iPhone 14 Pro-serien hårdt ramt på produktionen

Ifølge de seneste skøn er næsten alle (95%) af alle iPhones lavet i Kina. Apples problem med centralisering er værre end det – 80% af alle iPhones på Foxconn-fabrikken i Zhengzhou, Kina. Og nu lukker fabrikken delvist ned på grund af Kinas “nul COVID”-politik.

Dette vil påvirke iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max mest – i et hidtil uset træk advarede Apple officielt om, at det vil være svært at nå produktionsmål i de næste par måneder, da fabrikken opererer med en reduceret kapacitet. Normalt er det den slags fakta, som Apple holder for sig selv.

Apples partner Foxconn planlægger at firdoble arbejdsstyrken på deres fabrikker i Indien, ifølge kilder fra den lokale regering, der talte med Reuters. Dette vil øge antallet af arbejdere fra de nuværende 17.000 til 70.000.

Her er, hvad kilderne sagde til Reuters:

“Apple-leverandøren Foxconn planlægger at firdoble arbejdsstyrken på sin iPhone-fabrik i Indien over to år, sagde to embedsmænd med viden om sagen og pegede på en produktionsjustering, da den står over for forstyrrelser i Kina […]”

Denne massive udvidelse vil tage tid (to år ifølge rapporten), og den vil derfor ikke løse den nuværende krise. Men den seneste udvikling kan fremskynde Apples planer om at reducere sin afhængighed af Kina for at forhindre, at denne situation opstår igen.

Analytikere fra JP Morgan rapporterede, at så meget som 25% af iPhone-produktionen kan flytte til Indien i 2025. Apple fremstiller allerede iPhone 14-telefoner i Indien, startende blot et par uger efter, at produktionen i Kina begyndte. Planen for næste år er (angiveligt) at produktionen af iPhone 15 begynder samtidig med den i Kina.

Så standardserien har allerede en vis diversificering. Pro-modellerne er dog kun lavet af Foxconn, og det sker udelukkende i Zhengzhou (med omkring 200.000 arbejdere, der laver iPhones, har stedet fået sig selv kaldenavnet “iPhone City”).

About Anders Buhl 745 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor passion for teknologi og har skrevet om det i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.