iPhone 13-priser ifølge ny rapport – her er hvad du kan forvente at betale

Den seneste rapport fra den taiwanske brancheanalytiker Trendforce indeholder nogle gode nyheder, når det kommer til iPhone 13s batterilevetid sammenlignet med den nuværende generations svage præstation, og der også opmuntrende ting omkring den formodede pris af Apples kommende smartphone.

“Hvad angår detailpriser, forventes iPhone 13-serien at forblive på samme niveau som iPhone 12-serien, forudsat at Apple effektivt kan kontrollere produktionsomkostninger, da de nyeste modeller ikke kommer med betydelige hardwareopgraderinger,” lyder det i rapporten.

Læs også: Bedste iPhones lige nu

“På samme niveau” har en tendens til at være det samme som “identisk” i denne form for forudsigelser, fordi virksomhederne foretrækker runde tal, og springet til næste niveau vil sandsynligvis ikke længere kunne beskrives som “på samme niveau”. Så lad os antage, at det er tilfældet: det ville give følgende priser:

IPhone 13 mulige priser:

64GB128GB256GB512GB
iPhone 13 mini$699$749$849N/A
iPhone 13$799$849$949N/A
iPhone 13 ProN/A$999$1,099$1,299
iPhone 13 Pro MaxN/A$1,099$1,199$1,399

(Der er også et rygte om, at denne generation kan se de første 1TB-modeller. Men Trendforce – analytikeren med den aktuelle påstand – bestrider dette, så vi lader det være ind til videre.)

Hvad der måske er mere interessant ved disse tal, hvis de viser sig at være nøjagtige, er, hvad priserne kan gøre ved de eksisterende iPhones, der sælges. Apple ville ikke bare kunne fortsætte med at sælge iPhone 12 til sin nuværende pris, hvis iPhone 13 overgår den, så vi må forvente et hug i prisen. Hvis den nuværende pris på iPhone 11 er det vi skal gå efter, kan vi forhåbentlig forvente at se iPhone 12 starte på omkring 5000 kr. Det kan så til gengæld have en videre effekt og iPhone 11 kan få iPhone XR’s nuværende pris til at falde en smule.

Der er masser af spekulationer her, men det hele kan være ligegyldigt, hvis den igangværende globale chipmangel påvirker Apple på samme måde, som hvert andet selskab bliver ramt. Lagermangel kan til gengæld betyde en god arbejdsdag for scalpers. Vi har allerede set eBay-leverandører drage fordel af et skrøbeligt PS5-lager, som har fået priserne til at stige, og iPhone 13 kan lide samme skæbne, uanset Apples prissætning.

Virksomheden har tidligere fortalt investorer, at der ville være “udbudsbegrænsninger i løbet af september-kvartalet”, der “primært ville påvirke iPhone og iPad.”

Når det er sagt, har Apple en vis beskyttelse mod sådanne eksterne faktorer på grund af, at de bygger deres egne chips. Tim Cook udtalte, at de førnævnte forsyningsbegrænsninger stort set kun var til “legacy nodes” snarere end virksomhedens egen hardware.

About Anders Buhl 977 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.