LG G8 ThinQ anmeldelse

Når du tænker på store smartphone-producenter, er det sikkert Apple og Samsung du først kommer til at tænke på. Måske endda Motorola. Men LG har været med i spillet lige så længe og udgiver konsekvent solide mobiler, der kan give disse konkurrerende virksomheder god konkurrence. LG G8 ThinQ er ingen undtagelse.

Den ser skarp ud, har en blændende skærm med kraftig lyd og fungerer fantastisk. Når det er sagt, er det lidt svært at sammenligne den med Samsung Galaxy S10e og Apple iPhone XR, som tilbyder bedre ydelse og mere konsistente softwareopdateringer til færre penge.

Design, skærm og holdbarhed

  • 6,1-tommer OLED-skærm

Designet på LG G8 ThinQ afviger ikke meget fra G7. Den måler 15 cm i højden, 7 cm i bredden, 0,8 cm i dybden og har en vægt på 167 gr. På fronten finder du en 6,1-tommers skærm næsten uden kant, med undtagelse af et lille hak øverst til kameraerne. Der er en glasplade, der fås i sort, grå eller rød, og er hjemsted til vandrette dobbeltkameraer. En responsiv, let tilgængelig fingeraftrykssensor sidder forneden. LG G8 ThinQ-branding er fremtrædende i midten, og et lille LG-logo er i bunden.

Toppen af telefonen er bar, og den venstre side har en tænd / sluk-knap og et hybrid SIM / microSD-stik. Nederst finder du en USB-C opladningsport, højttaleren og et 3,5 mm hovedtelefonstik. Højre side er hjem til en dedikeret Google Assistant-knap såvel som lydstyrkeknapper. De er lette at nå og giver et tilfredsstillende klik, når du trykker på dem.

G8 har en skarp 6,1-tommer OLED-skærm med et billedformat på 19,5: 9 og en opløsning på 3.120 x 1.440 pixel til 564 pixels per tomme. Vores tests målte maksimal lysstyrke ved 315 nit, hvilket er lyst nok til udendørs brug. Farvenøjagtigheden er fremragende, selvom det blå og grønne er lidt overmættet. Samlet set er det en smuk skærm, der er perfekt til enhver opgave lige fra at sende e-mails til streaming af multimedia.

Med hensyn til holdbarhed er LG G8 ThinQ ret solid. Selvom den består helt af glas, er fronten konstrueret af Gorilla Glass 5, mens bagsiden er lavet af Gorilla Glass 6. Dette var et smart valg fra LGs side, da Gorilla Glass 5-skærmen er lidt hårdere end sin efterfølger, hvilket gør det mindre sandsynligt at den får ridser.

Og mens Gorilla Glass 6 kan være mere tilbøjelige til at få ridser, vil den klare sig bedre ved tab på gulvet. Telefonen har også IP68-beskyttelse, så et utilsigtet tab i badet eller toilettet er ikke nødvendigvis en katastrofe. Uanset hvad, anbefaler vi et robust etui til enhver telefon, der primært er produceret i glas.

Opkald og lydkvalitet

  • Bluetooth 5.0

Opkaldskvaliteten er solid. Vores testopkald var krystalklare uden spor af statiske eller klippede stemmer. Støjreduktion fungerer også godt; selv på en meget blæsende dag lød testopkald klart.

I modsætning til de fleste smartphones er der ingen øresnegl på G8. I stedet bruger LG en teknologi kaldet Crystal Sound OLED, der bruger hele skærmen som en membran til højttaleren. Når du foretager et opkald uden at bruge højttalertelefonen, kommer lyden kun fra toppen af skærmen, så privatlivets fred er ikke et problem. Højttalertelefonopkald udsendes fra både skærmen og højttaleren i bunden af telefonen.

Når du streamer diverse multimedier, høres lyden med 89 dB og lyder klar med et strejf af bas. Bluetooth 5.0 er inkluderet og trådløs lydsupport, og der er også NFC til kontaktløse betalinger. Wi-Fi understøttes på 2,5 GHz og 5 GHz båndene.

