De bedste billige smartphones i 2021

De bedste billige smartphones i 2021

De bedste billige smartphones får dig til at spekulere over, hvorfor folk bruger 6000-7000 kr. eller mere på en ny telefon. Baseret på vores test kan du få en meget god smartphone til under 3500 med alle de funktioner, som de fleste købere har brug for, uanset om du er en iPhone-fan eller foretrækker Android.

Dem, der har et begrænset budget, vil finde ud af, at de bedste billige smartphones tilbyder gode kameraer, store nok skærme til at se video og spille spil og masser af batterilevetid til at få dig igennem det meste af dagen.

Læs også: Bedste telefoner i alle prisklasser

Man er nødt til at foretage nogle kompromisser i denne prisklasse, da du ikke altid finder de mest kraftfulde processorer, de største skærme eller 5G-tilslutning. Men generelt vil du blive glædeligt overrasket over, hvad de bedste billige smartphones leverer.

Hvad er den bedste billige smartphone?

Den bedste billige smartphone, du kan købe lige nu, er Google Pixel 4a. Den har et af de bedste kameraer, du finder på enhver telefon, og for omkring 3000 kr. er den ca. 500 kr. billigere end iPhone SE. En nyere Pixel 5a er angiveligt på vej, men dens udgivelsesdato er usikker.

iPhone SE er en anden god mulighed for en billig smartphone. Apples telefon inkluderer en lynhurtig A13 Bionic-processor, meget gode bag- og frontkameraer og en lys og farverig 4,7-tommer skærm. Og det hele er pakket ind i et kompakt design, der er vandtæt og understøtter trådløs opladning.

Hvis du vil bruge endnu mindre på din telefon, så tag et kig på den nye Moto G9 Power, som har en enestående telefonbatterilevetid til omkring 1500 kr.. Vi holder også øje med Samsungs nye A-serie og den nye Moto G20, som netop blev annonceret med et 5.000 mAh batteri og 90Hz skærm.

De bedste billige telefoner, du kan købe i dag

1. Google Pixel 4a

Til omkring 3000 kr. får du ikke bedre værdi for pengene end en Google Pixel 4a. Googles nyeste budgettelefon har alle de ting, der gjorde Pixel 3a til et hit, men i en enhed der koster 500 kr. mindre.

Der er stadig kun det ene bagkamera på 12,2 megapixel, men Google forbedre det med software som Super Res Zoom og Live HDR+. Mange af de fotografiske funktioner, du finder i den dyrere Pixel 4, er også her, og resultatet er nogle af de bedste fotos, du kan se på en telefon i alle prisklasser.

Pixel 4a kan ikke matche iPhone SE’s ydeevne, men for de fleste smartphone-brugere har Googles telefon nok processorkraft fra Snapdragon 730G-chipsetet til at klare de fleste opgaver. Derudover har den et attraktivt design, en lys OLED-skærm og 128 GB lagerplads, og du har en telefon med Pixel 4a, der leverer meget til en lav pris. Det rygtes at Google Pixel 5a vil komme senere på året, men vi ved endnu ikke hvornår.

 • Klassens bedste kamera
 • Attraktivt design
 • Lav pris
 • Middelmådig batterilevetid
 • Ydelse er ikke så god som iPhone SE

Læs mere om prisen hos Computersalg her.

2. iPhone SE

IPhone SE 2020 er, hvad der sker, når du laver en billig telefon, der kan lege med de dyre drenge. For 3500 kr. tilbyder denne iPhone den samme hurtige ydeevne som iPhone 11 og iPhone 11 Pro takket være A13 Bionic-processor. Og den samme chip giver iPhone SE fotograferingsfunktioner, som de fleste budget Android-telefoner mangler. Dette inkluderer portrættilstand til for- og bagkameraer, Smart HDR og udvidet dynamisk rækkevidde, når du optager videoer.

Med sin 4,7-tommer skærm er iPhone SE bedst for dem, der foretrækker mindre telefoner, men skærmen er lys og farverig. Du får også en Touch ID-knap til oplåsning af enheden, Apple Pay og indtastning af adgangskoder samt et vandafvisende design. Den nye iPhone SE understøtter også trådløs opladning.

Den nye iPhone SE er godt lavet med sit glas- og aluminiumsstel, men rammerne er i den store størrelse. Derudover får du ikke nattilstand til kameraet, der tilbydes af iPhone 11. Men generelt set er denne smartphone den bedste billige telefon til dato.

 • Meget prisvenlig
 • Hurtig A13 Bionic-ydeevne
 • Understøtter trådløs opladning
 • Store rammer
 • Ingen kamera-nattilstand

Læs mere om prisen hos Computersalg her.

3. Motorola Moto G9 Power

En smartphone der virkelig holder i lang tid, og holdte i mere end 14 timer i vores batteritest. Den scorer nogle af de bedste batteritider på vi nogensinde har set, og det er imponerende taget i betragtning, at den kun koster omkring 1500 kr. Men det er ikke den eneste grund til, at denne Android-telefon landede på vores bedste billige smartphoneliste.

Moto G Power har også en stor 6,8-tommer skærm med fuld HD-opløsning og temmelig gode kameraer med tredobbelte linser, inklusive et 64MP hovedkamera, et 2MP makroobjektiv og 2MP dybdesensor.

