Der er noget tilfredsstillende ved at tegne på papir med en gammeldags kuglepen eller blyant. Men når tiden kommer til at skulle slette sine fejl, så virker kontrol+Z ikke så godt. Heldigvis er teknologien bedre end nogensinde. Med de bedste tegneapps, der er klar til brug på en mobilenhed, kan kunstnere og kreative hurtigt bevæge sig gennem ændringer og gentagelser for at skabe deres bedste arbejde.

Før du køber en af disse mirakuløse små tegneapps, er det vigtigt at overveje de bedste valg til din kreative proces. Du bliver måske overrasket over nogle af de applikationer og funktioner, der er tilgængelige i den digitale kunstverden i dag.

En anden fordel ved de digitale apps, er at du kan lave dit arbejde alle steder på alle tider af døgnet, og du løber aldrig tør for materiale, så du skal ikke ind i en fysisk butik og købe udstyr. Det kommer dog aldrig til at erstatte maling, hvis du skal have malet dit hus, så du kommer stadig til at gå ned til din lokale maler København, hvis du skal have malet huset.

Vi vil nu gennemgå de bedste apps, og der heldigvis noget for enhver smag!

Bedste tegneapps til begyndere

Her er nogle af de nemmeste apps for begyndere, der ønsker at komme ind i den digitale verden. Det er tegneapps, der er hurtige at hente og nemme at arbejde med. De har mange gode ressourcer til rådighed og et stort fællesskab at støtte sig til, mens de krydser indlæringskurven.

1. Procreate

2. Adobe Photoshop Sketch

3. Adobe Illustrator Draw

4. Adobe Fresco

5. Inspire Pro

6. Pixelmator Pro

7. Assembly

Bedste tegneapps til professionelle designere

Det er apps, der er lidt mere robuste og let kan integreres i en allerede etableret professionel karriere. Indlæringskurven kan være lidt mere kompliceret for dem, der aldrig har dykket tæerne ind i designområdet før, men når først de mestrer, er belønningen høj.

8. Autodesk Sketchbook

9. Affinity Designer

Find den tegneapp, der passer til dig!

Der er mange forskellige tegneapps tilgængelige i dag – lige fra industriingeniører til fin kunst, der er noget for enhver, der ønsker at flytte deres kreative proces over på en digital platform. Disse kunstapps giver kreative, der engang var lænket til deres computere, mulighed for at opleve friheden ved at lave kunst på farten. Nu kan du oprette digitale tegninger hvor som helst og når som helst.