Bedste billige smartphones i 2024: 7 Fantastiske prisvenlige telefoner

De bedste billige smartphones i 2021

De bedste billige telefoner kan ikke prale af alle de premium-funktioner, der findes på deres flagskibsmodstykker. Men der er stadig masser at kunne lide ved disse billigere mobiltelefoner – og vi taler ikke kun om prisen.

Vi har testet flere modeller, der koster mindre end 5000 kr., og fundet ud af, at disse telefoner indeholder næsten alt, hvad du har brug for, uanset om du sværger til iPhone eller kræver en Android-enhed. Faktisk beviser telefonerne på denne liste, at ingen behøver at bruge op mod 8000 kr. på en af top telefonerne, når du nemt kan finde en mobiltelefon, der leverer sammenlignelige funktioner, mens de koster tusindevis af kroner mindre.

De, der køber ud fra et specifikt beløb, vil opdage, at de bedste billige telefoner tilbyder kameraer, der er store nok til at se video og spille spil og masser af batterilevetid til at klare det meste af dagen. Og 5G-forbindelse er blevet standard for billige telefoner, så du ofrer ikke forbindelse til en lavere pris.

Du bliver nødt til at foretage nogle afvejninger, når du vælger en telefon i denne prisklasse, da du ikke altid finder de mest kraftfulde processorer, 120Hz-skærme eller alsidige zoomkameraer. Men generelt vil du blive glædeligt overrasket over, hvad de bedste billige telefoner leverer. Læs videre for vores topvalg under 4000 kr. Og hvis det stadig er for meget, så tjek vores guide om de bedste billige telefoner under 2000 kr.

Top billige mobiltelefoner

De bedste billige telefoner, du kan købe i dag

1. Google Pixel 6a – Den bedste billige telefon samlet set

SPECIFIKATIONER

Skærm: 6,1 tommer (2400 x 1080)
CPU: Tensor G1 RAM: 6GB
Lagerplads: 128GB Bagkamera: 12,2MP hoved (f/1.7), 12MP ultrawide (f/2.2) Frontkamera: 8MP (f/2.0)

Fordele
 • De bedste kameraer på en budgettelefon
 • Lyst display
 • Tensor-chip driver nye oplevelser
Ulemper
 • Middelmådig resultat i batteritest
 • Mærkbart billige materialer

Hvis du er villig til at se bort fra dens skuffende batterilevetid, er Google Pixel 6a svær at slå som den bedste billige mobil generelt. Som altid skiller kameraerne sig ud på Googles budgetenheder. Ligesom sine forgængere er Pixel 6a afhængig af computerfotografering for at levere nogle af de bedste billeder i denne prisklasse – dens billeder kan endda udfordre dem, der er produceret af meget dyrere telefoner. Og i modsætning til iPhone SE (dens nærmeste konkurrent på den billige kameratelefonfront), understøtter Pixel 6a en nattilstand.

Du finder også et Tensor-chipsæt, der driver Pixel 6a. Det er den samme chip som er inde i Googles Pixel 6 flagskibstelefon. Som et resultat er de samme AI-drevne tricks, som Googles flagskibstelefon kan udføre, også tilgængelige for Pixel 6a, inklusive billedredigeringsværktøjet Magic Eraser og oversættelse på enheden.

For knap 3000 kr. får du meget værdi med Pixel 6a. Det er telefonen, du skal have, hvis du sætter pris på kamerafunktioner og specielle funktioner. Det største spørgsmål lige nu er, om man skal ofre yderligere 1500 kr. for at få den overkommelige Pixel 7, der er drevet af et nyere Tensor-chipsæt. Men hvis du virkelig vil holde dig til budgettet på under 4000 kr, er Pixel 6a vejen at gå, især hvis du kan finde nogen Pixel 6a-tilbud som sænker prisen endnu mere.

2. Samsung Galaxy A53 5G – Den bedste billige Samsung

SPECIFIKATIONER

Skærm: 6,5-tommer AMOLED (2400 x 1080)
CPU: Exynos 1280 RAM: 6GB
Lagerplads: 128GB Bagkameraer: 64MP hoved (f/1.8), 12MP ultrabred (f/2.2), 5MP makro (f/2.4), dybde (f/2.4) Frontkamera: 32 MP (f/2.2)

Fordele
 • God skærm med 120Hz opdateringshastighed
 • Udvidelig lagerplads op til 1TB
 • Flot design og byggekvalitet
 • Fremragende software support
Ulemper
 • Middelmådig ydeevne

Hvis Pixel 6a ikke har overbevist dig, så giv Samsungs Galaxy A53 en chance. Dette er en fantastisk telefon til prisen, der gør næsten alt godt nok. Den har en flot 6,5-tommer AMOLED-skærm med en 120Hz opdateringshastighed.

Selvfølgelig kunne kameraerne være bedre, især i lyset af Pixel 6a. De klarer sig dog fint, hvis du er okay med Samsungs karakteristiske overmættede look. Ydeevnen vil ikke imponere på samme måde som iPhone SE (2022), men den er god nok til de fleste daglige opgaver. Bare vær opmærksom på, at Samsung sandsynligvis arbejder på 2023-udgaverne af sine Galaxy A-telefoner, hvor en forårslancering ser stadig mere sandsynlig ud.

