Google taber appel mod EU – er blevet pålagt at betale en bøde på 4,1 milliarder euro

Google Chrome

Den Europæiske Unions Domstol bekræftede, at Google misbrugte sin dominerende stilling som Android-udbyder og idømte dem en bøde på 4,1 mia. Beslutningen er den seneste udvikling af sagen fra 2018, da EU’s konkurrencekommission gav det californiske selskab en bøde for at samle Android OS med Google-tjenester ifølge Reuters.

Retten stadfæstede anklagen, der oprindeligt hævdede, at Google fik telefonproducenter til at forudinstallere Chrome-browseren og søgeappen som en del af en indtægtsdelingsordning. Afgørelsen bekræftede langt størstedelen af de oprindelige anklager, men var uenige i, at deling af indtægter også er en del af det oprindelige misbrug, så bøden blev sænket fra det oprindelige på 4,3 milliarder euro.

Dette er den næsthøjeste domstol i EU, hvilket betyder, at Google kan appellere igen til den højeste ret – Domstolen i Luxembourg. En erklæring fra virksomheden lød, at Android “har skabt flere valgmuligheder for alle, ikke mindre, og understøtter tusindvis af succesfulde virksomheder i Europa og rundt om i verden”.

About Anders Buhl 996 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.