Hvordan virker en teleslynge?

Ofte bruges en teleslynge til TV eller radio i hjemmet eller en mobil. Men den trådsløse teknologi gør, at brugere af høreapparater også har muligheden for at følge med i større rum.

Forklaring af teleslynge?

For dem, der har høreapparat, så er en teleslynge basalt set et system, der er designet til at forbinde høreapparatet med en person, der taler i en mikrofon. Selve slyngen producerer et magnetisk trådløst signal, der kan opfanges af et høreapparat, der har en telesløjfe monteret. Denne aktiveres når indtillingen er sat på “T” (telesløjfe).

Teleslynger findes almindeligvis i offentlige områder som fx butikker og banker hvor en høreapparatbruger måske skal have en samtale med en kasseassistent eller butiksarbejder, hvilket kan blive en udfordring uden en teleslynge på grund af baggrundsstøjen, der naturligvis forekommer på offentlige steder.

Du kan se om om et område har installeret en teleslynge via teleslynge-illustrationen. Se øverst i artiklen.

Hvordan virker teleslynger?

Videnskaben bag teleslynger er faktisk rimelig simpel. Den består af en mikrofon, der opfanger ordene, der bliver talt, samt en forstærker og kabel.

Kablet er placeret i omkredsen af et rum eller et område som fx en butikskasse eller venterum. Dette agerer som en sender til mikrofonen, der bruges som en højtaler. Når høreapparatet er i den rigtige indstilling og mikrofonen bruges, føres lyden ind i en induktions-slyngeforstærker, som dernæst driver en strøm ind i slyngen.

Dette skaber et magnetfelt indenfor telesyngens område, som opfanges af telesløjfen, der sidder inden i de fleste høreapparater. Dette betyder, at lyden leveres direkte ind i brugeren af høreapparatet og fjerner distraherende baggrundsstøj.

Hvad er fordelene ved et teleslynge-system?

Som nævnt ovenover er en af de væsentlige fordele ved teleslynge-systemet, det faktum, at det hjælper med at reducere distraherende baggrundsstøj. En anden fordel ved teleslyngen er, at man ikke skal tilføje ekstra udstyr til sine høreapparater, men lyden der modtages går direkte ind i høreapparaterne. Derudover kan en teleslynge også være til stor gavn, hvis du er et godt stykke fra en taler i et stort rum.

Hertil kommer, at teleslynger er meget diskrete og ikke koster noget ekstra for en høreapparat-bruger. Teleslyngen virker lige godt, ligegyldigt hvor mange, der bruger systemet.

Teleslynge til mobiltelefon

Det er også muligt at bruge mobiltelefon med teleslynge. Teleslyngen er nu til dags ofte indbygget i mobiltelefonen, og der er efterhånden et fint udvalg af mobiltelefoner med teleslynger. Dette gør det utrolig let og simpelt at bruge teleslynger med en mobiltelefon på offentlige steder. Dermed kan man som hørehæmmet og høreapparatbruger også lettere tage sin mobil i brug og få den fulde oplevelse ud af både mobilen og selve situationen det offentlige sted.

Læs også: WiFi musik streaming: En bedre løsning end teleslynger

Som en side note, skal det nævnes, at en hørehæmmet kan få tilskud til en teleslynge til en mobiltelefon, hvorimod man ikke ville få tilskud til en mobiltelefon uden teleslynge. Dette skyldes, at en mobiltelefon ses som et forbrugsgode, hvorimod en teleslynge i følge ankerstyrelsen er lavet specielt med henblik på at hjælpe mennesker, der har høreapparat, kan bruge en mobiltelefon.

About Anders Buhl 984 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.