Samsung har angiveligt ansat 1.000 personer til at lave en mobilchip, der skal udfordre iPhone

Samsung Galaxy S22

Samsung er angiveligt i gang med et massivt nyt projekt for at designe sine egne brugerdefinerede smartphone-chips, der skal kunne konkurrere med Apple og Google. Der kan dog gå et stykke tid, før vi ser dem i aktion.

En rapport fra den koreanske avis Dong-a Ilbo (via Naver) hævder, at Samsung har formet “Dream Platform One Team”, der består af 1.000 medarbejdere fra Samsung Mobile og Samsung LSI (large-scale integration, part of modern processor design). Deres mission: at bygge en ny dedikeret chip til Samsung Galaxy-telefoner. Dette nye initiativ skal annonceres i juli med et mål om at blive lanceret i 2025, siges det i rapporten.

Den fortsætter, at på grund af de nødvendige ressourcer til projektet, vil Samsung ikke producere sine egne high-end-chips i de næste to år. Det betyder sandsynligvis, at de næste par generationer af Galaxy S-telefoner, inklusive næste års Samsung Galaxy S23, kun vil køre på Snapdragon-chips.

Det umiddelbare mål er ikke kun at konkurrere med Apple og Google og med deres respektive A-serier og Apple M1-serier og Google Tensor-chips, men også TSMC, virksomheden, der bygger chipsæt til Apple, Intel, Nvidia og mange andre teknologivirksomheder.

Vi havde allerede hørt rygter om, at dette kunne være på vej. Leaker Ice Universe sagde for nylig, at Samsung arbejdede på deres egen chip til Galaxy S25, mens en anden kilde hævdede, at Galaxy S23 kunne bruge en MediaTek-chip i stedet for en Snapdragon eller Exynos. Det ville passe med, at Samsung ikke er i stand til at levere deres egen Exynos-chip i flagskibskvalitet næste år eller i 2024, og i stedet skal købe andre ind.

Dette “dream team”, hvis rapporten er nøjagtig, kunne være lige hvad Samsung har brug for. At gøre Exynos-chips ordentligt konkurrencedygtige med rivaliserende chips ville give Galaxy-telefoner en chance mod iPhones eller andre Android-telefoner, når det kommer til ydeevne.

Det vil også have den velkomne ekstra effekt at forene Samsungs telefonhardware globalt. Samsung sælger sine flagskib Galaxy S-telefoner, såsom Galaxy S22, med Snapdragon-chips i USA, men med Exynos-chips næsten alle andre steder. Da Exynos-chips ofte er mindre kraftfulde end Snapdragon, betyder det, at USA faktisk får bedre versioner af de bedste Samsung-telefoner, end andre markeder gør.

Men med det store hul mellem nu og 2025, vil Apple, Google og andre stadig have flere år til at fremme deres egne produkter. Vi bliver nødt til at vente og se, om den første nye model af Exynos-chip, (hvis det er det, den kommer til at hedde), vil være konkurrencedygtig med de nyeste A-serier, Snapdragon og Tensor-chips.

About Anders Buhl 977 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.