iPad 10. generation: 3 grunde til at købe og 2 grunde til at springe over

10th-gen-2022

Den nye iPad 10. generation er helt anderledes end sin forgænger – på for det meste gode måder. Den har et mere moderne og slankt design, større skærm og kraftigere A14 Bionic-kraft. Plus, denne iPad får endelig et godt tastatur med trackpad, så den kan fungere som en mini-bærbar.

Der er meget at kunne lide ved denne enhed, og den hører bestemt til på vores bedste tabletliste. Til gengæld kræver Apple noget mere for denne iPad 10. gen i forhold til den tidligere model, og de tog en meget mærkelig designbeslutning med deres understøttelse til den gamle 1. generation Apple Pencil.

Er den nye iPad pengene værd? Lad os se på fordelene og ulemperne.

Grunde til at købe iPad 10th gen

Større display med moderne design

En stor opgradering i forhold til den tidligere iPad 9. generation. Den nye iPad 10. generation er ikke bare slankere og lettere. Den tilbyder en større 12,9-tommer skærm (op fra 12,2 tommer), der næsten går fra kant til kant.

Det betyder også, at iPad 10. gen endelig mister Hjem-knappen. For at låse iPad’en op bruger du Touch ID-sensoren, der er integreret i tænd/sluk-knappen.

Den nye iPad kommer også i en lang række farver, herunder gul, blå, pink og sølv.

Komfortabelt Magic Keyboard med trackpad

Hvis du vil skrive uden besvær, tilbyder iPad 10. gen en valgfri Magic Keyboard Folio, som fungerer som etui til tabletten.

Du får også en rummelig touchpad til navigation og markørstyring og en 14-tasters funktionsrække med masser af genvejstaster.

Jeg kan godt lide, at støttebenet er justerbart, og du kan bruge bagcoveret alene, hvis du bare vil se film eller se opskrifter uden tastatur.

Stærk ydeevne og batterilevetid

iPad 10. generation er drevet af en A14 Bionic-processor, som har vist sig meget hurtig i benchmark-tests. A14 leverede jævnt gameplay, når man kørte rundt i Asphalt 9, og når man udforskede store åbne verdener og kæmpede mod flere fjender i Genshin Impact.

Selv med denne ydeevne har iPad 10. gen masser af udholdenhed. I batteri test, som involverer kontinuerlig websurfing ved 150 nits af skærmens lysstyrke, varede denne tablet næsten 11 timer på en opladning. Alt over 10 timer er ret godt.

Grunde til at springe iPad 10th gen over

Høj pris

iPad 10. generation starter ved $449 med 64GB lagerplads, hvilket er ret meget, når man tænker på, at 9. generationsmodellen starter ved noget lavere $329. Og det inkluderer ikke prisen på tilbehør. Magic Keyboard Folio koster $249, og Apple Pencil $99.

Så hvis du købte alle tre varer, ville du sende lige under $800. For den slags penge kunne du få en ultrabærbar computer med en større skærm.

1. generation Apple Pencil er en fiasko

Nogen hos Apple mente, at det var en god idé kun at understøtte den ældre 1. gen Apple Pencil til iPad 10. gen. Og det er en fiasko på et par fronter.

For det første kan du ikke magnetisk fastgøre den til tabletten, som du kan med 2. generation Apple Pencil og iPad Air 2022 og iPad Pro 2022. Og derudover begynder den nyere pen automatisk at oplade, når du sætter den på andre tablets.

Det andet problem er, at du ikke kan oplade 1. generation Apple Pencil ved hjælp af iPad 10. gen, medmindre du bruger en separat USB-C-til-Lightning-adapter. Så det er to små enheder, du sandsynligvis vil miste: adapteren og hætten til selve blyanten.

Samlet set

iPad 10. gen er opgraderet på mange måder, men det betyder ikke, at det er den bedste iPad for dig. Jeg sætter pris på redesignet, der nu er fuld skærm samt små ting som det omplacerede landskabskamera til videoopkald. Tilføj derudover en hurtigere A14 Bionic-ydelse, lang batterilevetid og USB-C-opladning, og du har en solid mulighed.

Den høje pris på iPad 10th gen får dog en til at holde lidt igen, og det var simpelthen en dårlig idé ikke at understøtte 2nd gen Apple Pencil. Nogle er måske bedre stillet til at vælge den mere premium iPad Air M1 af den grund, som også tilbyder endnu mere ydeevne.

Dem med et strammere budget vil måske beholde iPad 9. gen – som stadig er tilgængelig til $329 – men jeg ville personligt gå efter den nyere iPad 10. generation på grund af det bedre valgfrie tastatur.

About Anders Buhl 977 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.