Over en halv million danske WhatsApp-konti lækket online

whatsapp

Har du modtaget et WhatsApp-opkald eller en besked fra et ukendt nummer? Din konto kan muligvis være i fare for spam eller endda svindel, da millioner af WhatsApp-kontotelefonnumre i øjeblikket er til salg på et hackingforum.

Som rapporteret af Cybernews, sælger nogen en 2022-database med 487 millioner WhatsApp-mobilnumre. Dette inkluderer konti fra 84 lande som USA, Storbritannien, Rusland, Danmark og mange andre. Der er tilsyneladende over en halv million danske numre inkluderet. WhatsApp har omkring to milliarder månedlige aktive brugere verden over, og denne lækage sætter næsten en halv milliard brugere i fare.

Cybernews påpeger også, at de lækkede konti alle tilhører aktive WhatsApp-brugere. Sælgeren kunne have fået telefonnumrene ved en proces kaldet skrabning, som refererer til at høste information i stor skala – selvom dette overtræder WhatsApps servicevilkår.

Sælgeren afslørede også, at de sælger de amerikanske data for $7.000. WhatsApps moderselskab, Meta, har endnu ikke udsendt en erklæring om lækagen.

About Anders Buhl 996 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.