Tips til høreapparatkompatible telefoner

En høreapparatkompatibel telefon gør det lettere at holde kontakten med familie og venner. Men at finde den bedste telefon til dig afhænger af flere faktorer.

Er du på markedet efter en høreapparatkompatibel telefon? At finde den bedste telefon til dig afhænger som sagt af flere faktorer: Leder du efter en mobiltelefon eller en fasttelefon? Er du en hyppig eller sjældent telefonbruger? Er din hørenedsættelse mild, moderat eller svær?

Trådløse-telefoner

Nu til dags er trådløse-telefoner – også kendt som smartphones, eller mobiltelefoner – langt den mest almindelige type telefon, der bliver købt. Nye modeller og funktioner er i konstant udvikling, og heldigvis kræver FCC (et amerikansk standardiseringsorgan), at alle af dem er høreapparatkompatible (kendt som HAC).

Telefoner til let eller moderat høretab

Hvis du har mildt eller moderat høretab (de fleste med presbycusis eller aldersrelateret høretab falder ind under denne kategori), så er du heldig: Du behøver sandsynligvis ikke at gøre noget specielt for at bruge dine høreapparater med en telefon takket være teknologi kendt som “akustisk kobling.” Kort sagt betyder dette, at du bruger telefonen som normalt, og din høreapparatmikrofon henter automatisk lyden fra telefonen. Ulempen? Den kan også hente noget baggrundsstøj.

Når du leder efter en telefon, skal du kigge efter det, der er kendt som M-rating for høreapparatkompatibilitet. M-ratingen varierer fra 1 til 4, hvor 4 er den bedste kompatibilitet. En højere bedømmelse betyder mindre distraherende støj og feedback, der kommer ind, men noget uønsket støj er stadig muligt. M3 er nok den mest almindelige rating – for eksempel alle iPhones, der i øjeblikket findes på markedet, er vurderet til dette på denne scala.

Telefoner til alvorligt høretab (eller hvis du vil have et rigtigt klart signal)

Hvis du har et mere alvorligt høretab – eller du bruger telefonen meget og/eller ønsker et rigtig klart signal – skal du sørge for, at “telespolen” i dit høreapparat er tændt. Telespoler dirigerer lyd til høreapparatets processor uden brug af mikrofonen. Det kan forbedre signal-til-støj-forholdet, samtidig med at muligheden for feedback fjernes.

Din telespole tændes muligvis automatisk, eller det kan kræve, at du manuelt skifter til telespolen eller “T” -tilstand. Spørg din høreapparatudbyder for at få flere detaljer. Dette er noget, du også vil teste, når du prøver forskellige telefoner.

Hvis du planlægger at bruge telespole-funktionen, skal du kigge efter, hvad der er kendt som T-klassificering for høreapparatkompatibilitet. T-ratingen varierer også fra 1 til 4, hvor 4 er den bedste. Mange mobiltelefoner i dag er T4.

Høreapparatkompatible telefoner

Bluetooth

Hvis du foretrækker at dirigere lyden gennem speciel teknologi som Bluetooth, skal du sørge for, at dit høreapparat er i stand til at arbejde sammen med den tilhørende teknologi.

Fastnet (inklusive trådløs)

Gode nyheder: Alle arbejdspladser, offentlige telefoner og nødtelefoner skal være høreapparatkompatible, som krævet af FCC.

Men hvis du skal ud på markedet efter en hjemmetelefon, skal du sikre dig, at den model, du køber, er høreapparatkompatible. Se også efter det samme klassificeringssystem, der er beskrevet ovenfor (M- og T-klassificeringer) for at få kompatibilitetsniveauet fastlagt. Dette gælder både almindelige telefoner og trådløse telefoner.

Selvom fastnet ikke tilbyder den samme mobilitet som mobiltelefoner, så giver de generelt en fremragende lyd og pålidelighed, da du ikke er afhængig af et uroligt mobilnetværk eller internetsignal. Der er utallige modeller, der er høreapparatkompatible, og mange vil have ekstra funktioner til hørehæmmede, som ekstra høj ringetoner eller blinkende lys til indgående opkald.

Andre funktioner, der kan overvejes

Volumenkontrol: De fleste mobiltelefoner og fastnettelefoner på markedet har lydstyrkekontrol, og dette er en vigtig funktion i en høreapparatkompatibel telefon. Du ønsker måske også en lydstyrkekontrol til ringetonen, så du aldrig går glip af et opkald. Du kan også drage fordel af at have en række ringetoner tilgængelige. Afhængig af konfigurationen af dit høretab, kan nogle være lettere at høre end andre.

Indgående opkaldsadvarsler: Nogle høreapparatkompatibel-fastnettelefoner blinker eller vibrerer, når nogen ringer, så du behøver ikke kun at stole på et lydsignal. Dette er især nyttigt, når du ser tv eller lytter til musik. Næsten alle mobiltelefoner har også denne funktion.

Tale-til-tekst: Disse fastnettelefoner, også kaldet billedteksttelefoner, gør det lettere at kommunikere på telefonen, fordi du kan læse teksten på en skærm, mens du lytter til lyden. Telefoner med billedtekst er også tilgængelige med store skærme, hvilket gør teksten lettere at læse for synshandicappede.

Tekst: Mennesker med høretab foretrækker muligvis simpelthen at nå andre på deres telefon via tekstbeskeder (også kendt som SMS), så få et mobiltelefonabonnement, der inkluderer ubegrænset beskeder og en enhed med brugervenlige digitale skriveredskaber.

Tag også et kig på de 10 bedste telefoner til seniorer.

Sådan finder du en telefon

Høreapparatkompatible telefoner er tilgængelige via mange forskellige udbydere, og du kan tjekke din specifikke tjenestes hjemmeside for at finde de bedste telefoner. Nogle mobiltelefonselskaber har en liste over telefoner, der er bedst for høreapparatbrugere. Prøv så mange mobiltelefoner som muligt, før du forpligter dig til at købe en, fordi interferensen kan ændre sig afhængigt af placeringen. Det kan være nødvendigt, at du prøver nogle forskellige, inden du beslutter dig for en. Den højest mulige bedømmelse er som nævnt tidligere M4 / T4.

Du kan også kontakte din lokale høreapparatudbyder for hjælp og anbefalinger vedrørende høreapparatkompatible telefoner. De kan give rådgivning i forbindelse med dine specifikke behov, og de kan hjælpe dig med at lære, hvordan du bruger dine valgte enheder til de bedste resultater.

About Anders Buhl 460 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor passion for teknologi og har skrevet om det i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.