Bedste iPad i 2024: Hvilken iPad skal du købe?

Bedste ipads i 2021

Den bedste iPad til dig kan være svær at finde, fordi Apple har udgivet så mange modeller i løbet af de sidste par år. Der var engang, hvor du, hvis du ville have en Apple-tablet, købte iPad’en i den farve og med den lagerplads, du ønskede. Sådan er det ikke længere.

Apple sælger en overflod af iPad-modeller, fra den store, smukke iPad Pro til den slanke iPad Air. Og med iPad Pro (2021) og iPad Air (2022), begge med Apple-chip, er der endda betydningsfulde forskelle i ydeevne og pris, afhængigt af hvilken størrelse iPad Pro du køber. Mange rangerer blandt de bedste tablets, du kan købe, men det kan være svært at vælge, hvilken der er bedst for dig. Selvfølgelig, da Apple efter sigende udviklede touchscreen MacBooks for første gang nogensinde, kan grænsen mellem MacBook og iPad blive meget tyndere i fremtiden.

For at hjælpe dig med at beslutte, hvilken iPad der passer til dine behov lige nu, har vi samlet en letlæselig liste her, der beskriver styrkerne og svaghederne ved hver tablet. Dette er alt sammen baseret på tests og anmeldelser, med det mål at spare dig for at foretage et køb, du måske senere vil fortryde.

Hurtigt overblik

Bedste iPads: Hvilken iPad skal du købe?

1. iPad Air (2022) – Den bedste iPad for de fleste

Specifikationer

CPU: M1 Skærm: 10,9″ (2360 x 1640 pixels) Liquid Retina Lager: 64GB/256GB Indgange: USB-C

Så god som iPad Air 4 er, har iPad Air 5 erstattet den ved at ramme det samme perfekte punkt mellem bærbarhed og ydeevne. Den nye iPad Air 2022 er ideel til at se og lave indhold på, og dens startpris på 5.999 kr. er inden for rækkevidde for mange mennesker.

Takket være tilføjelsen af M1 er iPad Air 2022 næsten på niveau med iPad Pro. Det betyder ikke, at Air nu er en Pro-erstatning, men kraftgabet er betydeligt mindre. Dette sammen med dens relativt overkommelige startpris kunne gøre denne nye iPad Air mere overbevisende end iPad Pro for budgetmindede shoppere, der stadig vil have den bedste iPad, for deres penge.

Samlet set er den seneste iPad Air en næsten perfekt tablet. Selvom der stadig er plads til forbedringer, er det svært at lægge denne slanke, kraftfulde skifer fra sig. Dette er uden tvivl den bedste tablet for de fleste mennesker.

2. iPad Pro 2022 (12,9 tommer) – Den største, smukkeste iPad du kan købe

Specifikationer

CPU: M2 Kameraopløsning: 12 MP (bag, bred) 10 MP (bag, ultra bred), 12 MP True Depth (front) Skærm: 12,9 tommer, 2732 x 2048 pixels.
Lagerplads: 128GB, 256GB, 512GB, 1TB, 2TB
Indgange: USB-C: USB Smart stik

Det bedste blev bedre, da Apple puttede sin superkraftige M2-chip i den i forvejen mægtige iPad Pro 2022. Den chip satte nye tablet-standarder i Geekbench-test – som fortsætter Apples tradition med at lægge tonsvis af muskelmasse i sine slanke tablets. Og denne 12,9-tommer model er den eneste tablet, der har Apples Liquid Retina XDR-skærm, som tilbyder meget højere lysstyrke – op til 1588 nits. Apple har også designet den til at lave et nyt videokonferencetrick kaldet Center Stage, hvor kameraet sporer og følger dig, mens du bevæger dig under opkald.

Og det grundlæggende er stadig fantastisk. 12,9-tommer iPad Pro 2022’s quad-højttaler opsætning lyder fantastisk, dens valgfri Magic Keyboard tilbyder en behagelig skriveoplevelse – og dens 10+ timers batterilevetid er nok til at få dig igennem en hel dags brug. Når det er sagt, har den superlyse XDR-skærm brug for HDR-indhold for at trives, og det er ikke altid tilgængeligt – da services som HBO Max endnu ikke har indført det. Desuden er 12,9-tommer iPad Pro 2022 dyrere end MacBook Air – og tungere at starte op, i det mindste når den er docket med dens Magic Keyboard. Men alligevel er iPad Pro 2022 det værd for kreative professionelle, der vil have den bedste tablet til deres næste mesterværk.

3. iPad mini 6 2021 – Den bedste bærbare iPad

Specifikationer

CPU: A15 Bionic Kameraopløsning: 12MP (for og bag) Skærm: 8,3″ (2266 x 1488 pixels) Liquid Retina Lager: 64GB, 256GB Indgange: USB-C

Vi elsker de flad-kantede iPads, der er nævnt ovenfor, men ingen af dem er så bærbare eller lette som den nye iPad mini (som skal kaldes iPad Air mini, hvis vi skal være ærlige). Den har de tynde rammer og flade kanter som iPad Air, understøttelse af anden generation af Apple Pencil og endda USB-C. Dens A15 Bionic-processor er også lynhurtig, og dens batterilevetid er chokerende god til en så lille tablet.

Men ja, vi kan bedst lide iPad mini 6 for dens størrelse. De andre iPads er ikke så nemme at bruge med kun én hånd, og denne model smider det gamle standard iPad-design ud for et mere moderne, så du ikke går på kompromis med din foretrukne størrelse. Det betyder, at du har en iPad, der er bedre til at læse bøger og tegneserier, og som kan dele et lille skrivebord med dine andre ting.

