Samsung Galaxy S23-specifikationer – alt hvad du behøver at vide

Samsung Galaxy S23 anmeldelse

Samsung Unpacked-begiveheden er færdig, og den har givet os en masse spændende information om Samsungs nye modeller. Lad os først tage et kig på standardmodellen, Galaxy S23.

Samsung Galaxy S23-specifikationerne får den til at ligne en fantastisk flagskibstelefon på begynderniveau, og den tegner sig til at være en solid mulighed for dem, der ønsker at få en Galaxy S23, men ikke ønsker at betale for Galaxy S23 Ultra.

Selvom basismodellen S23 ikke kommer med alle top-funktionerne fra S23 Ultra – inklusive et 200 MP hovedkamera – ligner den stadig et værdigt flagskib for pengene.

Her er alle Samsung Galaxy S23-specifikationerne, samt en forklaring, hvis du er usikker på, hvad nogle af disse tal og navne vil betyde for dit smartphone-brug.

Samsung Galaxy S23-specifikationer: Det grundlæggende

Her er de væsentlige specifikationer for Samsung Galaxy S23. Rul videre for at få mere detaljerede oplysninger og oversigter over, hvad de betyder.


Galaxy S23
Skærm6.1-tommer FHD+ AMOLED
Opdateringshastighed48 – 120Hz adaptive
Bagkameraer50 MP hoved, 12 MP ultrabred, 10 MP 3x telefoto
Frontkamera12MP selfie
ChipsetSnapdragon 8 Gen 2
RAM8GB
Lagerplads128GB, 256GB
Batteri3,900 mAh
Opladning25W kablet/10W trådløs
Vand/støv afvisendeIP68
Størrelse(70.87 x 146.30 x 7.62 mm)
Vægt(168 grams)
FarverPhantom Black, Cream, Green og Lavender

Samsung Galaxy S23 specifikationer: Design og farver

Ifølge dens officielle mål skulle Galaxy S23 se ud og føles omtrent det samme som Galaxy S22, med kun få decimaler til forskel i forhold til vægt og mål. Den nye model er lidt større og tungere, men disse ændringer vil sandsynligvis ikke påvirke din købsbeslutning.

Ligesom Samsungs andre flagskibstelefoner er Galaxy S23 klassificeret IP68 for støv-/vandafvisning, hvilket i øjeblikket er guldstandarden for smartphones. Der er ingen bedre garanti for, at din telefon holder vanddråber eller støvpartikler væk fra dens følsomme komponenter, medmindre du går efter en specifik ultra-holdbar telefon.

For at beskytte telefonen mod ridser og faldskader er Galaxy S23 beklædt med Gorilla Glass Victus 2. Dette er hårdere end Gorilla Glass Victus Plus, der bruges af Galaxy S22-serien. S23 bruger også en Armour Aluminium ramme som S22 for at beskytte kanterne mod skade.

Endelig er der fire farvemuligheder til Galaxy S23, som også er de samme farvemuligheder for S23 Plus og S23 Ultra: Phantom Black, Cream, Green og Lavendel. Disse er lidt anderledes end S22, hvor farvemulighederne var Bora Purple, Phantom White, Green, Pink Gold og Phantom Black. Grøn og Phantom Black forbliver uændrede, men Cream erstatter Phantom White og Lavendel erstatter både Bora Purple og Pink Gold, selvom det er tættest på førstnævnte.

Samsung Galaxy S23 specifikationer: Skærm

Bortset fra et trin op i lysstyrke er der ingen store ændringer på Galaxy S23s skærm sammenlignet med sidste år. Det er stadig en stor skærm med flade kanter, en FHD+ opløsning og en adaptiv opdateringshastighed, der kan glide overalt mellem 48Hz og 120Hz for at balancere både jævn og effektiv skærmydeevne, dog ikke helt på Galaxy S23 Ultras niveau (1-120Hz).

Den maksimale skærmlysstyrke på 1.750 nits er et skridt op fra S22’s 1.500 nits lysstyrke, hvilket sætter den på niveau med den påståede maksimale lysstyrke for S23 Plus og S23 Ultra. Lysere skærme betyder, at det er nemmere at læse din telefon, selvom det er meget solskin udenfor.

