Samsung Galaxy A10 anmeldelse

Galaxy A serien tilbyder hovedsagelig mellemklasse udvalg af mobiltelefoner, og Samsung Galaxy A10 kommer ind som den billigste i serien, hvilket gør den tættere på en “budget-telefon”. Men det føles næsten som en budget telefon med higher end styling og et stort navn bag sig.

Så lever Galaxy A10 op til Samsung-navnet? Er den pengene værd? Og er det et godt køb, eller er det bedre at bruge lidt mere og få, lad os sige en Samsung Galaxy A40? Læs videre for at få svar på alt det og mere.

Design & Build

‘Funktionel’ kommer i tankerne, når man ser på Galaxy A10’s form. Det er ikke så overraskende, at Samsungs enkleste A-serie-enhed ikke lige strækker benene i designafdelingen til en sådan pris. En forkromet accent her eller nogle mere dynamiske farver dér, ville dog ikke have lidt nogen skade på udseendet.

På trods af brugen af polycarbonat i stedet for glas (standarden for de fleste telefoner under Kr. 1500) føles A10 i det mindste solidt bygget. Mens USB-C nu er almindeligt, har denne Galaxy A10 stadig et nu aldrende microUSB-stik. Det er en mindre irritation, hvis du har nydt bekvemmeligheden ved nyere Type-C-forbindelser, men hvis ikke, er der gode chancer for, at du har masser af kompatible kabler, der stadig flyder rundt og gør det muligt at finde et sted at oplade den.

Samsung Galaxy A10

En ting, som vi er glade for at se er blevet bevaret i kanten for neden af A10, er det klassiske 3,5 mm hovedtelefonstik. På nogle markeder inkluderer Samsung ligefrem hovedtelefoner med kabel og med en FM-radio. Det er uden tvivl langt mere tilgængeligt at komme til nogle gode toner, end det er på dyrere håndsæt, der enten ikke inkluderer høretelefoner eller et hovedtelefonstik.

Pop-out-bakken på telefonens venstre side rummer også enten et eller to nano SIM-kort (afhængigt af den version af A10, du har valgt) samt et microSD-kort, hvis du har et (op til 512 GB).

Display

Et af de primære premium-aspekter ved Samsung A10 er skærmen; ikke så meget på grund af dens opløsning eller valg af panel som Samsung har brugt, men i sin integration af telefonens design som helhed.

Kanterne, der omgiver toppen og siderne af telefonens skærm på 6.2 tommer, er behageligt tynde, sammenlignet med en iPhone 11 i denne henseende.

De fleste andre telefoner omkring dette prisniveau har en tendens til at have et mindre elegant design, der ligner det, der findes på Samsungs egne Infinity-U-skærme. Samsung A10 har en lidt tykkere ramme for neden sammenlignet med skærmens top og sidekanterne, men også dette synes at være slankere end telefonens konkurrenter i samme prisklasse.

Hvad selve skærmen angår, har Samsung valgt en udvidet HD + TFT LCD. Det imponerer med sine synsvinkler, mens dens store størrelse også gør A10 til en god telefon til at nyde medier til en god pris.

Opløsningen, der er lavere end gennemsnittet, er mærkbar, men har ingen enormt skadelig virkning – enkelte pixels er kun meget lidt synlige, og skærmen er mere end i stand til at vise fine billeddetaljer og tekst, selvom den mangler skarpheden som hos seniormedlemmerne i A-serien.

Telefonens nattilstand skifter forskellige elementer i interfacets tema fra lys til mørk for at gøre det lettere at se; en funktion, der kan styres manuelt eller automatiseret baseret på solopgang og solnedgang. Mørk tilstand er en del af den nyeste Android 10, som Samsung A10 stadig mangler, så det faktum, at denne funktion stadig vises her, er dobbelt værdsat.

Software og funktioner

At bevæge sig rundt på A10’s operativsystem er en ren og lækker oplevelse, der gør det let at navigere med en hånd, selv uden at det er nødvendigt at mindske brugergrænsefladen ned. Af standout-funktioner, der adskiller sig fra stock Android, inkluderer muligheden for at køre flere udvalgte apps på samme tid som Messenger eller WhatsApp – hvilket især er nyttigt for dem, der kan lide at holde arbejde og personlige liv adskilt.

Galaxy Store fordobler på tilbud fra Play Store, men nogle finder måske værdi i det takket være eksklusive rabatter eller tilbud samt adgang til telefontilpasning; fra skrifttyper og baggrunde til komplette temaer, der kan downloades i hele systemet.

