Google Chrome får en nøgleopgradering til Android og iPhone

Google Chrome på Android og iOS har lige fået flere nye funktioner, der gør det værd at opdatere med det samme. Selvom de måske ikke lyder sexet, bør disse funktioner hjælpe mange brugere med deres personlige sikkerhed.

Chrome 86 kom til appbutikker på mobilenheder 6. oktober og leverer sikkerhedskontrol og nem adgangskodeskift til Android og iOS, forbedret sikker browsing til Android og biometrisk adgangskodefyldning hos iOS. AbdelKarim Mardini, senior projektleder for Chrome, forklarer funktionerne i et blogindlæg.

Adgangskoder, som du måske ved, bliver kompromitteret, når der sker databrud, data lækkes, og phishing-angreb spreder gigantiske bunker af loginoplysninger til det mørke web. Disse nye opdateringer til Chrome registrerer, når du bruger en kompromitteret adgangskode, og bringer dig også direkte til det rigtige sted for at ændre din adgangskode.

Både Android- og iOS-versioner får disse fordele, hvoraf den tidligere er tilknyttet til Safety Check, et værktøj til at hjælpe med at stoppe brugere i at bruge kompromitterede adgangskoder og holde Chrome opdateret.

Sidstnævnte funktion, der fører dig direkte til siden på et websted, hvor du kan ændre din adgangskode, er en tilpasning af en funktion Apple udviklede til Safari i 2018, og blev frigivet til offentligheden tidligere på året.

Sådan opdateres Chrome på mobil

På din iPhone skal du åbne App store, trykke på dit kontofoto i øverste højre hjørne, og tryk på opdater ved siden af Chrome.

På Android skal du åbne Google Play og gå til Mine apps. Tryk på opdater ved siden af Chrome. Du får muligvis også en underretning om, at opdateringen er klar, eller din enhed opdaterer muligvis automatisk sine apps.

Hvad er forbedret sikker browsing, og hvem har brug for det?

Forbedret sikker browsing, der ankom i Chrome på desktop-niveau sidste maj, giver Android-brugere mulighed for at dele deres browserdata med Google i realtid.

Hvor brugere der værner om privatlivet måske ikke vil synes om denne, så er det en mulighed, der værd at overveje at lægge på ældres mobiler. Det giver øget beskyttelse mod malware og phishing, både på websider og downloads. Det er ligesom at give nogen en politieskorte for deres online aktivitet.

Guide til de 10 bedste telefoner til seniorer

Google hævder, at de har set “et fald på ca. 20% i brugere, der indtaster deres adgangskoder i phishing-websteder” blandt brugere, der aktiverer Safe Browsing.

Chrome på iPhone bliver bedre med adgangskoder

iPhone-brugere får også en opgradering, da Chrome 86 nu understøtter brug af biometriske sikkerhedsstandarder (både Face ID og Touch ID) samt telefonadgangskoder til oplåsning og autofyldning af adgangskoder.

Chrome Password Manager giver dig nu mulighed for automatisk at udfylde dine loginoplysninger i andre apps, alt hvad du skal gøre er at aktivere det som en mulighed (Indstillinger> Adgangskoder> Autofyld adgangskoder). Dette er allerede aktiveret i Android.

Blokering af automatiske downloads

Denne er uden tvivl den største sikkerhedsopgradering af alle. I indlægget, der annoncerer disse sikkerhedsopdateringer, bemærker Mardini “Chrome 86 vil blokere eller advare om nogle usikre downloads, der er startet af sikre sider.”

Dette er en af mine foretrukne funktioner i Safari på Mac, som automatisk beder dig om din godkendelse, inden du tillader downloads, selv på respektable sider. Ondsindede annoncer, der indeholder malware, kan endda blive sendt fra respektable hjemmesider.

Chrome filtrerer kun “almindeligt misbrugte filtyper” ud for nu, men i fremtiden vil “sikre sider kun kunne starte sikre downloads af enhver type.”

About Anders Buhl 996 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.