Eliminering af adgangskodedeling hos Netflix kommer snart – her er, hvad vi ved

Netflix

Netflix-kontodelere er advaret, streaming-tjenesten er fuldt ud forpligtet til sin tidligere annoncering af eliminering af adgangskodedeling. Og det er blevet bekræftet, at udrulningen af denne plan, der er designet til at konvertere “lånere” til betalere vil begynde i løbet af de næste par uger.

I løbet af sin seneste indtjeningsrapport bekræftede Netflix, at dets adgangskodedeling vil begynde at rulle ud “bredere” mod slutningen af første kvartal af 2023. Dette tyder på, at vi inden april kan forvente flere konti vil føle presset, mens Netflix søger at sikre, at alle, der bruger deres platform, betaler for privilegiet.

Netflix’ nuværende vilkår for brug begrænser teknisk set allerede konti til en enkelt husstand, men indtil nu har de ikke håndhævet denne begrænsning i vid udstrækning. Om emnet at slå ned på adgangskodedeling skriver Netflix: “Vi erkender, at dette er en ændring for medlemmer, der deler deres konto mere bredt.” Og streaming-tjenesten bekræfter også, at “medlemmer i mange lande vil også have mulighed for at betale ekstra, hvis de vil dele Netflix med folk, de ikke bor sammen med.”

Netflix kalder disse brugere, som regelmæssigt bruger Netflix-indhold via en konto, de ikke direkte betaler for, “lånere”, og det anslår, at mere end 100 millioner husstande falder ind under denne kategori. Målet med denne nedkæmpelse er enten at konvertere disse seere til fuldt betalte abonnenter med deres egne konti eller at opkræve hovedkontoindehaveren et gebyr for at dele deres adgangskode med en ven eller et familiemedlem.

Naturligvis vil dette ikke være en godt modtaget ændring af mange, og i et medfølgende indtjeningsopkald sagde den nye Netflix co-CEO Greg Peters, at det “ikke vil være et universelt populært træk” og erkendte, at nogle brugere vil annullere deres konti i protest. Ikke desto mindre forventer Netflix stadig, at denne ændring vil have en samlet netto positiv indvirkning på antallet af abonnenter. Og forventer også, at mange af de brugere, der aflyser af frustration, vender tilbage, når et nyt flagskibsshow rammer platformen.

Netflix begyndte at teste sin plan for deling af adgangskoder sidste år, hvor brugere i udvalgte sydamerikanske regioner blev bedt om at betale et ekstra gebyr for en “underkonto”. Og det ser ud til, at disse test tilfredsstillede streaming-tjenesten nok til at rulle opdateringen yderligere ud. Netflix bemærker, at de oprindeligt mistede abonnenter i disse regioner, men det samlede engagement voksede over tid, da tidligere låntagere tilmeldte sig deres egne konti efter en fortrydelsesperiode.

Så, om man kan lide det eller ej, det ser ud til, at dagene, hvor du nemt kan dele en enkelt Netflix-konto med hele din familie eller vennekreds, er over. Det er tydeligt, at Netflix har fundet en vej, de kan tjene flere penge, og hvis folk er ligeglade med, at deres service bliver dårligere, så gør de det også let for de store selskaber. Personligt har jeg sagt Netflix op for lang tid siden. En af grundende er bl.a. at der simpelthen ikke er noget godt indhold, og når der endelig kommer noget interessant, så bliver det aflyst.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.