Høreapparat-Apps: Hvad du har brug for at vide

Dørklokker, vaskemaskiner, køleskabe og lydsystemer har alle smartphone-apps nu til dags. Så det bør ikke komme som en overraskelse, at mange høreapparater også har apps tilknyttet.

Apps kan tilbyde noget anderledes og nyt, mens det ikke føles anderledes at have høreapparaterne på. De kan tilbyde en bred vifte af nyttige funktioner, og måske vigtigst af alt, hjælper høreapparat-apps folk, der bærer enhederne med at personalisere deres oplevelse, hvilket kan være dybt berigende.

Hos hver person, der har brug for et høreapparat, er deres høretab og kommunikationsbehov meget individuelt. Apps giver folk mulighed for at skræddersy deres lytteoplevelse i stedet for at prøve at passe ind i normalen.

Hvad er en høreapparat-App?

Der er en række hørerelaterede apps tilgængelige til smartphones, såsom decibel-måler-apps, der fortæller dig, hvor højt det er omkring dig. Andre apps kan udføre en grundlæggende screeningstest til at måle din hørelse, og nogle lader dig “træne” din hjerne med høreøvelser.

Men for folk, der bruger høreapparater – eller som overvejer at få nogen – er den mest relevante kategori af apps, dem der er lavet af selve høreapparatproducenterne.

Via Bluetooth forbinder disse apps sig med de høreapparater, en person har på, og er tilgængelige til både Apple- og Android-telefoner.

Hvilke funktioner er tilgængelige via apps?

Forskellige apps tilbyder naturligvis forskellige funktioner. Men nogle af de funktioner, du kan forvente at se på mange høreapparatapps, inkluderer følgende:

Du kan justere høreapparatet

Høreapparater er bemærkelsesværdige, fordi de kan aflæse lydmiljøet og automatisk tilpasse sig støjniveauet i rummet. Men hvis du vil have fleksibiliteten til at justere lydstyrken, diskant, bas osv., giver apps dig mulighed for at gøre det via din smartphone. Dette kan gøres utrolig diskret, da du ikke behøves at gøre det manuelt på en knap oppe ved øret.

Du kan oprette og gemme personlige høreprogrammer

For eksempel, hvis du ofte finder en bestemt cafe særlig udfordrende at høre i, kan du justere niveauet, så det passer til din hørelse, og derefter gemme det, så du kan bruge det igen, næste gang du er i det miljø. Nogle høreapparater kommer med indbyggede programmer fra din høreapparatudbyder samt programmer, der er designet til at dække tinnitus.

Du kan kontrollere enhedens status

Apps giver dig ofte mulighed for at kontrollere batterilevetiden for dine høreapparater – på den måde ved du, hvornår de skal genoplades eller udskiftes. Mange apps tilbyder også funktionen “find mit høreapparat” til at finde enheden. Apps leverer ofte statistik – så du f.eks. kan se, hvor mange timer du har haft høreapparaterne pr. Dag / uge / måned.

Dine høreapparater kan oprette forbindelse direkte til lyd

Med apps kan du oprette forbindelse direkte til lydkilder, så du kan streame musik og tv sammen med telefonopkald direkte til dine høreapparater.

Du kan gennemgå instruktionerne og manualen

Hvis du har fået nye høreapparater, kan apps hjælpe dig med at gennemgå de grundlæggende funktioner – praktisk, hvis du tilfældigvis har brug for at slå op, hvordan du udskifter batterier, når du er lidt på udebane.

Du kan føre en høredagbog

Din audiolog vil i forbindelse med indtjekninger bede dig om at fortælle om tidspunkter, hvor dit høreapparat ikke hjalp dig til din tilfredsstillelse. Men at huske – og beskrive – disse øjeblikke kan være vanskelige. Nogle apps giver mulighed for at holde notater, så du kan finde de situationer, hvor du ikke var i stand til at høre ordentligt.

Du kan kommunikere med din audiolog eller høreapparatspecialist

Via appen kan din høreapparatudbyder foretage en høretest, justere høreapparater, montere høreapparatet og meget mere. Det er fantastisk i denne periode, hvor folk ikke fysisk kan være til stede til aftaler.

Og der er så meget mere, der kommer i fremtidige opgraderinger af de forskellige apps. Ligesom høreapparater har taget spring fremad i funktionalitet, vil også appsne gøre det.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.