Bedste små telefoner i 2021

De bedste små telefoner går mod trenden med store skærme. Smartphone-skærme bliver fortsat større og større med monstre som Galaxy S21 Ultra. Det er fint for folk, der kan lide store skærme, men der er kun få muligheder for dem, der foretrækker noget, de komfortabelt kan bruge med en hånd.

Hvis du mener, at gode ting kommer i kompakte pakker, så bør du nok tjekke et par af Apples telefoner. IPhone-producenten fortsætter med at dominere markedet for små telefoner med en række gode valg, herunder både iPhone 12 mini og iPhone SE. Google holder også segmentet i live med enheder, der har gode små størrelser til fine priser.

Læs også: De bedste kameratelefoner i 2021

En bemærkelsesværdig fordel ved at vælge en lille telefon er, at de typisk koster mindre end Plus-, Max- eller Ultra-sized versioner af den samme enhed, så du bliver ikke straffet ved at skulle betale mere for en telefon, der passer ind i din livsstil.

Derudover er det slut med dagene, hvor 5G-forbindelse var begrænset til de større telefoner, takket være ankomsten af iPhone 12 mini. Vi håber at se flere kompakte 5G-telefoner i fremtiden.

Hvilke er de bedste små telefoner?

Folk der kan lide små telefoner, og som også var interesserede i at få en af de bedste iPhones, havde ikke mange gode muligheder indtil for nylig. Heldigvis har du nu to valg, og vores valg er iPhone 12 mini, en 5G-kompatibel telefon drevet af Apples bedste processor.

Hvis du ikke vil betale for iPhone 12 mini, kan du altid vælge iPhone SE. Den genbruger iPhone 8s 4,7-tommer design med Apples A13 Bionic silicium til kun omkring 3500 kr.

Hvis du leder efter en lille telefon, der kører med Android, så gøres det ikke meget bedre end Google Pixel 4a, som har en OLED-skærm i samme størrelse som den udgåede iPhone 11 Pro. Du burde også prøve at tjekke den ældre Galaxy S10e, som har en front af samme størrelse, men som nyder godt af en hurtigere processor, et lidt mere premium design end Googles tilbud og tilføjelsen af et ultrabredt kamera til fantastiske landskabsbilleder. Den er dog ved at blive lidt ældre hvad angår Android-telefoner.

Endelig er der Googles 6-tommer Pixel 5, hvilket er lidt større end den 5,8-tommer Pixel 4, den erstatter, men indlejrer skærmen i et chassis med mindre rammer, hvilket gør den til et af de mere attraktive high-end-telefoner dette år.

Her er et nærmere kig på nogle af de bedste små telefoner derude lige nu, med skærme på eller under 6 tommer.

De bedste små telefoner, du kan købe i dag

Bedste små telefoner i 2021

1. iPhone 12 mini

IPhone 12 mini er ikke kun Apples bedste lille telefon, hvor den topper den også imponerende iPhone SE – det er den bedste lille telefon, du kan få lige nu. Selvom 5,4-tommer OLED-skærmen er større end hvad du finder på mange telefoner inklusive SE, formåede Apple at presse den ind i en super slank 64.2 mm x 7.4 mm x 131.5 mm form, der let passer ind i din håndflade.

Der er dog mere end bare størrelse her. En kraftfuld A14 Bionic-processor driver iPhone 12 mini, hvilket betyder, at Apples mindste enhed har lige så meget processorkraft som iPhone 12 Pro Max.

De dobbelte bag-kameraer på iPhone 12 mini viser nogle af de bedste fotos, vi har set, og mens vi ville ønske, at den lille telefon holdt længere på en opladning, gør Apples MagSafe-tilbehør det nemt at oplade enheden. Hvis du kan lide telefoner, der er behagelige at holde og bruge med den ene hånd, er iPhone 12 mini den bedste, du kan anskaffe dig lige nu.

 • Gode dobbelt kameraer
 • Omfattende 5G support
 • Utrolig A14 processor kraft
 • Basismodellen har kun 64 GB lagerplads
 • Ingen oplader i kassen

Læs mere om prisen hos Computersalg her.

2. iPhone SE (2020)

De laver bare ikke hurtige, premium-små telefoner som den nye iPhone SE længere. Denne lille 4,7-tommer telefon inkluderer A13 Bionic-processoren, der stadig er lynhurtig, selvom nyere iPhones har A14. Og selv med al den kraft, koster iPhone SE mindre end vores topvalg, iPhone 12 mini.

IPhone SE bringer også mere luksus, som du sjældent ser i små og billige telefoner, som trådløs opladning, IP67-vandafvisning og et førsteklasses metal- og glasdesign. Mens de fleste flagskibsfabrikanter har undgået at udvikle avancerede telefoner med skærme mindre end ca. 5,5 tommer, føles iPhone SE som taget ud fra fortiden på den bedst mulige måde – en tid, hvor du kunne købe en super lille telefon med stor ydeevne.

Den har muligvis ikke det mest flashy design eller et kamera udstyret med Night Mode som de dyrere iPhones, men SE håndterer næsten alt andet fejlfrit.

 • Meget overkommelig pris
 • Hurtig A13 Bionic-ydeevne
 • Fremragende kamera til prisen
 • Understøtter trådløs opladning
 • Store rammer

Læs mere om prisen hos Computersalg her.

3. Google Pixel 4a

Med en 5,81-tommer OLED-skærm og meget tynde rammer er Google Pixel 4a en af de bedste små telefoner med stor skærm. Takket være et hul-selfie-kamera-design og et meget slankt ørestykke, bliver kanten omkring skærmen holdt til et absolut minimum.

