LG Display viser en 12″ skærm, der kan strække sig til 14″

LG Display

Foldbare skærme vinder frem på smartphonemarkedet, men der er en tæt-relateret teknologi – strækbare skærme – der er ved at dukke op. LG Display demonstrerede en 12″ skærm, der kan strækkes til 14″ og frigøres tilbage til 12″ uden at beskadige den.

Denne type skærm, der kan strækkes ud (eller “free-form” skærm, som LG kalder det) kan bruges i tøj og møbler, da den let kan tilpasse sig komplekse former, og evnen til at strække vil gøre den mere komfortabel at have på (eller sidde på).

LG Display forudser anvendelser i forskellige industrier, herunder “mode, wearables, mobilitet og spil”. Der kan endda findes plads i bil- og flyindustrien.

Skærmen er af temmelig høj kvalitet, hvad angår prototypeskærme – ved 100ppi har den pixeltæthed svarende til den for et 40″ 4K-tv. Og den har fuldfarve RGB-funktioner. Skærmen er bygget på et specielt siliciumsubstrat, der også bruges til kontaktlinser. Den har mikro-LED’er (mindre end 40µm), der er forbundet via S-formede fjedre i stedet for lige ledninger, så de kan strække sig 20% uden at gå i stykker.

Vi har set strækbare skærmprototyper før – som denne fra Royole fra sidste år. Den kunne strække sig 30% og ifølge virksomheden kan teknologien ramme 120ppi, men demoenheden var en lille 2,7” skærm med 96 x 60px opløsning. For et par år siden demonstrerede Samsung en strækbar skærm i 2017, selvom den primært var i stand til at stå imod deformation (f.eks. at trykke hårdt på den fleksible skærm) og ikke strække sig til en ny størrelse (9,1″ skærmen kunne strække sig omkring en halv tomme) .

About Anders Buhl 977 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.