Hardware og ydeevne

  • Qualcomm Snapdragon 855 processo
  • 6 GB RAM
  • 128 GB lagerplads

Ydeevnen er fremragende. Apps åbnes næsten øjeblikkeligt, og vi havde ingen problemer med multitasking med over et dusin apps åbne samtidigt. Gaming er også solidt. I løbet af en times Asphalt 9-spil stødte vi ikke på nogen forsinkelse eller skippede frames, og batteriet blev kun tømt med ni procent.

Sammenlignet med andre flagskibsmodeller klarede G8 sig godt på vores benchmarktest. Samlet set var dens ydeevne lidt efter modeller som Samsung Galaxy S10e og Apple iPhone XR. Når det er sagt, er det svært at bemærke nogen reelle hastighedsforskelle mellem enhederne i normal daglig brug.

Benchmarks bruges bedst til at levere objektive sammenligninger mellem telefoner med samme pris, men kan ikke forudsige nøjagtigt, hvordan telefonen fungerer i daglig brug.

G8 drives af et 3.500mAh batteri. I vores batteridrænningstest, som streamer video over Wi-Fi ved fuld lysstyrke, kunne vi få 8 timer og 17 minutter før batteriet døde. Det er ikke dårligt, men det er noget efter de 11-plus timers batterilevetid, vi fik på Galaxy S10e.

Med mere konservativ brug skulle du dog være i stand til at få en hel dag mellem opladningerne. Hvis du finder dig selv nødsaget til en opladning inden slutningen af dagen, understøtter telefonen trådløs opladning såvel som Qualcomm Quick Charge 3.0.

Kamera

  • Bagkamera 12 megapixel – f / 1.8
  • Andet bagkamera 13 Megapixel – superbredvinklet objektiv – f / 2.4
  • Frontkamera 32 Megapixel f / 1.9

Af alle de nye funktioner på G8 er kameraerne måske de vigtigste. Den primære sensor er på 12MP. Der er også et 16MP super vidvinkelobjektiv med et 107 graders synsfelt. Begge drager fordel af LGs omfattende AI-detekteringsfunktioner og har optisk billedstabilisering for at minimere sløring.

På forsiden finder du et enkelt 8MP selfie-kamera. Ud over kameraet er der også en “Time of Flight” (ToF) -sensor til 3D-billedbehandling, der hjælper med mere realistiske portrætter samt ansigtsgodkendelse, og LGs nye hånd ID og Air Motion-funktioner, der giver dig mulighed for at låse op for telefonen og kontrollere bestemte funktioner uden at røre ved den. IR-belysning afrunder det hele ved at give mere nøjagtige afstandsmålinger.

Både det bageste og det forreste kamera fungerer godt. Billeder med stærkt lys er skarpe med fremragende farvenøjagtighed og detaljer. Fotos med svagt lys har det mindste antydning af støj omkring baggrundsdetaljer, men disse ufuldkommenheder er svære at se, medmindre du kigger meget nøje. Der er også en funktion kaldet Night View, der forbedrer fotos i svagt lys,

Både det bageste og det forreste kamera fungerer godt. Billeder med stærkt lys er skarpe med fremragende farvenøjagtighed og detaljer. Fotos med svagt lys kan have en snært af utydeligheder i sine baggrundsdetaljer, men disse ufuldkommenheder er svære at se, medmindre du kigger meget nøje efter. Der er også en funktion kaldet Night View, der forbedrer fotos i svagt lys,

Supervidvinkelobjektivet fungerer fremragende. Vores testbilleder viser ingen kantforvrængning og er lige så skarpe som den primære linse. Vi bemærkede lidt mere baggrundsstøj i fotos med svagt lys, men igen skal du se meget nøje efter for at bemærke disse ufuldkommenheder.

Mens frontkameraer har tendens til at være et svagt punkt, selv på de bedste telefoner, var vi imponeret over vores billede på G8 ThinQ. I skarpt lys ser billederne skarpe og smukke ud. Selv portrættilstand fungerede godt og ligner billeder taget på en DSLR. I svagt lys bemærkede vi noget baggrundsstøj og et strejf af sløring i forgrunden på små detaljer som tekst.

