iPhone 12-serien leder an i 1. kvartal målt i volumen og omsætning

IPhone 12 var den bedst sælgende telefon i 1. kvartal i forhold til antal solgte enheder. iPhone 12 Pro Max kom på andenpladsen. Ser man imidlertid på indtægterne, de genererede, de to Apple-enheder, så skifter de plads. Dette kommer fra den seneste rapport fra Counterpoint Research, der bemærker, at det seneste 1. kvartal var rekordhøjt med over 100 milliarder dollars i omsætning genereret fra smartphones.

Som forventet tjente high-end enheder flest penge – modeller, der koster $400 og derover, tegner sig for 65% af den globale omsætning. Top 10-enhederne på billedet nedenfor tegner sig for 46% af den globale omsætning, men udgør dog kun 21% af de solgte enheder.

Billede kredit: Counterpoint Research

Så det burde ikke komme som en overraskelse, at mange leverandører, der startede med værdi-for-pengene-telefoner, ønsker at bevæge sig op til premium-segmentet, da det er her pengene er.

Læs også: De bedste smartphones i 2021

Nogle markeder foretrækker bare high-end enheder. Især USA, der så iPhone 12 Pro Max sælge bedre end den almindelige iPhone 12, hvilket er det modsatte af den globale placering. Tilsvarende solgte Samsung Galaxy S21 Ultra bedre end sine billigere søskende i serien i USA såvel som i Europa. Til trods for det, er S21 Ultra stadig ikke at finde i Top 10 for volumen og taber til den ældre iPhone 11, når det kommer til omsætning.

Apple førte an i $400+ -segmentet, og dets iPhone 12-serie udgør op til en tredjedel af den globale smartphoneomsætning i 1. kvartal i år. Samsung ledte $150- $ 250-segmentet (det var globalt det mest indtjenende segment). Segmentet under $150 ledes af Xiaomi.

About Anders Buhl 889 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor passion for teknologi og har skrevet om det i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.