Unity i nyt partnerskab med Mercedes-Benz: Skal leverer software til alle biler fra 2024

Danskstartede Unity indgår nyt partnerskab med Mercedes-Benz AG om at udvikle infotainment-systemdelen i Mercedes’ kommende operativsystem MB.OS, der udrulles fra 2024. Nye billeder af konceptbilen VISION EQXX viser, hvordan det ser ud. 

Den digitale og visuelle brugeroplevelse er i stigende grad blevet et konkurrenceparameter i kampen om at vinde bilkøbernes hjerter. Særligt for luksusbiler – og her spiller infotainment-systemet en afgørende rolle.

Derfor har Mercedes-Benz slået pjalterne sammen med danskstartede Unity, der er en af verdens førende virksomheder inden for 3D-indhold i realtid. Unity skal hjælpe Mercedes med at tage brugeroplevelsen til et helt nyt niveau, og vil leverer et infotainment-system, der bl.a. kan vise 3D-avatarer, der fungerer som en slags ‘digitale butlere’-, et 3D-kort i realtid for bedre navigation, AR-teknologi og AI, der kan tilpasse bilens indstillinger efter førerens vaner og præferencer. 

Det nye infotainment-system skaber en helt ny forståelse af hele det digitale cockpit, instrumentbrættet samt passagerskærme og vil blive tilgængelig på tværs af alle Mercedes-Benz AG’s biler.  

Løfter sløret i VISION EQXX

Med 3D-billeder og video i realtid får brugerne mulighed for at få præsenteret indlevende og medrivende indhold. Unity og Mercedes-Benz AG løfter lidt af sløret for, hvordan det nye infotainment-system vil se ud, med billeder af den elektriske konceptbil VISION EQXX. 

Mercedes: “Skærme er de nye hestekræfter” 

Tidligere på året lancerede Mercedes deres kommende operativsystem MB.OS, der skal styrke bilernes forbindelse til clouden og andre IoT-enheder, samt styrke områder som drivlinje, selvkørende kørsel, infotainment-systemer og komfort. 

“Skærme er de nye hestekræfter”, sådan lød det allerede tilbage i 2019 fra Gorden Wagener, der er Chief Design Officer hos Mercedes-Benz Group AG, og som mener, at den nye slagmark i bilindustrien handler om software oplevelsen. 


Læs mere HER.

About Anders Buhl 892 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor passion for teknologi og har skrevet om det i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.