Vælg den rigtige tablet til barn med nedsat hørelse

Hvad er en tablet

En tablet kan være et fantastisk stykke værktøj at bruge med sit barn med nedsat hørelse. Tabletten til  kan bruges til alt lige fra underholdning til uddannelse. Tablet-enheder er bærbare og kan tilpasses brugerens specifikke interesser og behov. Deres touch skærme gør dem fysisk nemme for de fleste mennesker at bruge, herunder yngre børn og personer med fysiske eller motoriske forringelser.

En vigtig kilde til at få enhver tablet-enhed funktionsdygtig, kommer fra de apps, du vælger at downloade og bruge med den. For mere information om apps, der måske kunne være til hjælp, besøg 10 apps til døve og hørehæmmede.

Du kan også bruge din tablets indstillinger til at forbedre dit barns oplevelse. Apples “Guided Access” tillader dig f.eks. at låse din enhed til en bestemt app. En god mulighed for yngre børn, der ved et uheld kunne komme til at lukke en app ned, mens de bruger den.

Typisk afspiller tablet-enheder ikke særlig høj eller speciel god lyd. Der er dog en række special designet lydtilbehør, som dit barn kunne bruge med en tablet, hvilket gør det lettere at høre lydene og forbedre deres lytteoplevelse. Dette tilbehør virker med dit barns høreapparat, og noget kan også bruges uden høreapparat. For detaljer om lytteudstyr, som kan gavne dit barn, læs mere her.

8 Nyttige funktioner at kigge efter på tabletten

Der er mange måder at bruge en tablet på, men med så mange modeller at vælge imellem, hvordan vælger du så den bedste tablet til dit barn?

Som første skridt kan du, når du køber en tablet, sammenligne specifikationerne på forskellige modeller. Der er mange guider til rådighed rundt omkring på nettet, der tilbyder hjælp og rådgivning om sammenligning af tablet specifikationer, men her diskuteres funktioner, som kan være særligt relevante og gavnlige for dit barn.

Fremadvendende kamera

Dette er en meget nyttig funktion, da det giver dit barn mulighed for at bruge videoopkaldsprogrammer som FaceTime og Skype til at have videosamtaler. Hvis begge brugere har et fremadvendt kamera eller webcam, kan de begge se hinanden under samtalen – hvilket giver dem mulighed for at lave tegnsprog eller foretage mundaflæsning.

Skærmopløsning

Når du sammenligner tabletspecifikationer, vil du helt sikkert sammenligne skærmopløsningen. En højere skærmopløsning betyder, at der er en højere pixelmængde på tværs af skærmen, og det betyder, at billederne på skærmen ser skarpere og klarere ud. For eksempel indeholder en skærmopløsning på 2048 x 1536 flere pixels per tomme end en skærmopløsning på 1280 x 800, hvilket giver et meget klarere og skarpere billede.

Denne funktion er særligt relevant, hvis dit barn skal bruge tabletten til at se tv-programmer, have video chats eller bruge apps med masser af visuelt indhold.

Indbygget mikrofon

En indbygget mikrofon er nyttig til FaceTime og andre video chat opkald, men det kan også være en fordel, hvis dit barn bruger tale til tekst (tale genkendelse) apps. Disse apps ændrer talte ord til tekst og har derfor brug for en tablet, der har en indbygget mikrofon.

Mono lyd

Nogle apparater giver dig mulighed for at aktivere “mono” lyd. “Mono”-lyd betyder, at både venstre og højre lydkanaler afspilles sammen i  den samme hovedtelefon. For brugere med bedre hørelse i ét øre kan “mono” lyd øge lytteoplevelsen, da begge lydkanaler kan høres i det gode øre, når du bruger hovedtelefoner eller andre lytteapparater.

3,5 mm udgangsstik

Et udgangsstik er en standardfunktion på alle nuværende tabletter, det giver dig mulighed for at tilslutte hovedtelefoner, halslynger eller andre lytteapparater til tabletten.

Der er mange produkter, man kunne tilslutte sin tablet ved hjælp af dette stik, for at lytte til musik eller se tv og film.

Størrelse og vægt

Størrelsen af tabletten er et simpelt, men vigtigt aspekt at overveje, især for yngre brugere eller dem med yderligere behov som f.eks. visuel, fysisk eller motorisk svækkelse. Typisk er tabletter tilgængelige med en skærmstørrelse på mellem 6 og 10 tommer.

Større tabletskærme kan være nemmere at se og navigere, men er tungere og kan være sværere at bære eller fysisk kontrollere. Om det er en stor eller lille tablet, der passer er helt op til dit barns individuelle behov.

Data opbevaring

Tabletter leveres med indbygget datalagring eller hukommelse. Dette måles i Giga Bytes (GB). Så en 16 GB tablet tilbyder dobbelt så meget opbevaring som en 8 GB enhed.

Alt hvad der tilføjes til din tablet bruger af datalagringen. Hver app eller spil bruger små mængder data, men hvis du downloader film eller musik, kan det hurtigt bruge det meste af din datalagringskapacitet.

Så det er en god idé at overveje lagerkapacitet, når du køber en tablet. Overvej hvor meget du har brug for, men vær opmærksom på, at enheder med større lagerkapacitet bliver dyrere.

Trådløs forbindelse

Bluetooth

Bluetooth giver dit barn mulighed for at forbinde deres tablet trådløst til en række lyttetilbehør. Dette tilbehør kan gøre det lettere for dem at tale med andre eller nyde spil og underholdning. Dette tilbehør omfatter streamere, Bluetooth-halslynger og Bluetooth trådløse hovedtelefoner.

Forbindelser: Wi-Fi og 3G / 4G

Tabletter kan som standard forbinde til internettet via en Wi-Fi-forbindelse. Det betyder, at tabletten kan forbindes med hjemmets Wi-Fi, eller hvor som helst, hvor der er et Wi-Fi-signal, som du kan oprette forbindelse til. I mange tilfælde kan disse Wi-Fi-forbindelser være gratis eller billige.

Nogle tabletter kan også tilsluttes via 3G og 4G, hvilket betyder, at de kan tilsluttes hvor som helst, der er et egnet 3G/4G signal. Hvorvidt det er vigtigt at have denne ekstra mobile forbindelse, kommer helt an på, hvor og hvordan tabletten er beregnet til at blive brugt.

Hvis tabletten er beregnet til brug, mens den er ude til opgaver, der kræver, at tabletten altid skal tilsluttes internettet (for eksempel hvis tabletten bruges som kommunikationshjælp), kan en 3G/4G-kompatibel tablet være en god idé.

En 3G/4G tablet-version er imidlertid ofte dyrere at købe, og du skal betale for det data, du bruger enten løbende eller med en månedlig datapakke.

About Anders Buhl 984 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.