Hvor er min telefon? Sådan finder du en forsvundet mobiltelefon

Hvor er min telefon?

Vi har alle oplevet panikken ved at miste vores bedste smartphone, selvom det bare er et øjeblik. Følelsen af frygt rækker langt ud over det at miste en tegnebog eller husnøgler, da den ud over din smartphones pengeværdi også har kritiske og private oplysninger om dig og din familie samlet ét sted. Tanken om, at en fremmed får adgang til disse personlige oplysninger, er skræmmende.

Der er masser af måder at finde din mistede iPhone eller Android-enhed på, fordi din smartphone eller tablet, der kører iOS eller Android, allerede har den nødvendige software til at jage den. Der er også en række tredjepartsapps, du kan installere for at spore din smartphone.

Hvordan finder jeg min mistet smartphone

Hvis du tilfældigvis mister overblikket over din iOS- eller Android-smartphone, har både Apple og Google indbygget teknologier til at finde telefonen, som er en del af den indbyggede softwarepakke, der fungerer via din enhedskonto – Google til din Android-konto og iCloud til din iPhone. Begge giver dig mulighed for at fjernlåse og slette din telefon, få den til at ringe og konfigurere særlige beskeder for at advare alle, der finder den. Disse funktioner fungerer godt, så længe din telefons batteri er i live.

Vær forsigtig, når du kommunikerer med alle, der har fundet din smartphone. Undgå at afsløre personlige oplysninger, såsom din hjemmeadresse, indtil du ved, at du har at gøre med en, du kan stole på. Hold dig til at sende telefonnumre eller e-mail-adresser for at kommunikere, hvordan en finder kan returnere din telefon. Her er vores guide til, hvordan du finder en mistet telefon eller en lignende enhed til hvert operativsystem.

Sådan finder du en mistet Android-telefon

Den nemmeste måde at finde en tabt Android-telefon på er at bruge funktionen Find min enhed, som er indbygget i din Android-smartphone via Google Play Services – den kan også bruges i en browser eller downloades fra Google Play Butik. De fleste enheder, der kører Android 2.3 eller nyere, kan bruge denne funktion.

Aktiver altid Find min enhed på din Android-smartphone. Det er lige så nemt at bruge funktionen som at søge efter “Hvor er min telefon?” i Google, som vil bede tjenesten om at søge efter din telefon. Vi har dækket Find min enhed og dens evne til at ringe til dig, oprette en ny adgangskode og få din telefon til at ringe langvejs fra, sammen med en række andre meddelelsesfunktioner. Selvom du kan konfigurere Find min enhed på forhånd, bør tjenesten være tilgængelig, hvis du mister eller glemmer hvor du har lagt den ved at bruge Wi-Fi eller GPS.

Trin 1: Gå til Indstillinger > Sikkerhed. Alternativt kan du også gå til Google. Begge metoder vil tage dig til næste trin.

Trin 2: Tryk på Find min enhed. Alternativt kan du også åbne Indstillinger og skrive “find min enhed” i søgefeltet. Når indstillingen vises, skal du trykke på den.

Trin 3: Slå indstillingen Find min enhed til. Den skal altid være tændt. Tryk derefter for at åbne enten webappen eller en telefon- eller tabletapp. Disse hjælpeprogrammer viser dig, hvor din telefon er på et kort.

Trin 4: Se din enheds placering på et kort.

Forbered dig før tyveri eller tab

Hvis du ikke kan gendanne din telefon, kan du altid slette den for at forhindre, at følsomme oplysninger kommer i de forkerte hænder. Din enhed skal have en internetforbindelse og nok strøm til at kommunikere med dig.

Med Android 5.0 Lollipop introducerede Google Factory Reset Protection (FRP). Det er designet til at forhindre tyve i at bruge eller sælge en stjålet telefon. Hvis du fabriksindstiller en telefon med FRP aktiveret, og nogen forsøger at konfigurere den som en ny telefon, bliver de bedt om at indtaste brugernavnet og adgangskoden til den sidst registrerede Google-konto på enheden. Hvis de ikke kan det, forbliver telefonen låst med dine data beskyttet.

Android fungerer også med flere tredjepartsapps, der er designet til at finde din smartphone. For eksempel har Prey Anti Theft fjernadgang og -kontrol, så du kan indsamle flere oplysninger om, hvor din telefon befinder sig. Den giver mere detaljeret kontrol over, hvordan du eller politiet kan spore din enhed – GPS-koordinater, MAC-adresse, fotos fra kameraet for at hjælpe med at fange tyven og andre mere detaljerede meddelelser, som Find min enhed ikke tilbyder.

Sådan finder du en mistet Samsung-telefon

En anden mulighed for nogle Samsung-smartphones er Find min mobil-tjenesten. Du kan bruge den til at lokalisere, låse eller slette en manglende telefon. Du skal have en Samsung-konto og indstillingerne for fjernbetjeninger aktiveret på din telefon. For at kontrollere og se, om Find min mobil er tilgængelig til din smartphone, skal du gøre følgende.

