iPhone 13 vil efter sigende springe Touch ID over

touch id iphone 13

Tidlige rygter har antydet, at iPhone 13 ville være den første ikke-SE iPhone, der havde Apples Touch ID-fingeraftryksgodkendelse siden iPhone 8. Men desværre ser det ud til, at funktionen ikke vil være klar til debut til september.

En rapport fra Bloomberg hævder, at mens Apple har eksperimenteret med den slags fingeraftrykslæsere på skærmen, der er blevet almindelige på Android, “vil denne funktion sandsynligvis ikke komme på denne generation.”

Læs også: Bedste iPhones i 2021

Det er selvfølgelig skuffende for dem, der simpelthen foretrækker at bruge fingeraftryk. Men der er også hele problemstillingen i forhold til masker og Face-id, der er haft sine problemer under pandemien.

Problemet med maskerne

Selvom folk uden tvivl var skeptiske, da iPhone X droppede Touch ID hjem-knappen og introducerede Face ID i stedet, blev kritikerne hurtigt overvundet, på grund af hvor godt Apples ansigtsgodkendelse fungerede. Det er kun blevet bedre med tiden, og nu er Touch ID kun til stede på iPhone SE og det meste af iPad-serien.

Men så kom coronavirus, og der kom et krav om at bære masker offentligt. Det blev hurtigt tydeligt, at Face ID ville have svært ved at genkende mennesker, hvis deres mund og næse var dækket. Mens der er løsninger til Face ID som maskerbærer, er det stadig en inkonsistent oplevelse.

Stadig håb for Touch-ID på iPhone 13?

Der er naturligvis stadig håb om, at Apple vil inkludere et alternativ til Face ID i år. Bloomberg rapporterede kun, at funktionen sandsynligvis ikke vises i år, og selv da henviser artiklen specifikt til under-skærm touch-id, som Apple angiveligt tester.

Den neste iPad Air har Touch ID integreret i låseknappen. Så det er noget, Apple kunne bringe til iPhones, så fingeraftryksscanneren kan vende tilbage uden Home-knappen eller under-skærm-teknologi.

Læs også: iPhone 12 anmeldelse

About Anders Buhl 984 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.