Xiaomi Mi Note 10 anmeldelse

Xiaomi Mi Note 10

Med Xiaomi Mi Note 10 skubber virksomheden igen grænserne for, hvad der er muligt i en smartphone. Ydermere tilbyder den flere overraskende specifikationer, som du ikke finder hos andre smartphones i dag, trods indmad der er svarer til mange andre enheder.

Xiaomi Mi Note 10 er en fotograferingsfokuseret telefon. Dette er den første smartphone, der leveres med en 108MP-sensor, der kan skære ned til 27MP-billeder for mere lysindsamling. Den har også fire andre kameraer på bagsiden, der dækker en række brændvidder.

Læs også: Google Pixel 4a anmeldelse

Det andet centrale element i Mi Note 10 er dens enorme batteri. Du får i denne enhed et massivt 5.260mAh batteri. Dette omsættes til utrolig god batterilevetid, især når den er parret med en Snapdragon 730G, der ikke er en helt så stor strømsluger som top-processorerne.

Mens Xiaomis software splitter mange, så er Mi Note 10s kraftige hardware yderst overbevisende, og det der gør den tiltrækkende at købe.

Xiaomi Mi Note 10: Design

Xiaomi Mi Note 10 er en velbygget telefon med buede glaskanter og en solid aluminiumsramme. Mens den er godt bygget, er designet ikke utroligt interessant. For mig ligner det en generisk Honor-enhed. Når det er sagt, udover Mi Mix-serien, har Xiaomi-telefoner altid handlet om det tekniske og software, ikke design.

Mi Note 10 har en ret stor 6,47-tommer Full HD+ -skærm, der kurver rundt på skærmens kanter. Der er en lille hage i bunden af skærmen og et vanddråbe-notch øverst på skærmen. Over notchen finder du en højttaler og ørestykket gemt i rammen.

Højre side af telefonen indeholder alle knapperne. Der er en volumenknap øverst på højre side med en tænd / sluk-knap lige under den. Længere nede finder du en SIM-kortbakke. Mi Note 10 understøtter ikke microSD-udvidelse.

Bunden af telefonen har en USB-C-port, højttalere, en mikrofon og et 3,5 mm hovedtelefonstik. Toppen af telefonen har en anden mikrofon og en IR-blaster. IR-blaster er en velkommen tilføjelse, da de efterhånden ikke er eksisterende mere på smartphones.

Bagsiden af telefonen har et rent design, der både er meget reflekterende og en fingeraftryksmagnet. På venstre side finder du fem kameraer i en linje ned langs kanten. Til højre for kameraerne er der fire forskellige blitz.

Mi Note 10: Skærm

Mi Note 10 bruger en Full HD+ skærm, og den ser flot ud. Derudover er det en AMOLED-skærm med et kontrastforhold på 400.000: 1. I vores test var telefonens skærm ikke helt så lys som dens konkurrenter med en maksimal lysstyrke på ca. 422 nits. Selvom den ikke var så lys som andre telefoner, var der ingen problemer med at læse på Mi Note 10 udenfor. AMOLED-skærmen hjælper med kontrast i direkte dagslys.

Fingeraftrykslæseren på skærmen arbejdede hurtigt og præcist men jeg havde telefonen. Xiaomi har også udvidet aflæserens størrelse og samtidig reduceret dens tykkelse med 88%. Den optiske sensor er nu 7 x 9 mm. Den tidligere sensor var 7 x 7 mm.

Xiaomi Mi Note 10: Performance

Selvom Mi Note 10 ikke bruger en flagskib Qualcomm-processor, fungerede den stadig udmærket mens jeg brugte den. Qualcomm Snapdragon 730G er en bump op fra Qualcomms standard Snapdragon 730-processor og tilføjer blandt andet 15% bedre grafikydelse.

I daglig brug bemærkede jeg ikke nogen problemer eller forsinkelser. Processoren understøttes af 6 GB RAM og 128 GB lagerplads, så tingene kørte helt gnidningsfrit.

Mi Note 10: Battery

Xiaomi Mi Note 10 er afhængig af et massivt 5.240mAh batteri, så det giver mening, at batterilevetiden er ret lang. Snapdragon 730G er også meget mere energieffektiv end den kraftigere Snapdragon 855, som alt sammen øger batteriets levetid.

Mi Note 10 leveres også med en 30W oplader og var i stand til at oplade til 100% på en time og seks minutter. Dette er ekstremt hurtigt. Den blev hurtigere opladet til fuld kapacitet end OnePlus 7T, som også bruger en 30W oplader.

