Tusass og Ericsson forbinder Grønland med 5G

Med jordens laveste befolkningstæthed og med tre fjerdedele af landet dækket af is, er kontakten med venner, familie og ligesindede begrænset til det naturen tillader. Men ved hjælp af 5G vil den grønlandske teleudbyder Tusass og Ericsson bringe grønlænderne tættere på hinanden. 

I dag annoncerer Tusass sammen med Ericsson et omfattende samarbejde om den fælles vision om et trådløst Grønland. Som et pilotprojekt i 2022 vil 5G først blive udrullet i Sisimiut, Maniitsoq og Narsaq, før det bliver udrullet i resten af landet.

Tusass’ administrerende direktør Kristian Reinert Davidsen siger: “Ved at udrulle 5G vil vi berøre alle grønlænderes hverdag. Mobilforbindelser er ekstremt vigtige i Arktis, og for mange familier og husstande i Grønland er det den eneste måde at kommunikere på.”

Trods Grønlands navn er tre fjerdedele af den dækket af permanente iskapper. Det er verdens største ø, men også med verdens laveste befolkningstæthed, 2.166.000 km² med en befolkning på 56.000 mennesker.

Jenny Lindqvist, chef for Nord- og Centraleuropa hos Ericsson, siger: “Med vores robuste 5G-teknologi vil befolkningen i Grønland få forbindelse over store afstande og bringe folk tættere på hinanden og på resten af verden.”

5G er afgørende for øen, da den giver højere hastigheder og, endnu vigtigere, større kapacitet, som gør det muligt for netværket at betjene mange brugere, der samtidig benytter store datamængder. 

Om partnerskabet

Ericsson og Tusass’ partnerskab startede i 2017, da de lavede en fuldkommen modernisering af mobilnetværket med 4G-tjenester i alle befolkede områder i Grønland. Når Tusass foretager overgangen fra 4G til 5G, vil dette fungere som et afgørende fundament. Den teknologi og de tjenester, der allerede er implementeret, omfatter et Radio Access Network (RAN) med løsninger som Ericsson Radio System, der understøttes af en mobilkerne drevet af Ericsson Cloud Packet Core.

About Anders Buhl 996 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.