Musik lytteudstyr til hørehæmmede børn

At se tv og nyde musik er en stor del af at vokse op og hjælper børn med at udvikle deres sociale- og kommunikative færdigheder. Ydermere kan det gøres til en mere fornøjelig oplevelse for hele familien ved at bruge noget lytteudstyr eller undertekster, når der ses tv.

Hi Fi-systemer, bærbare musikafspillere (f.eks. IPods og mp3-afspillere), dvd-/blu-ray afspillere, stationære computere, tablets og bærbare computere kan tilsluttes forskellige produkter, der kan hjælpe  hørehæmmede børn til at høre dem bedre og dermed få en bedre oplevelse.

Udstyr til brugere uden høreapparat

Hovedtelefoner

Hovedtelefoner kan være nyttige, hvis dit barn har en mild til moderat hørenedsættelse eller kun høretab på det ene øre. De vil gøre det muligt for dig at skrue ned for lydstyrken på højttalerne, når du ser fjernsyn.

Der findes dog special designet hovedtelefoner, som dem, der er mere udfordret på hørelsen, kan drage stor nytte af. Du kan læse nærmere om nogle af de bedste hovedtelefoner til hørehæmmede, vi er stødt på.

Øretelefon 

Øretelefoner modtager lyd enten fra deres indbyggede mikrofon, en ekstern mikrofon eller via en ledning (f.eks. tilsluttet fjernsynet) og gør lyden meget højere. Hvis du bruger en ekstern mikrofon, skal du placere den på lydkilden, f.eks. en fjernsyns højtaler.

Radio-sendere

Radio-senderne kan tilsluttes dit tv eller underholdnings apparater, og vil kunne bruges af et barn, der er hørehæmmet, men ikke nødvendigvis har høreapparat, så længe de de har en brugbar modtager monteret til deres øre, der kan opfange signalerne fra radiosenderen.

Radiohovedtelefon 

I stedet for at bruge en halsslynge kan dit barn bruge en radiotelefon, som ligner høretelefoner, men bruger luftrør til at lede lyden i stedet for ledninger. Alternativt kan du forbinde hovedtelefoner til den modtagerenhed, der bliver båret rundt om halsen.

Udstyr til brugere med høreapparat

Direkte lyd indgangsledninger 

Disse forbinder et underholdningsapparat direkte med dit barns høreapparater ved hjælp af et simpelt kabel.

Radio-sendere

Radio senderen kan bruges hjemme ved at forbinde senderen til dit tv eller musik-enheder ved hjælp af et simpelt kabel eller ved at placere mikrofonen tæt på højttaleren. Dit barn vil modtage lyden direkte til deres høreapparater (via deres øretelefoner, halsslynger eller andre kropsbårne modtagere).

Streaming enheder

Streamers kan bruges sammen med visse høreapparatmodeller. De sender signaler digitalt til dit barns høreapparater og forbindes derefter med andre produkter ved hjælp af Bluetooth. Det kan fx være tablets, smartphones og bærbar computere.

Udstyr til høreapparater med T-systemet

Teleslynger

Teleslynger gør lyden fra fjernsynet højt og tydeligt inden for området forbundet med teleslyngerne, og lyden kan høres af alle i rummet, der har høreapparater med T-systemet. Teleslyngeforstærkeren forbindes direkte til dit fjernsyn. Teleslynge er forbundet til forstærkeren, og skal derefter installeres rundt i lokalet.

Radiohovedtelefon 

Radiohovedtelefon har en sender, der forbindes til tv’et, og dit barn har en lille modtagerenhed og halslynge rundt om halsen. Denne modtager giver dit barn mulighed for at styre lydstyrken.

Halslynge

En slags ledning, der placeres rundt om halsen, som forbindes til stikkontakten på alle former for underholdnings-apparater. De har ofte et lille vedhængselement, der hjælper med at forstærke lydsignalet. Dette overføres til høreapparatet via T-systemet.

Bluetooth halslynge

Bluetooth halslynger bæres rundt om halsen, og opfanger lyden trådløst via bluetooth teknologien. De virker med alle apparater, der har mulighed for at aktivere bluetooth  – f.eks. en smartphone, mp3-afspiller, bærbar pc eller tablet.

Induktive ørehager

Disse hørehjælpemidler er små fleksible kroge, der sidder bag øret ved siden af høreapparatet. De har ledninger og er tilsluttet lydkilden direkte. Lyden overføres derefter til høreapparatet ved hjælp af T-systemet.

About Anders Buhl 984 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.