Xiaomi Mi Note 10: Camera

Mi Note 10 har fem kameraer på bagsiden og et på forsiden. Standardsensoren på 108 MP har en sensorstørrelse på 1 / 1,33-inches og en individuel pixelstørrelse på 0,8 μm. Det er den samme størrelse som 48MP Sony IMX586-sensor. Mi Note 10-sensoren er dog en anelse større – 1 / 1,33-inches i forhold til 1/2-inch-sensoren på IMX586, så du får mere opløsning i samme kvalitet pr. Pixel.

Under hovedobjektivet finder du en 12MP 2x teleobjektiv. Denne linse har ikke optisk billedstabilisering. Objektivet under den har dog.

Xiaomi siger at den tredje linse er en 5x optisk teleobjektiv, men det er ikke tilfældet. Dette er en 3,7x optisk teleobjektiv på en 8MP-sensor. Xiaomi udfører derefter en digital afskæring for at producere en lignende rækkevidde som et 5x telefoto, men tag ikke fejl, det er ikke det samme. Uanset rækkevidde har det resulterende billede samme perspektivforvrængning som en 3,7x optisk zoom.

Dette er ret vildledende markedsføring fra Xiaomi. Mens de fleste forbrugere ikke kan se forskellen, er dette ikke ægte 5x optisk zoom. Under dette 5x zoomobjektiv finder du et ultrabredt objektiv, og under det får du et dedikeret makrokamera. Sidstnævnte skyder 2MP-billeder og har en større pixelstørrelse på 1,75μm.

Hvad angår den faktiske billedkvalitet, har jeg altid været fan af Xiaomi-kameraer. De har en flot farveprofil, der ikke er for mættet og ikke er for skarpe eller har for meget kontrast.

I godt lys har Mi Note 10 fantastiske farver og skarphed. I situationer med medium til svagt lys klarer den sig ikke så godt. Der er et betydeligt tab af farvedetaljer under disse omstændigheder, og billederne ser udvaskede og kedelige ud, især i 108MP-tilstand.

Mi Note 10: Software

Xiaomi Mi Note 10 kører MIUI 11.0.3.0, som er baseret på Android 9 Pie. Den er senere blevet opdateret, så den kører på Android 10, hvilket har givet den en række optimeringer.

Så vidt oplevelsen går, er MIUI 11 bare okay. Der er ingen app-skuffe som standard, hvilket altid irriterer mig. Interfacet har en sprudlende æstetik, der minder mig om LG-telefoner, og det føles bare lidt forældet. Du kan selvfølgelig altid installere en launcher, hvis du ikke kan lide det.

Xiaomi har tilføjet en ny filoverførselsfunktion kaldet Mi Drop, som er et ret massivt ripoff af Apples AirDrop. Når det er sagt, fungerer det direkte med Oppo- og Vivo-telefoner, hvilket betyder, at kompatibilitet er meget bredere end iPhone.

Som en pakke er MIUI ikke fantastisk, men jeg er heller ikke i den region, virksomheden målretter sig mod med denne enhed. De fleste Xiaomi-enheder lider af overdrevne annoncer for at understøtte selve enheden, og det gælder også her.

Xiaomi Mi Note 10: Konklusion

Der er frygtelig meget at tale om, når det kommer til Mi Note 10s kameraer, men det mest spændende aspekt er prisen. Fra kun 6.600 kr. for 128 GB-modellen vil Xiaomi Mi Note 10 sandsynligvis gøre en massiv entre på markedet, især hvis Huawei stadig er ude af ligningen.

På trods af fokus fra smartphone-producenter på kamerateknologi i øjeblikket er 108MP-sensoren – så god som den er – ikke den eneste ting, som Xiaomi Mi Note 10 kan prale af. Den kan naturligvis fås til en rigtig god pris – og vil sandsynligvis overgå de fleste konkurrenter – men den har også et gigantisk batteri, hvilket er noget, du normalt ville betale meget mere for, og derudover er skærmen næsten perfekt. Endnu en gang er Xiaomis priser et dejligt frisk pust.

  • Fantastisk fotokvalitet
  • Alsidigt kamerasæt
  • God batterilevetid
  • Hovedtelefonstik
  • IR Blaster
  • Hurtig opladning
  • Generisk design
  • Outdated software
  • Vildledende om optisk zoom

About Anders Buhl 889 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor passion for teknologi og har skrevet om det i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.