Trin 1: Gå til Indstillinger > Biometriske data og sikkerhed.

Trin 2: Tryk på Find min mobil, og slå den til. Indtast dine Samsung-kontooplysninger, eller opret en konto.

Trin 3: Du kan derefter tilmelde dig funktioner som Fjernoplåsning, Send sidste placering og Offlinesøgning.

Sådan finder du en mistet iPhone

Apple har deres egen app kaldet Find min iPhone, der er dedikeret til at hjælpe dig med at finde en glemt eller mistet iPhone. Appen er installeret på alle iOS-enheder og kan vise din manglende enhed på et kort, så du nemt kan finde og administrere den. Du skal bruge en anden iOS-telefon, -tablet eller -computer, der også har Find Min iPhone-appen installeret.

Trin 1: Vælg Indstillinger > Dit Apple ID (navn).

Trin 2: Vælg Find min > Find min iPhone. Sørg for, at kontakten for Find min iPhone altid er tændt (grøn).

Trin 3: Slå kontakterne Find mit netværk og Send sidste placering til. De hjælper dig med at finde ud af, hvor du sidst efterlod din telefon, hvis internettjenester i øjeblikket er slukket.

Trin 4: Start Find Min-appen, og vælg derefter Enheder fra den nederste fane.

Trin 5: Vælg din iPhone eller iPad, som du vil se placeringen for.

Trin 6: Du kan også afspille en lyd for at finde din enhed, få en vejledning til at finde din enhed, konfigurere meddelelser, når enheden bliver efterladt, markere en enhed som mistet eller fjernslette enheden.

Tilpas og udvid placeringsmetoder

Apples Find Min-værktøj giver dig muligheder for at afspille en lyd på din enhed, markere enheden som tabt og sende en besked til din telefon i tabt tilstand. Du har også mulighed for at slette enheden, hvis den falder i de forkerte hænder. Find min iPhone kan finde din Mac, iPod, iPad, Apple Watch eller enhver Apple-enhed.

Din iPhone opretholder et højt sikkerhedsniveau i tilfælde af røveri ved at bruge en aktiveringslås. Aktiveret som standard kræver aktiveringslåsen, at du trykker på dit Apple-id og din adgangskode, før du kan deaktivere Find min iPhone, slette din enhed eller genaktivere den.

Sådan finder du din ikke-så-smarte mobiltelefon

Med simple mobiltelefoner er der ikke så mange computer eller app-baserede muligheder tilgængelige for at hjælpe dig med at finde en mistet telefon. Der er dog altid en grundlæggende protokol at følge, når du mister din telefon. Prøv at gøre følgende.

Trin 1: Ring til din mobiltelefon. Lyt efter ringen eller vibrationen, og prøv at lokalisere din telefon på normalvis. Hvis din telefon virkelig er forsvundet og i en andens hænder, så svarer de sandsynligvis – hvis de har til hensigt at returnere telefonen.

Trin 2: Genoptag de ovennævnte trin. Lav en fuld visuel søgning. Hvis du ikke kunne høre et opkald eller vibration, da du ringede til den, skal du ikke umiddelbart antage, at din telefon er placeret langt væk – batteriet kan simpelthen bare være dødt.

Trin 3: Send en SMS til din telefon. Hvis du mener, at nogen har stjålet eller muligvis har fundet din telefon, så send en sms til din telefon med dine kontaktoplysninger og et belønningstilbud, hvis du vælger at gøre det. Der er mange onlinetjenester, der giver dig mulighed for at sende gratis tekstbeskeder. Del ikke nogen personlige oplysninger.

Trin 4: Underret din tjenesteudbyder. Hvis du har mistet håbet om at finde den, så ring til din udbyder og lad dem vide, at din telefon er forsvundet. Spørg, om de tilbyder en GPS-lokaliseringstjeneste. Hvis de ikke gør det, så bed dem om at suspendere tjenesten til din telefon for at undgå svindel. Udbydere har forskellige politikker om dette, men det er altid et forsøg værd, selv for en smartphone.

Trin 5: Registrer din mistede telefon. Hvis du kender din telefons IMEI-nummer eller har det skrevet ned et sted, skal du registrere det hos politiet.

At miste sin mobil er bestemt en skræmmende oplevelse, selvom den nogle gange bare er blevet væk et sted i huset. Heldigvis har stort set alle smartphones en indbygget funktion til at lokalisere den, hvis den mistes eller bliver stjålet, og det er ret nemt at aktivere den. Det anbefales stærkt at slå denne “find enhed”-funktion til, når du har fået en ny telefon eller tablet og lader den være tændt. Du har måske aldrig brug for det, men det vil være der, hvis der sker noget – bedre sikkert end undskyld!

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.