Samsungs nye batteriteknologi kan betyde længere varende (eller mindre) telefoner

Samsung Galaxy S23

Samsungs Galaxy S23-telefoner har alle meget forskellige batterikapaciteter, lige fra det lille 3.900 mAh-batteri i Galaxy S23 til 5.000 mAh-pakken i S23 Ultra. Det ser dog ud til, at virksomheden forbereder ny teknologi, der kan levere bedre batterilevetid over hele linjen.

Den koreanske nyhedskilde The Elec rapporterer, at Samsung SDI samarbejder med to kinesiske virksomheder om at udvikle udstyr til at skabe stablede batteridesigns.

De bemærker, at Samsung allerede bruger dette batteridesign på elbiler. Imidlertid vil dette nye design angiveligt komme til smartphones, tablets, bærbare computere og anden forbrugerelektronik.

Fordelene ved stablede batteridesigns

Med denne teknik skulle batterimaterialet efter sigende blive stablet oven på hinanden for mere kompakt design og forbedret energitæthed. Til sammenligning skulle den nuværende løsning være sådan at batterimaterialet bliver rullet sammen til “geléruller” og lagt i dåser.

Mere specifikt kunne denne nye metode forbedre energitætheden med over 10%, ifølge The Elec. Dette nye batteridesign har derfor nogle spændende muligheder for fremtidige Samsung-enheder.

For det første kan det betyde, at fremtidige Samsung-telefoner får længerevarende batterier. Det betyder formentlig, at batterikapaciteten får et løft på ~10%. Det betyder et 4.290 mAh batteri til en standard Galaxy S-telefon i stedet for 3.900 mAh, som vi ser med standard Galaxy S23. Dette kan også betyde, at Samsungs Ultra-telefoner går fra 5.000 mAh til 5.500 mAh – hvis vi faktisk ser en stigning i batterikapaciteten.

Det kan også være, at Samsung vil bruge denne batteriteknologi til at bevare den samme batterikapacitet, men i stedet formindske den faktiske batteristørrelse. Dette vil igen give virksomheden mulighed for at opretholde eller endda formindske telefondesign. Og hvem vil ikke gerne se en lidt mindre Ultra-telefon?

Der er ingen tidslinje for en kommerciel udgivelse endnu, så det er muligvis for tidligt for Galaxy S24-serien at få stablet batteriteknologi. Uanset hvad, kan vi ikke vente med at se de første telefoner ankomme med denne teknologi.

About Anders Buhl 996 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.