Ny undersøgelse konkluderer: 5G runder stor milepæl i 2022

Ericsson Mobility Report

En ny undersøgelse foretaget for Ericsson konkluderer, at 5G-teknologi for alvor er ved at blive implementeret, og at 5G runder en milliard brugere på verdensplan allerede i år. Undersøgelsen viser samtidig, at den globale datatrafik er fordoblet over de seneste to år.  

2022 bliver året, hvor 5G-abonnenter overstiger 1 milliard, og i år 2027 vil tallet stige til 4,4 milliarder. I Europa vil 8 ud af 10 smartphone-brugere i 2027 være på 5G-netværket. Det konkluderer en ny undersøgelse for Ericsson, der tager temperaturen på mobilteknologien 5G.

Læs mere: Bedste kameratelefoner lige nu

“5G-teknologien er den hurtigst voksende mobilteknologi til dato. Men det er vigtigt at huske, at 5G er mere end blot hurtigere smartphones. 5G-netværk vil nemlig spille en afgørende rolle for fremtidens infrastruktur, og hvis man ser på Danmark, der har en ambition at være et digitalt foregangsland, er det afgørende, at de danske operatører fortsætter udbygningen af det danske 5G-net,”  fortæller Niclas Backlund, Ericssons danske landechef, og fortsætter “Med et stærkt 5G-netværk kan vi danne grobund for øget innovation og nye muligheder inden for alt fra sundhedsvæsenet til transportsektoren.”

Data er lokomotivet i udviklingen
En af de helt store effekter af 5G-teknologiens fremmarch er forbruget af data. Gennem de seneste to år er mobildata på verdensplan fordoblet, og en gennemsnitlig smartphone-bruger bruger i dag over 15 gigabyte (GB) data pr. måned. I det vestlige Europa forventes hver smartphone-bruger at komme op på 52 GB hver måned i 2027.

På lang sigt er væksten drevet af både det stigende antal smartphone-abonnementer, og en stigende gennemsnitlig datamængde per abonnement, hvilket primært er drevet af øget brug af videoindhold. På nuværende tidspunkt udgør video 69 pct. af al mobildatatrafik – en andel, som forventes at stige til 79 pct. i 2027.

Læs mere om undersøgelsen i ‘Ericsson Mobility Report 2022 her.

About Anders Buhl 889 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor passion for teknologi og har skrevet om det i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.