Hvad er forskellen mellem en iPad og en tablet? iPad vs Tablet

iPad eller tablet

Ligesom iPhone har gjort for smartphones, er Apples iPad blevet synonymt med tablets. iPad’en og dens flagskibsmærker har mange ligheder med de forskellige tablets fremstillet af Samsung, Microsoft og andre virksomheder, men også nogle vigtige forskelle til at adskille dem.

Er en iPad en tablet?

Teknisk set er alle iPad en tablet. Tablets er mobile computerenheder med touchscreen-skærme, hvilket i bund og grund er, hvad en iPad er. En god måde at tænke på er iPad er en specifik type tablet designet og fremstillet af Apple. iPads kører deres egen operativsystem kaldet iPadOS. Nyere modeller understøtter nu tilbehør som et tastatur og en mus, så du kan bruge dem som en bærbar computer.

Bemærk: iPhone og iPad brugte begge iOS indtil september 2019, hvor iPad flyttede til iPadOS, en afledning af iOS. iPadOS ligner iOS, men er bedre optimeret til iPad-enheder.

De fleste ikke-Apple-tablets bruger Googles Android OS, men Amazon og Microsoft producerer deres egne populære tabletlinjer, der kører på henholdsvis Fire OS og Windows. Disse omfatter modeller som Samsung Galaxy Tab, Microsoft Surface, Amazon Fire HD og Google Nexus.

Hvilke fordele har en iPad sammenlignet med en tablet?

iPad’en udfører mange af de samme funktioner som andre tablets, såsom at surfe på internettet, lytte til musik, se videoer, spille spil, downloade apps og meget mere. Der er dog visse funktioner og fordele, der adskiller iPads fra konkurrenterne.

Nogle af iPadens styrker er:

  • iOS/iPadOS anses generelt for at være mere brugervenlig end Googles Android OS eller endda Windows.
  • Apples App Store er eksklusivt til iOS/iPadOS-enheder og indeholder millioner af gratis og betalte apps, hvoraf mange er specielt designet til iPad. Apples godkendelsesproces er også stringent, hvilket væsentligt mindsker risikoen for, at apps indeholder malware.
  • Tæt integration med andre Apple-produkter. Du kan problemfrit dele data på tværs af din iPad, iPhone, Mac og andre Apple-enheder via Apple ID, iCloud og andre kontofunktioner.
  • Industristandardenheden for designere takket være dens tryk- og hældningsfølsomhedsteknologi, Apple Pencil (sælges separat) og kraftfulde iOS-versioner af apps som Adobe Illustrator og Photoshop.
  • Enkel, ren brugergrænseflade, der har bevaret et ensartet design gennem mange års opdateringer.

Hvilke ulemper har en iPad sammenlignet med en tablet?

Ironisk nok er mange af de funktioner, der adskiller iPad’en fra andre tablets, også det, der holder den tilbage. På grund af Apples udbredte brug af egen teknologi og hardware er iPad-tablets mindre tilpasselige og kan muligvis ikke integreres så godt med dine ikke-Apple-enheder.

Nogle af iPadens svagheder er:

  • Begrænsede muligheder for udvidelse af lagerplads. I modsætning til mange Android- og Microsoft-tablets har iPads ikke SD- eller microSD-kort. Du sidder fast med mængden af internt lager, som iPad kom med, medmindre du bruger et kompatibelt eksternt drev.
  • Mangel på tilpasningsmuligheder. Mens iPad OS generelt er mere intuitivt, er Android-tablets bygget op omkring tilpasning.
  • Multitasking. Selvom iPad-modeller, der understøtter iPadOS, kan køre flere apps på samme tid, er multitasking ikke muligt på ældre modeller.
  • iPads er generelt dyrere end sammenlignelige Android-tablets.

iPad eller tablet: Hvilken er bedst?

Mens Google har lovet mere fokus på tablet-oplevelsen til Android, har Googles fokus været på Android som smartphone OS. I mellemtiden har Apple kun forpligtet sig til en bedre oplevelse på iPad ved at skabe mere kraftfuld hardware og et OS dedikeret til iPad.

Men hvis iPad’en forbliver uden for din rækkevidde økonomisk, og du kun bruger den til typiske webbrowsing, e-mail og videoer, så kan en Android-tablet passe fint til dine behov.

FAQ

Hvordan bruger du en iPad som tegnetablet til en Mac?

Sammen med Apple Pencil er iPad’en kompatibel med mange Bluetooth-aktiverede tegnepenne. Du kan bruge den som en tegnetablet med Sidecar-funktionen, som lader dig bruge din iPad som en anden skærm til din Mac. Med Sidecar aktiv kan du trække apps fra din Mac til din tablet. Du kan også spejle din iPads skærm til din Mac, som lader dig tegne på din tablet, mens dit arbejde vises på computeren.

Hvordan laver du et screenshot på en iPad?

Hvis din iPad har en Hjem-knap, skal du tage et skærmbillede ved at trykke på den og den øverste knap på samme tid. Uden en Hjem-knap skal du trykke på knapperne øverst og Lydstyrke op. Du kan også tage en ved hjælp af Siri med en stemmekommando.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.