Spillere kan også sætte pris på inkluderingen af Samsungs Game Launcher. Ikke kun samler denne software alle de spil, der er installeret på Samsung A10, på ét sted, men den giver også statistik, når det kommer til spilletid, placering i forhold til andre spillere og venner og giver anbefalinger om nye titler, du måske vil have.

Som en ekstra funktion kommer Game Booster ind under spilet for at styre aspekter som enhedstemperatur og tilgængelig hukommelse for at tilbyde en optimeret oplevelse. Det er umiddelbart ikke let at føle nogle af disse fordele, men flere af disse funktioner skulle have en konkret værdi for mange spillere.

Kamera

Ingen steder manifesterer budgettet for telefoner som Galaxy A10 mere fremtrædende end med kameraopsætningen. Samsung A10 har en simpel fotografisk opsætning sammenlignet med mange af de telefoner, der nu findes på markedet; med sin enkelt 13MP primære snapper og en 5MP front-facer.

Når du optager med hovedkameraet, tages fotos med HDR (high dynamic range) aktiveret som standard, eller det siger telefonen i hvert fald. I virkeligheden ser det ud til, at dynamic range er en af A10s kameraets største svagheder.

I lyse scenarier bliver mørkere områder alt for let knust til fladt sort, mens optagelse om natten lider under det modsatte problem, og det er før du finder ud af at billedkvaliteten falder drastisk, bliver grynet og mangel på detaljer.

Der er manuelle kontroller til rådighed (under ‘Pro’ -indstillingen) for at give dig en chance for at komme dig efter optagelse i mere udfordrende forhold, men de falder kun til hvidbalance, ISO og eksponeringsjustering – ingen fokus eller lukkehastighedsindstillinger præsenterer sig.

A10s kamera fungerer bedst i lys, neutral belysning – alt andet, og mens billeder kan forblive brugbare, vil manglerne ved billedhardwaren præsentere sig på indlysende måder.

Ydeevne og batteri

Hjertet i Galaxy A10 har form af virksomhedens egen Exynos 7884B SoC; i dette tilfælde parret med 2 GB RAM.

Generelt er der ikke meget dårligt at spore med hensyn til denne mellemklasse chip, det er hukommelsen, der måske giver anledning til lidt bekymring.

Mens swiping rundt på grænsefladen sjældent virker problematisk, er der en bemærkelsesværdig pause, hver gang du åbner eller lukker en app eller skifter mellem apps. At trykke på bestemte UI-elementer og skrive kan også føles træg i en forholdsvis konsistent grad.

Hvad angår spil, så længe du ikke spiller spil med høj nøjagtighed eller spil der kræver øjeblikkelige reaktioner (som en PUBG Mobile), kan A10 håndtere mange titler med fin 3D-grafik. Som gengivet af dens manglende benchmarking-score (nogle af de laveste, vi har set fra en telefon fra 2019), så forvent at spil forbliver spilbare, selvom de fra tid til anden dropper et par frames.

På den anden side af sagen, så kan du forvente lang levetid, og Galaxy A10’s 3400mAh-batteri holder faktisk godt op i testen og giver lidt over syv timers skærmtid. De fine komponenter der er i arbejde, betyder A10 bør få dig igennem en hel dag uden problem, hvilket er særligt vigtigt, da denne telefon giver afkald på hurtig opladning.

30 minutters opladning giver dig lidt over 21% i tanken – nok til et par timers brug, men ikke meget mere, så husk det, hvis du ikke er en, der tilslutter din telefon hver aften.

Konklusion

Der er meget, der kan accepteres, når du får en fuld smartphone-oplevelse til under 1500. Samsung har gjort et godt stykke arbejde med at bringe sin One UI-brugeroplevelse til hardware på lavt niveau inde i Galaxy A10, og som nævnt vil 6.2in-skærmen appellere til Netflix og YouTube-junkier.

Derudover er der ikke meget, telefonen virkelig kan råbe om – kameraet er funktionelt, ligesom batteriets levetid, mens designet er okay.

For dine penge kan rivaliserende enheder fra virksomheder som Motorola og Xiaomi (navnlig Moto G8 Power) være et bedre køb; med kameraer med højere opløsning, i nogle tilfælde flere kameraer og større batterier sammen med mere interessante designs.

About Anders Buhl 996 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.