Hver tredje dansker vil hellere undvære motion end sin smartphone

Det kommer nok ikke bag på nogen, at smartphonen spiller en vigtig rolle i danskernes liv. Syv ud af 10 af os vil nemlig ikke undvære vores smartphone i hverdagen, men hvad er vi som folkefærd egentligt villige til at give afkald på over et helt år til fordel for vores telefon? Det kortlægger en undersøgelse foretaget af Kantar på vegne af Swappie, der sælger refurbished iPhones.

Hver femte dansker tjekker sin telefon mere end 16 gange dagligt, mens næsten en tredjedel af danskerne tjekker den 5 -10 gange om dagen. Smartphonen bliver brugt flittigt til både nødvendige indkøb og fornøjelser – hvor næsten halvdelen af danskerne (46 pct.) bruger telefonen til dagligvareindkøb, mens mere end fire ud af 10 (41 pct.) køber tøj og ting til hjemmet på den lille skærm. Mere end seks ud af ti (65 pct.) bruger deres smartphone til at holde kontakten med venner og familie.

Smartphonen er med andre ord blevet en integreret del af hverdagen. Men hvad er danskerne egentligt villige til at give afkald på over et helt år for at beholde deres elektroniske følgesvend?

Hver tredje dansker (29 pct.) vil hellere undvære motion, knap hver tredje (27 pct.) er villig til ikke at rejse, mens næsten en fjerdedel (24 pct.) hellere vil undvære en god middag ude i byen over et helt år end sin smartphone.

“Der er ingen tvivl om, at smartphones spiller en central rolle i danskernes liv. Den daglige følgesvend tilbyder et hav af muligheder lige ved hånden på alle tider af døgnet og er derfor uundværlig i hverdagen,” siger Casper Andersen, dansk landechef for Swappie, og fortsætter:

“Dog tænker de færreste over, hvad de skal gøre med telefonen, når det er tid til at købe en ny – og for langt de fleste havner den bare i skuffen. Det er ærgerligt, for der er masser af liv tilbage i de brugte telefoner. Derfor opfordrer vi til at få den brugte telefon op ad skuffen og indlevere den hos os, så flere kan få glæde af en istandsat iPhone som deres nye følgesvend.”

About Anders Buhl 977 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.