Ny rapport fra Unity: In-game chat har afgørende betydning for hvilke spil, vi køber 

Unity


Over halvdelen af verdens befolkning (53 pct.) spiller nu computerspil, og af dem spiller hele 77 pct. multiplayer spil – altså spil spillet i fællesskab med andre online. Det viser en ny rapport fra danskstiftede Unity, der også viser, at sociale aspekter har afgørende betydning for, hvilke spil vi køber.

Spilbranchen er et vækstlokomotiv, og det er blevet normen at spille sammen med andre online. 53 pct. af verdens befolkning spiller nu computerspil, og af dem spiller 77 pct. multiplayer. Det viser den nye rapport, Multiplayer Report 2022, fra den dansk-startede unicorn-virksomhed Unity. 

“Multiplayer-spil er ikke kun enormt populære, de er også mere forskelligartede end nogensinde før. Spillerne søger hele tiden forskellige måder at spille med hinanden på: alt fra små co-op spil til store battle royals  – og alt derimellem. Derfor er den sociale oplevelse også en forudsætning for ethvert multiplayer-spil,” siger Jeff Collins, SVP of Engineering, Operate Solutions, Unity.

Sociale faktorer har afgørende betydning for købsbeslutningen

Rapporten viser, at de sociale aspekter har en afgørende betydning for spillernes købsbeslutning. Når det kommer til at vælge et nyt spil, svarer 34 pct., at de kigger på, om deres venner også spiller spillet. Derudover siger 31 pct., at de ser på, om det er muligt at chatte med andre, imens man spiller. 

Samlet set foretrækker 56 pct. af de adspurgte i undersøgelsen at oprette chat i selve spillet, mens 31 pct. foretrækker at bruge en separat enhed eller softwareløsning, og kun 13 pct. af respondenterne foretrækker muligheder uden for spillet.

Om Unity 2022 Multiplayer Report:

Unity 2022 Multiplayer Report bygger på data indsamlet af Unity i 3. kvartal 2021 og igen i 3. kvartal 2022 gennem en undersøgelse af multiplayer-spillere i USA, Storbritannien, Korea og Japan, som repræsenterer fire af de seks lande med de største spilindtægter. Der blev indsamlet svar fra ca. 1.500 gamere. 

About Anders Buhl 550 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor passion for teknologi og har skrevet om det i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.