Med en vægt på kun 143 g er Pixel 4a også usædvanligt let på grund af dens polycarbonat-men-kvalitets-bygning. Den er også ret tynd på trods af, at den har et sundt 3.140 mAh batteri. Desværre varer batteriet ikke så længe på en opladning, som vi havde håbet på, men Pixel 4as andre fordele – fra den smukke skærm til software- og opdateringsunderstøttelse, imponerende kamera, solid ydeevne (hvis ikke bedre end iPhone) og lave pris – komplementerer dens evne til at fungerer utrolig godt i en hånd.

Det skal siges, at Pixel 4a 5G tilbyder 5G-forbindelse, selvom den har en betydeligt større 6,2-tommer skærm. Heldigvis har fans af små telefoner en 5G-mulighed tilgængelig fra Google, som du finder nedenfor.

 • Klassens bedste kamera
 • Lys OLED-skærm
 • 128GB lager
 • Lav pris
 • Batteriets levetid kunne være bedre

Læs mere om prisen hos Computersalg her.

4. Google Pixel 5

Googles Pixel 5 er ikke en forbedring i forhold til Pixel 4 i enhver henseende, hvilket sandsynligvis er noget skuffende. Den nye flagskibs Pixel-batterilevetid er meget bedre, og den understøtter 5G på tværs af millimeterbølger og sub-6 GHz-bånd, men den er mindre kraftfuldt end den gamle model og mangler 3D-ansigtsgenkendelse og evnen til at læse Motion Sense-luftbevægelser, som var ganske unikke funktioner.

Men Pixel 5 har stadig en del at komme med. Den bevarer sin status som klassens bedste kamera, nu bevæbnet med en sekundær ultravid kamerasensor. Den er indhyllet i et karakteristisk design i fuld aluminium, og selvfølgelig drager den fordel af Googles nyeste eksklusive Android-funktioner som Hold For Me og Call Screen til telefonopkald.

Og den pakker alt dette ind i et yderst kompakt design, og det er muligvis den mest trimmede lille telefon, jeg nogensinde har set med hensyn til skærm-til-krop-forhold. Pixel 5 er ikke perfekt, og Pixel 4a 5G har mange af de samme funktioner for færre kr. 4a 5G er dog større og mangler en del luksus, som trådløs opladning.

 • Smukt kompakt design
 • Fremragende kamera, nu med ultravid linse
 • Godt batterilevetid
 • Skuffende ydeevne
 • Dyrt for hvad man får

Læs mere om prisen hos Computersalg her.

5. Samsung Galaxy S10e

Galaxy S10e er en lidt anden slags flagskibstelefon fra Samsung. Den kostede ca. 6000 kr., da den debuterede tilbage i 2019, og i disse dage kan du finde telefonen til omkring 4000 kr. Der er et par ting, der gør den lidt billigere – nemlig en dobbelt bagkameraopsætning i stedet for en tredobbelt og en sidemonteret fingeraftrykssensor, for ikke at nævne et ældre Snapdragon 855-chipsæt.

Alligevel er S10e lige så kraftig og hurtig som dyrere S10-modeller, på trods af, at den også er en af de bedste små telefoner til rådighed. Telefonens 5,8-tommer Dynamic AMOLED-skærm er ret stort, men kun fordi den er pakket ind i en krop med ekstremt tynde rammer, hvilket er resultatet af en de mest kompakte premium-telefoner på markedet i dag.

Selvom den nu er ved at være lidt gammel efter Android-telefonstandarder, er S10e stadig en fantastisk lille telefon. Den kunne have været overskygget af Galaxy S20 FE eller den helt nye Galaxy S21, men begge telefoner er mærkbart større. De passer simpelthen ikke ind på denne liste.

 • Utrolig flot skærm
 • Dejligt, kompakt design
 • Hovedtelefonstik
 • Kamera kunne være bedre

Læs mere om prisen hos Computersalg her.

6. Samsung Galaxy Note 10

Vi ved, hvad du tænker – en 6,3-tommer smartphone er ikke lille og overholder ikke engang kriterierne på denne liste! Vi forstår det, men prøv at hør nærmere: Galaxy Note 10 er mere kompakt, end du nogensinde havde forestillet dig, og det hele takket være telefonens små rammer, der leverer en skærmoplevelse i den ægte forstand. Ydermere er den smukke AMOLED-skærm med buede kanter, indhyllet i splintresistent Gorilla Glass 6.

Under køleren kan Note 10 prale af en stadig stærk Qualcomm-processor samt et stort 3.500mAh batteri udstyret med Samsungs 25W hurtigopladningsteknologi. Samtidig understøtter S Pen nogle smarte luftbevægelser, der giver dig mulighed for at navigere i telefonen ved blot at vippe pennen foran skærmen.

Og det skal siges, at mens den nye Galaxy Note 20 tilbyder mere af det hele, på 6,4 tommer, er den for stor til at komme med på denne liste. Heldigvis har Note 10 modtaget mange af Note 20s smarte produktivitetsindstillede funktioner, som trådløs DeX-tilstand og muligheden for at tilføje lydoptagelser til skrevne noter takket være opdateringer til Samsungs One UI-interface.

 • Kompakt design med stort display
 • 256 GB standard lagerplads
 • Live Focus nu til video

Læs mere om prisen hos Computersalg her.

 • Intet hovedtelefonstik eller microSD
 • Batteriets levetid er lidt skuffende

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.