Apple retter presserende iOS førstedags-fejl – opdater din iPhone nu

iOS 16

iOS 16.2 kom ud i denne uge, og det ser ud til, at det kom lige i tide.

Ifølge Bleeping Computer retter denne iOS 16.2-opdatering en førstedags-fejl, der bruges til at angribe iPhones. Faktisk bliver denne sårbarhed aktivt udnyttet til at angribe iPhone-brugere, så sørg for at opdatere til iOS 16.2 nu.

Den pågældende fejl er et problem i Apples Webkit-browsingmotor, der bruges i Safari, blandt andre Apple-apps. Der opstår problemer med dem, når et stykke kode ikke bekræfter typen af et objekt, der sendes til det, og bruger objektet blindt, ifølge Microsoft Defender Security Research Team.

Selvom Apple ikke har afsløret, hvordan angreb, der udnytter denne sårbarhed, virker på grund af sikkerhedsmæssige årsager, ved vi, at det ikke kun er iPhones som iPhone 14, der er berørt. Enhver enhed, der ikke kører iOS 16.2 eller iPadOS 16.2, kan være sårbar, selvom Apple udgav iOS 15.7.2 som en sikkerhedsopdatering til nogle ældre enheder, og måske ved vi nu hvorfor.

Det er heller ikke kun iPhones og iPads, der er sårbare. Da mange af Apples produkter bruger WebKit, kan denne udnyttelse påvirke en bred vifte af enheder. Mens Apple hævder, at kun versioner af iOS før iOS 15.1 kan være blevet udnyttet af ondsindede aktører, er der fundet beviser for at både Safari 16.2, tvOS 16.2 og macOS Ventura 13.1 kan være sårbare. Så sørg for at opdatere alle dine Apple-enheder lige nu for en sikkerheds skyld.

About Anders Buhl 889 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor passion for teknologi og har skrevet om det i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.