Samsungs monopol på den hurtigste Snapdragon-chip kan være forbi

Snapdragon 8 Gen 2

Snapdragon 8 Gen 2 er en imponerende tilbagevenden til form for Qualcomm, efter at sidste års Snapdragon 8 Gen 1 viste sig at være en noget skuffende smartphone-chip. Den bedste Snapdragon 8 Gen 2-chip er dog reserveret til Samsung-telefoner, men det kan snart ændre sig.

Weibo-lækkeren Digital Chat Station hævdede, at Samsungs monopol på den såkaldte Snapdragon 8 Gen 2 til Galaxy-processor er forbi. De tilføjede yderligere, at denne forbedrede chip snart vil være tilgængelig for andre smartphonemærker.

Der er ingen ord om specifikke mærker, der vil lancere “Snapdragon 8 Plus Gen 2”-telefoner. Vi vil dog gætte på, at firmaer som ASUS, OnePlus og Xiaomi måske har enheder på vej. Når alt kommer til alt er telefoner i OnePlus T- og Xiaomi T-serien fast inventar i anden halvdel af året, mens opdaterede ROG-telefoner nogle gange også dukker op.

Hvad skal man vide om denne opgraderede SoC?

Snapdragon 8 Gen 2 til Galaxy adskiller sig fra standard Snapdragon 8 Gen 2 ved at tilbyde højere peak CPU og GPU clockhastigheder. Specielt CPU’en oplevede en frekvensopgradering fra 3,2 GHz til 3,36 GHz (et 5% boost). Vi får også en 719MHz GPU, op fra 680MHz i standardchippen (en stigning på 5,7%). Endelig menes det, at chippens AI-silicium også har fået en lille fartøgning.

Dette er ikke helt den samme gigantiske opgradering, som Snapdragon 8 Plus Gen 1 var til standard Snapdragon 8 Gen 1. Sidste års Plus-chip oplevede, at CPU- og GPU-hastigheder blev øget med 10%, ligesom strømeffektiviteten blev forbedret med 15 til 30%. Men det skyldtes primært et skift fra Samsung-produktion til TSMC. Både Snapdragon 8 Gen 2 og den forbedrede chip er lavet af TSMC.

Med andre ord ser det ikke ud til, at du vinder meget ved at vente på en opgraderet Snapdragon 8 Gen 2-telefon over en eksisterende 2023-flagskibstelefon. Men dem, der blot vil have de hurtigste hastigheder, kan have et par flere valg senere i år.

About Anders Buhl 745 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor passion for teknologi og har skrevet om det i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.