4. iPad Pro 2022 (11 tommer) – Den bedste iPad til superbrugere på farten

Specifikationer

CPU: M2 Kameraopløsning: 12MP (bag, bred) 10MP (bag, ultra bred), 12MP True Depth (front) Skærm: 11 tommer (2388 x 1668 pixels) Lagerplads: 128GB, 256GB, 512GB, 1TB, 2TB
Indgange: USB -C, Smart Connector

12,9-tommer iPad Pro har muligvis en større, lysere skærm, men 11-tommer iPad Pro er uden tvivl bedre for flere mennesker. Ikke alene er dens batterilevetid fantastisk – mere end 13 timer i batteritest, hvilket gør den til den længstlevende iPad på denne liste – men den er lettere og passer bedre til sidste års Magic Keyboard. Plus, den er billigere end sin større søskende. Oven i købet får du den forbløffende hastighed fra Apple M1-chippen, som er kraftig nok til at håndtere selv de mest krævende video- og billedredigeringsapps.

11-tommer iPad Pro 2022 er fantastisk til at få tingene gjort, men den udmærker sig også som en underholdningsenhed. Dens lyse og farverige skærm er skarp, dens fire højttalere giver meget bedre lyd, end du kunne forvente af sådan en tynd enhed, og hvis du er villig til at give pengene, tilbyder dets fantastiske (valgfri) Magic Keyboard den enkleste og mest jævne tabletskrivning der er.

5. iPad 2022 (10. generation) – Den bedste almindelige iPad i årevis

Specifikationer

CPU: A14 Bionic Kameraopløsning: 12MP (bag), 12MP med 122-graders FOV (front)
Skærm: 10,9″ (2360 x 1640) Liquid Retina
Lagerplads: 64GB, 256GB Indgange: USB-C

iPad 2022 er en tablet, der ser ud og føles ny, og det er en velkommen forandring i løbet af de sidste par udgaver. Vi sætter pris på det slankere design og større skærm, selvom nogle måske savner hovedtelefonstikket fra iPad 9. generation. Vi kan også lide den Touch ID-aktiverede tænd/sluk-knap, omplaceret frontkamera og USB-C-opladning samt den opgraderede A14 Bionic-chip og 5G-forbindelse.

4.499 kr. er dog mange penge at bruge på denne tablet. Ja, Apple beholder iPad 9. gen til 3.299 kr., men det er stadig svært at se et 1200 kr. spring fra en generation til den næste. Vores større problem er med Apple Pencil-situationen. Det er bare alt for akavet at oplade denne ting, og der er ingen steder at opbevare pennen, når den ikke er i brug.

Synes vi, at iPad 2022 er pengene værd i forhold til sidste års model? Mest, da dette er en mere fremtidssikret tablet. Samlet set er iPad 10. gen en af de bedste tablets, men vi kan ikke entydigt sige, at det er den bedste tablet for de fleste mennesker på grund af den højere pris og Apple Pencil-bommert.

Læs vores fulde anmeldelse af iPad (10. generation)

Sådan vælger du den bedste iPad til dig

Hvis du ved, at du vil købe en iPad, har du allerede gjort din købsbeslutning nemmere ved at fjerne en lang række Android- og Windows-tablets fra listen. Nu skal du bare stille dig selv et par vigtige spørgsmål.

Hvordan planlægger du at bruge denne iPad? Vil det for det meste forblive inden for rækkevidde af sofaen og primært bruges til let underholdning som at browse Reddit, se YouTube-videoer eller finde trivia på IMDB? Så har du ikke brug for al kraften fra Apples nye M2-chip, og du vil sikkert blive meget glad for den slanke iPad Air eller den billigere standard-iPad.

Men hvis dette er en tablet, du planlægger at bruge til kreative formål, enten som erstatning for bærbar computer (hvilket dybest set kræver investering i en Magic Keyboard) eller som en enhed til redigering af billeder og videoer, bør du overveje at betale prisen for en ny iPad Pro. Både 11-tommer og 12,9-tommer modellerne af 2022 iPad Pro er utroligt effektive på grund af Apples hurtige M2-chip.

Hvis du har penge at brænde af, så overvej at bruge 12,9-tommers modellen. Ikke kun er det rart at have den ekstra skærmplads, men det er den eneste iPad, der har en iøjnefaldende mini-LED-skærm, som Apple markedsfører som en pro-grade skærm, der vil få dine billeder og videoer til at se så godt ud som de kan. Bare vær opmærksom på, at det kræver HDR-indhold for at se bedst muligt ud, og det er stadig svært at finde i iPadOS-økosystemet.

Hvor meget lagerplads har du brug for? For den kan ikke opgraderes efter du har købt den. Ærligt talt er Apple ret uvenlige, når det kommer til lagerplads på iPads, og udstyrer ofte begyndermodellerne med knap nok lagerplads til at klare sig. Du vil ikke have noget mindre end 64 GB, og hvis du planlægger at gemme en god mængde videoer og apps i høj opløsning på din iPad, vil du sikkert gerne have en model med mindst 128 GB lagerplads.

Vil du have mobilforbindelse? At have en iPad, der kan få adgang til mobildatanetværk, forbedrer virkelig din livskvalitet ved at lade dig bruge internet-afhængige apps, hvor end du kan få et signal. Men hvis du ikke planlægger at tage din iPad med på farten, vil du sandsynligvis have det fint med en simpel Wi-Fi-only model.

Læs også: Bedste iPhones lige nu

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.