Med 221g bidrager det store 6.000 mAh batteri inde i Motorola G9 Power helt sikkert til dens vægt. Og skærmen på denne telefon kunne også være lysere. Men generelt er Moto G Power uden tvivl en af de bedste billige smartphones, du kan få lige nu.

 • Batteriets levetid varer hele dagen
 • Lav pris
 • Attraktivt design
 • Kun en Android-opdatering
 • Skærm kunne være bedre

Læs mere om prisen hos Computersalg her.

4. Samsung Galaxy A51

Efter sidste års succesrige Galaxy A50 tilføjer Samsungs nye Galaxy A51 endnu mere værdi for 2000 kr. med sin 6,5-tommer AMOLED-skærm, quad-lens kamera, der inkluderer ultrabrede, dybde- og makroskydere samt en generøs indbygget 128 GB lagerplads. Vi kan især lide A51’s design. Den er lavet af plastik, men føles godt bygget, og skærmen bruger pladsen optimalt. Ydermere har den tynde rammer, der skaber et mere attraktivt design, endda mere end den nye iPhone SE.

Det hele føles meget godt, i det mindste indtil du prøver at bruge kameraet til at tage billeder i svagt lys. Galaxy A51 har et meget smukt design, den lider dog under kamerakvalitet og ydeevne. Apps kan nogle gange tage for lang tid at åbne, og enheden kan blive forvirret, når du har mange ting kørende på gang på én gang. Samsungs seneste budgettilbud er ikke helt så overbevisende allround som iPhone SE, Pixel 4a eller Moto G9 Power, men det er ikke desto mindre et respektabelt valg, især hvis du vil have en stor AMOLED-skærm til omkring 2000 kr.

 • Fremragende skærm
 • Elegant design
 • Alsidigt quad-lens kamera
 • Middelmådig ydeevne
 • Kamera har problemer i svagt lys

Læs mere om prisen hos Computersalg her.

5. Motorola Moto G Pro

Du behøver ikke bruge en masse penge på en telefon som Galaxy Note 10 for at få en stylus med til din smartphone. Moto G Pro kan fås for omkring 2000 kr., og der er en praktisk stylus gemt i nederste højre hjørne af telefonen. Mens du ikke får S Pen-niveauer af funktionalitet, vil du være i stand til at fjerne pennen og begynde at lave noter på Motorola-telefonens skærm uden at skulle låse din enhed op. Pennen kan også hjælpe dig med at tage skærmbilleder og redigere fotos.

På mange måder er Moto G Pro nøjagtigt som sidste års udgave af Moto G Power. De har samme skærmstørrelse og processor, selvom G Pro leveres med mere lagerplads og en større hovedkamera-sensor. Det største kompromis er batteriet, hvor Moto G Pro nøjes med en 4.000 mAh strømforsyning. Selv med det mindre batteri varede G Pro stadig mere end 12 timer i vores batteritest, hvilket gør dette til en telefon med lang batterilevetid.

 • Leveres med en stylus
 • Lang batterilevetid
 • Tredobbelt bagkameraer
 • Farverne på skærmen er en smule kedelige
 • Ingen optisk zoom eller ultra vidvinkelobjektiv

Læs mere om prisen hos Computersalg her.

6. Samsung Galaxy A20

Samsung Galaxy A20 kan fås til under 1500 kr. og giver dig ret gode funktioner for pengene. Dette inkluderer et 4.000 mAh batteri, der varede meget imponerende 13 timer og 46 minutter i vores batteritest, en rummelig 6,4-tommer AMOLED-skærm og solide dobbelt bagkameraer med Live Focus-tilstand. Et andet plus er hurtig opladning på 15 watt. Galaxy A20 nåede op på 30% på bare 30 minutter.

Der er dog nogle ulemper til denne pris, herunder et design, der let kan ridse og en forholdsvis svag ydeevne fra Samsung Exynos 7904 CPU.

Den kommer først ud til sommer, men det er også værd at holde øje med Galaxy A21, som har en 6,5-tommers skærm og et kamera med fire linser.

 • Fremragende batterilevetid
 • Lav pris
 • Godt kamera til prisen
 • Knap så god ydeevne
 • Designet er ikke så holdbart

Læs mere om prisen hos Computersalg her.

Sådan vælger du den bedste billige smartphone til dig

At vælge den bedste billige telefon kan være vanskelig, fordi det egentlig handler om at finde ud af, hvilke kompromisser du er villig til at leve med. Men det er vigtigt at starte med det grundlæggende. Foretrækker du en større skærm? Vælg en billig telefon med en skærm på over 5,5 tommer. De, der ønsker at bruge en telefon komfortabelt med den ene hånd, foretrækker sandsynligvis en telefon under 5 tommer.

Derefter kommer kameraet. Budgettelefoner har typisk en eller to linser, men det begynder at ændre sig. Megapixeltællingen betyder ikke så meget; være mere opmærksom på kameraets muligheder. Se om telefonen kan skyde ultrabrede billeder, hvilket bliver mere almindeligt på billige telefoner. Men forvent ikke optisk zoom – digital zoom er normalen på telefoner til under 4000 kr.

Med hensyn til lagerplads er 32 GB okay, men 64 GB foretrækkes til budgettelefoner. Og hvis det er muligt, se om enheden tilbyder et microSD-kortspor til udvidelse. Batteriets levetid er en stor ting uanset pris, så kontroller batteriets kapacitet på telefonen. Generelt foretrækkes alt over 4.500 mAh.

Læs også: Bedste kameratelefoner i 2021

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.