Androids nye “sound notifications” kan underrette dig om vigtige lyde

I årenes løb har Google arbejdet hårdt for at tilføje tilgængelighedsfunktioner til Android, både ved at gøre Android selv mere tilgængelig og ved at bruge Android smart til at gøre verden mere tilgængelig. Den nyeste Android-tilgængelighedsfunktion, Sound Notifications, kan advare hørehæmmede om vigtige lyde i nærheden.

Androids Live Transcribe-app, der tilbyder teksttranskriptioner af nærliggende samtaler og endda alarmer, når dit navn bliver sagt, opdateres til at omfatte en lignende nyttig tilgængelighedsfunktion. Som annonceret på Google Blog sender lydmeddelelser en advarsel til din telefon, når den hører visse lyde, såsom en hund, der gøer eller en sirene.

Google siger, at sound notificaions kan lytte efter ti forskellige lyde:

  • Røg- og brandalarmer
  • Sirener
  • Råben
  • Baby-lyde
  • Dørklokke
  • Dør-banken
  • Hundegøen
  • Bippen fra apparater
  • Vandløben
  • Fastnettelefon ringen

For at sikre, at lydmeddelelser fungerer i det fulde omfang, tilrådes det, at du efterlader din telefon i midten af et rum, hvor den kan høre godt uden at blive dæmpet. For at opveje at du bliver nødt til at gå væk fra din telefon, kan Sound Notification bruge lommelygten til at advare med og/eller den kan sende en notifikation til dit smartwatch.

Mere specifikt lytter Sound Notification til “nødsituation” lyde som en røg / brandalarm, “prioritet” lyde som en baby, der græder eller hunde der gøer, og mere hverdags lyde som en mikrobølgetimer, der bipper eller et banke på døren. Og Sound Notification kan registrere alle disse lyde både online og offline.

Hvis alt dette lyder velkendt, har Googles ægte trådløse Pixel Buds eksperimentelle “opmærksomhedsalarmer”, som sænker lydstyrken og spiller en klokke, når en bestemt supportlyd høres. På samme måde er Sound Notification ikke udelukkende en “tilgængelighedsfunktion” på den måde, folk måske tænker. Det kan også være en fantastisk måde at fortsat være opmærksom på sine omgivelser, når man bruger hovedtelefoner, især støjreducerende.

For at komme i gang med lydmeddelelser skal du sørge for at have Live Transcribe-appen installeret og opdateret til version 4.0. Åbn derefter Indstillinger-appen, og i afsnittet Tilgængelighed skal du være i stand til at finde lydmeddelelser, som vil lede dig gennem det grundlæggende om, hvordan funktionen fungerer og endda give en demo af en underretning.

About Anders Buhl 984 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.