De bedste apps til ældre voksne i 2021

Smartphone-applikationer kan uddanne, underholde og endda gøre livet lettere. De giver dig mulighed for at få mest muligt ud af computeren i lommen – din smartphone. Men med godt over to millioner apps tilgængelige til din smartphone i dag er det let at blive overvældet. Vi har her sammensat en liste over de apps til seniorer, der er nemme at bruge og virkelig kan forbedre dit liv.

Læs også: De 10 bedste tablets til seniorer

1. Medicin og pille reminder – administrer din medicin

For ældre voksne, der kan tage flere medikamenter på forskellige tidspunkter af dagen, kan det være et problem at huske at tage medicinen og få det genopfyldt til tiden. Faktisk tages ca. 50 procent recept-medicin ikke korrekt, som anvist af en læge eller apotek.

Medicin og pille reminder hjælper dig med at styre din medicin og få påmindelser. Indtast blot dine recepter og tidspunkter, så vil appen oprette en visuel tidsplan af hver pille. Den giver dig derefter påmindelser hele dagen, når det er tid til at tage medicin, og den fortæller dig også om en recept er ved at løbe tør.

Fås til iPhone og Android – gratis

2. Google Maps – Husker hvor du parkerede

Alle har oplevet det, at du gør dig klar til at tage afsted og så indser du, at du ikke har nogen idé om, hvor du parkerede. Hvis du synes dette sker ofte, kan din telefon hjælpe dig. Men du behøver ikke downloade en ekstra app for at minde dig om, hvor din bil er, fordi denne funktion er inkluderet i den mest populære navigationsapp.

I Google Maps skal du klikke på den blå prik, der viser din placering. klik derefter på “Indstil som parkeringsplacering” fra menuen, der dukker op, og den gemmes. Når du derefter er klar til at navigere tilbage til din bil, skal du klikke på den blå “Kørselsvejledning” og vælge “Gemt parkering.” Denne app er også fantastisk til at få rutevejledning, når du skal et nyt sted hen, eller hvis du er faret vil under en køretur.

Fås til iPhone og Android – gratis

3. Magnifying Glass + Flashlight – Læs menuen i en svagt oplyst restaurant

En ud af tre personer på 65 år eller ældre har en eller anden form for øjensygdom, hvilket gør det vanskeligt at læse ting med småt. Hvis du nogensinde har haft problemer med at læse en restaurantmenu, formularer på lægens kontor eller etiketter på mademballage, kan en forstørrelsesapp være et praktisk værktøj.

Denne forstørrelsesapp bruger din telefons kamera til at zoome ind på det, du peger på, og du kan hurtigt tænde lyset for at oplyse det, du har brug for at læse. Med et tryk på skærmen kan du også “fryse” det, du ser på, så du ikke behøver at pege det samme sted hele tiden.

Fås til iPhone og Android – gratis

4. Facebook Messenger – Opret forbindelse til venner og familie

Hvis du er blandt de 40 procent af voksne over 65 år, der har en Facebook-konto, har du allerede gjort det meste af det arbejde, der er nødvendigt for at bruge Facebook Messenger. Messenger er en enkeltstående app, der forbinder folk gennem deres Facebook-profiler.

Du kan videochatte med en person eller lave en gruppechat samt sende tekstbeskeder og fotos. Der er endda sjove funktioner, du kan prøve, mens du er i et videoopkald. Du kan få dine børnebørn til at fnise ved at sætte en digital frø på dit hoved eller endda blive en drage!

Fås til iPhone og Android – gratis

5. Bank App – hold styr på din økonomi

Hvis din bank har en app (som de fleste banker efterhånden har), så er sådan app en fantastisk app til administration af dine penge på tværs af alle dine konti. Du kan se alle bankkontoer og investeringer i din portefølje, og appen holder nemt styr på det. Du kan indstille påmindelser og betale regninger fra appen samt oprette et budget, der er skræddersyet specifikt til dig.

Fås til iPhone og Android – gratis

6. Audible – flygt ind i en god bog

For seniorer, der har synsproblemer eller gigt, der kan gøre det ubehageligt at holde en bog, er lydbøger et godt alternativ til trykte bøger. Lydbøger har aldrig været bedre og byder på fremragende indtaling fra talentfulde stemmeskuespillere og nogen gange forfatteren selv.

Audible har det største udvalg af tilgængelige lydbøger. Den er gratis at downloade, og du betaler for et abonnement for at få adgang til bøger. Audible tilbyder også en gratis prøveperiode, så sørg for at drage fordel af denne 30-dages prøveperiode!

Fås til iPhone og Android – gratis, kræver et betalt abonnement efter gratis prøveperiode

7. LastPass – Glem aldrig en adgangskode igen

Det er som om, at man skal operette en adgangskode til alt hvad man foretager sig på nettet i dag. Oprettelse af et unikt kodeord hver gang er vigtigt for at undgå at blive hacket, men hvem kan huske dem alle? Mange mennesker bruger den samme adgangskode for enkelhedens skyld, men det efterlader dem sårbare over for onlineangreb.

LastPass gemmer alle dine adgangskoder sikkert ét sted, så du kan slå dem op, når det er nødvendigt. Den kan også udfylde adgangskoder automatisk på websteder, du bruger ofte, og oprette stærke adgangskoder til dig. Husk blot én adgangskode – LastPass-adgangskoden.

Fås til iPhone og Android – gratis

8. Words with Friends 2 – Spil med venner og familie virtuelt

Videochat er en fantastisk måde at oprette forbindelse på, når du ikke kan mødes ansigt til ansigt, men at finde en tid kan være udfordrende. Med denne app kan du udfordre venner og familie til et spil eller blive parret med en anden spiller. Words with Friends 2, der kalder sig et mobilt ordspil, ligner meget Scrabble, så det er fantastisk til passivt spil og forbindelse til venner uden en betydelig tidsforpligtelse.

Fås til iPhone og Android – gratis

9. Spotify – lyt til musik og podcasts

Musik kan hjælpe folk med at slappe af, give en god stemning til en middagsfest, vende tilbage til en svunden æra, blive pumpet op til motion og meget mere. Med Spotify kan du lytte til bestemte sange eller lade appen udvælge musik for dig baseret på hvad du foretrækker.

Spotify er også den førende app til at lytte til podcasts. Podcasts fortsætter med at vokse i popularitet, og der er noget derude for næsten enhver smag. Brug appen til at finde nye podcasts eller administrere dine favoritter.

Fås til iPhone og Android – gratis, udvalgte planer kræver et betalt abonnement

About Anders Buhl 984 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.