Samsung Galaxy S23 specifikationer: Kameraer

Kameraer er et område, hvor Galaxy S23-ejere kunne føle sig misundelige på den avancerede 200MP S23 Ultra. 50 MP hovedkameraet på den almindelige S23 ser dog ud til at være ganske udmærket.

Samsung forbedrede sin Nightography-tilstand med lavt lys, forbedrede ting som autofokus og OIS (optisk billedstabilisering) og tilføjede nye funktioner som Astro Hyperlapse til at fange stjernerne, som dens tidligere telefoner ikke kunne klare.

Det 12 MP frontvendte kamera er en klar opgradering, op fra 10 MP på S22. Du får også hurtigere autofokus og Super HDR for bedre farver og kontrast og 60 fps videooptagelse fra frontkameraet (op fra 30 fps)

Til video fik vi en øgning i Galaxy S23s billedhastighed ved dens maksimale 8K-opløsning, fra 24fps til 30fps. 4K-opløsning og lavere beholder deres eksisterende opdateringshastigheder, inklusive slo-mo-indstillinger for 1080p og 720p.

Samsung Galaxy S23 specifikationer: Chipset og hukommelse

Samsung går all-in på Snapdragon 8 Gen 2 til Galaxy S23-serien i stedet for at opdele modeller mellem Snapdragon og Exynos-chips, som de har gjort tidligere.

Den vigtige ændring at holde øje med er, at chippen specifikt er en Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform til Galaxy. Dette lange navn betyder, at Samsung får en brugerdefineret, højere ydeevne version af den nye chip, der i teorien ville overgå andre telefoner, der bruger det samme silicium. Du kan se dette i 3,36 GHz-hastigheden for den mest kraftfulde Cortex-X3-kerne, som er en smule hurtigere end standard-3,2 GHz-hastigheden for den kerne på en almindelig Snapdragon 8 Gen 2-chip.

For hukommelse og opbevaring er der ingen ændringer fra Galaxy S22. Den grundlæggende Galaxy S23 kommer med 8 GB RAM og 128 GB lagerplads, og hvis du vil, kan du opgradere til 256 GB. (Galaxy S23 Plus leveres med 256 GB standard.)

RAM og lager bruger henholdsvis LPDDR5 og UFS 4.0 standarderne. Det er ikke helt det seneste inden for RAM-standarder (det ville være LPDDR5X), men UFS 4.0 er så up-to-date, som du kan få til flash-lagring. Vi ser muligvis telefoner lanceret senere på året hurtigere end Galaxy S23 for RAM-hastighed, men i daglig brug skulle S23 dog føles meget hurtig.

Samsung Galaxy S23 specifikationer: Batteri og opladning

Galaxy S23 får faktisk et løft her. S23-batteriet er på 3.900 mAh, et lille trin op fra S22’s 3.700 mAh. Hurtig opladning fik desværre ikke et lignende løft og er stadig begrænset til op til 25W kablet opladning og 10W trådløs opladning.

Samsung Galaxy S23 specifikationer: Software

Samsung har debuteret sin nye One UI 5.1-software, baseret på Android 13, på Galaxy S23-serien. Du bør også få fire års softwareopdateringer på enhver Galaxy S23, inklusive basismodellen Galaxy S23, der holder dig opdateret med nye softwarefunktioner i nogen tid fremover.

Nogle nye funktioner inkluderer Bixby-sms-opkald, hvor assistenten besvarer dine opkald og lader dig sende beskeder. Der er også forbedringer til widgetsystemet og en måde at nemt trække motiver eller objekter ud af et billede via træk og slip.

Samsung Galaxy S23-specifikationer: Hvor S23 Plus er bedre

Selvom der er mange ligheder mellem Galaxy S23 og S23 Plus – og selvom S23 er en god telefon i sig selv – er der stadig grunde til at overveje S23 Plus. Du får en større 6,6-tommer skærm. større batteri, 256 GB standardlagerplads og hurtigere opladning.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.