Københavnerne går mest op i at blive set med den nyeste smartphone – men er også bedst til at genbruge elektronik

I en ny undersøgelse om tech-gadgets, spilkonsoller og smartphones viser det sig, at det særligt for københavnerne er vigtigt at blive set med den nyeste smartphone. Københavnerne er til gengæld også bedre til at genbruge elektronik end resten af landet, mens nordjyderne er dem, der bruger flest penge årligt på at opgradere deres smartphones. Det fremgår af en undersøgelse foretaget af OnePoll for den globale teknologivirksomhed OnePlus.

Dobbelt så mange danskere i Region Hovedstaden (14 pct.) anser det som meget vigtigt at blive set med den nyeste smartphone sammenlignet med landets øvrige fire regioner. For Region Nordjylland gælder det 9 pct. af danskerne, mens det for Region Midtjylland og Region Syddanmark er 7 pct. og kun 6 pct. af danskerne i Region Sjælland. Det viser en ny undersøgelse fra OnePlus foretaget af OnePoll.

Ifølge undersøgelsen er københavnerne dem, der vægter nye trends højest sammenlignet med resten af landet. I alt er det 21 pct. af københavnerne, der angiver, at grunden til at købe nye produkter, herunder smartphones, er at være med på de nyeste trends. Det er dobbelt så mange sammenlignet med landets øvrige regioner, hvor det at følge med de nyeste produkt-trends kun er vigtigt for 11 pct. af danskerne i Region Midtjylland, 13 pct. af danskerne i Region Nordjylland, 7 pct. af danskerne i Region Sjælland og 16 pct. af danskerne i Region Syddanmark.

Københavnerne genbruger elektronik, mens nordjyderne bruger flere penge

Når spørgsmålet handler om genbrug af elektronik, er københavnere til gengæld mere klimabevidste end resten af landet. Her svarer 27 pct. af københavnerne, at de genbruger elektronik for at reducere deres CO2-aftryk, mens det kun er gældende for 17 pct. af resten af sjællænderne, 20 pct. af midtjyderne, 25 pct. af nordjyderne og 26 pct. af fynboerne og sønderjyderne. 

Til gengæld har nordjyderne oftere den store pengepung fremme, når de skal opgradere deres smartphones, hvor 19 pct. i snit bruger 7500-14.000 kroner årligt på en ny smartphone. Til sammenligning bruger kun 14 pct. af københavnerne, 8 pct. af resten af sjællænderne, 7 pct. af midtjyderne og 8 pct. af fynboerne og sønderjyderne det samme beløb.

“At være med på beatet med de nyeste produkter og smartphones er et fænomen, vi nok ikke ser forsvinde foreløbigt, men i dag er det vigtigere end nogensinde før at tage aktive og bæredygtige valg for at bidrage positivt til klimaet. Hos OnePlus har vi valgt at forlænge levetiden på vores devices for at gøre en forskel. Vi har bl.a. udstyret både den nye OnePlus Nord CE 3 Lite og vores seneste topmodel OnePlus 11 5G med et batteri, der holder i op til fire år takket være den innovative Battery Health Engine,” siger Marie Dam Feldborg, nordisk marketingdirektør for OnePlus.

Der er et stort uforløst potentiale ved at beholde elektronik i længere tid, fordi man som forbruger i så fald er med til at reducere mængden af elektronikaffald og på den måde også mængden af CO2. En undersøgelse viser, at hvis alle europæere bruger deres telefon i bare ét år mere, kan der ifølge Det Europæiske Miljøkontor (EEB) spares ligeså meget CO2, som ved at fjerne to millioner biler fra vejene. Det vil resultere i en årlig CO2-besparelse på fire millioner tons.

About Anders Buhl 889 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor passion for teknologi og har skrevet om det i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.