Af alle de specielle kamerafunktioner er LGs AI CAM den mest imponerende. Det foreslår nøjagtigt kameraindstillinger efter genkendelse af almindelige steder og motiver i realtid. Og selvom kameraet klarer sig godt ved den almindelige Auto-indstilling, gør AI CAMs mindre justeringer et godt stykke arbejde med at forbedre dine fotos.

Andre specielle funktioner har stadig brug for noget arbejde. “Story Shot” giver dig mulighed for at tilpasse selfie-baggrunde med billeder i dit galleri eller taget samtidigt med det bageste kamera. Under de rette forhold fungerer det okay, men det kommer ofte til at se unaturligt ud. “Makeup Pro” giver dig mulighed for at ændre din hudfarve, fysiske træk og tilføje øjenmakeup til dine selfies, men resulterer i unaturlige billeder, der ofte er plettet og slørede.

På samme måde giver “Beauty Shot” dig mulighed for at tilpasse dine ansigts features på selfies. Der er en slider, der giver dig mulighed for at vælge, hvor dramatisk en effekt du vil have, men det fungerer bare ikke særlig godt. I vores test så mit ansigt fladt ud, og mine briller blev slørede.

Software og særlige funktioner

LG G8 ThinQ leveres med Android 9.0 Pie. LG tilføjer sit eget brugerdefinerede brugergrænseflade, som er meget anderledes end standard Android. Blandt de mange grænsefladesændringer finder du, at appskuffen mangler, Google Now erstattes med en lignende funktion kaldet AppFlash, appikoner er anderledes, og der er flere muligheder for tilpasning i menuen Indstillinger. Du finder også flere LG-apps som Galleri og Kalender, der virker overflødige, da Android allerede har de samme funktioner bagt ind.

Som nævnt tilføjede LG også nogle nye sikkerhedsfunktioner til mixet takket være Z-kameraet på forsiden af telefonen. Hånd-ID bruger det infrarøde kamera og TOF-sensoren til at identificere vener i din hånd for at låse telefonen op.

LG siger, at denne funktion er den samme type teknologi, der bruges i sikre bankmiljøer. Jeg undrer mig dog over, hvor sikker denne funktion er, da den ikke understøttes af bankapps eller foretager kontaktløse betalinger. Når det er sagt, er det praktisk, når du hurtigt vil have adgang til en notifikation uden at tage din telefon op.

Med Air Motion fanger Z-kameraet visse bevægelser, der bliver lavet over telefonen, så du kan gøre ting som at tage skærmbilleder eller styre musik- og videoafspilning. For eksempel, hvis du vil ændre lydstyrken på en video, kan du holde din hånd over telefonen, derefter sætte fingrene sammen og dreje dem til højre eller venstre, som om du justerer en lydstyrkeknap.

Det er en god ide i teorien, men der er en skarp indlæringskurve i at lære at bruge teknologien. Der er tilfælde, hvor vi kan forestille os, at det er mere praktisk end traditionelle knapper. Når det er sagt, er det en innovativ første generations funktion, der forhåbentlig forbedres over tid.

Mens vi er ret sikre på, at LG vil opdatere G8 til Android Q i fremtiden, er virksomhedens track record for opdatering af enheder ikke den bedste. Det er så stort et problem, at LG åbnede et softwareopgraderingscenter i Sydkorea. Og næsten et år efter åbningen af Software Upgrade Centeret ser virksomheden stadig ud til at være langsom med softwareopdateringer. LG udgav V40 med Android 8.0 Oreo 74 dage efter, at Google udgav Android 9.0 Pie, og nogle ejere venter stadig på en opdatering.

Konklusion

LG G8 ThinQ er alt, hvad du leder efter i en flagskibstelefon. Den har en kraftfuld Qualcomm Snapdragon 855-processor, masser af RAM, god byggekvalitet og en fantastisk skærm. Det er et stærkt valg for smartphone-fotografer, især hvis du ikke er en Samsung-fan.

Men bortset fra en skarpere skærm repræsenterer det ikke et væsentligt skridt op fra Galaxy S10e, vores “favorit valg”, der koster mindre og tilbyder en overlegen softwareoplevelse. Hvis du ikke er bundet til Android, får iPhone XR, også mindre, dig en stærkere ydeevne, sikker ansigtsgodkendelse og garanterede softwareopdateringer.

About Anders Buhl 984 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.