3. iPhone SE 2022 – Den bedste billige iPhone

SPECIFIKATIONER

Skærm: 4,7-tommer LCD (1334×750)
CPU: A15 Bionic RAM: Ukendt
Lagerplads: 64GB, 128GB, 256GB Bagkamera: 12MP (ƒ/1.8) Frontkamera: 7MP (ƒ/2.2)

Fordele
 • Meget overkommelig pris
 • Hurtig A15 Bionic ydeevne
 • Meget god kamerakvalitet
Ulemper
 • Store rammer omkring en lille skærm
 • Ingen kamera nattilstand

iPhone SE 2022 tager billige telefoner til næste niveau, når det kommer til ydeevne ved at inkludere Apples kraftfulde A15 Bionic-chip. Dette er den samme processor, som findes i iPhone 13, og den blæser alle Android-telefoner af banen, uanset om du spiller spil eller redigerer videoer.

Denne chip giver også den nye iPhone SE 2022 en række fotograferingsfunktioner, som den tidligere model manglede, inklusive Smart HDR 4, Magic Fusion for bedre detaljer og fotografiske stilarter. Hvilket resulterede i imponerende billedkvalitet. Desværre inkluderede Apple ikke nattilstand til situationer med svagt lys.

Den nye iPhone SE har samme design som før, så det betyder en lille 4,7-tommer skærm og store rammer, men nogle foretrækker måske den gamle Touch ID-knap til hurtigt at låse enheden op. På trods af nogle afvejninger er iPhone SE 2022 den bedste billige telefon, du kan få, især for folk, der kan lide små telefoner.

Læs vores fulde anmeldelse af iPhone SE 2022

4. OnePlus Nord 2T – bedste Pixel 6a alternativ

SPECIFIKATIONER

Skærm: 6.43-tommer AMOLED (1080×2400)
CPU: MediaTek Dimensity 1300 RAM: 8/12 GB
Lagerplads: 128GB, 256GB Bagkamera: 50 MP f/1.9 Frontkamera: 32 MP f/2.4

Fordele
 • Fremragende skærm
 • Ren, kraftfuld OxygenOS
 • Hurtig opladning og lang batterilevetid
Ulemper
 • Ingen vandafvisning
 • Ingen trådløs opladning

At lede efter en billig telefon kan føles som om man skal gå på det ene kompromis efter det andet, men det er faktisk ikke tilfældet, når det kommer til OnePlus Nord 2T. Faktisk får du utrolig meget for pengene. Den kunne nemt have kostet det dobbelte.

Den følger efter den populære førstegenerations Nord med endnu højere hastigheder, et endnu større batteri og endnu flere funktioner. Ydeevnemæssigt er den foran de fleste billige telefoner og er faktisk lige så god som nogle flagskibe. Det er et enormt plus, at du vil kunne bruge den til næsten alt, inklusive mobilspil.

For at nævne et par af dens andre fordele: Batterilevetiden varer mere end bare en dag, kameraet er super solid og billederne er mere end brugbare til sociale medier, og Oxygen OS er en rigtig god brugergrænseflade.

Desværre er der stadig ingen officiel vandafvisning, og du kan heller ikke oplade den trådløst, men denne gang har OnePlus tilføjet Wi-Fi 6 sammen med 5G-forbindelsen, så du får de bedste internethastigheder.

Læs vores fulde OnePlus Nord 2T anmeldelse.

5. Samsung Galaxy A32 5G – bedste valg under 2000 kr.

SPECIFIKATIONER

Skærm: 6.5-tommer HD+ (720 x 1600)
CPU: Dimensity 720 5G octa-core RAM: 4 GB
Lagerplads: 64GB Bagkamera: 48 MP f/1.8 Frontkamera: 13 MP

Fordele
 • Gorilla Glass 5-beskyttet skærm
 • Imponerende budgetkameraer
 • Klassisk design
 • Prisvenlig 5G
Ulemper
 • Meget glat
 • Langsom at oplade

Galaxy A53 5G tilbyder måske den bedste overordnede oplevelse, når det kommer til budget Samsung-telefoner, men Galaxy A32 5G rammer virkelig det søde punkt, når det kommer til pris og funktioner. Faktisk anser vi den for at give den bedste værdi i hele Samsungs A-serien, på trods af, at den er lidt ældre i det.

Selvom det uden tvivl er en budgettelefon, fandt vi, at Galaxy A32 5G tilbyder solid ydeevne, anstændige kameraer og over en dags batterilevetid i vores test. Vi var også meget imponerede over inkluderingen af Gorilla Glass 5 på skærmen, som er langt mere modstandsdygtig end Gorilla Glass 3 i vores topvalg, Pixel 6a.

Vi kunne også rigtig godt lide det elegante udseende af Galaxy A32 5G, selvom vi fandt, at underlagsmaterialet var ret glat. I betragtning af telefonens store størrelse, vil vi anbefale at købe et etui til den for at forhindre utilsigtede fald. Uanset hvad, vil den ekstra modstand fra det stærkere glas hjælpe med at holde din enhed bare en smule mere sikker.

I sidste ende anbefaler vi denne telefon, fordi prismærket på omkring de 2000 kr. er et rigtigt godt prisleje, når det kommer til budgettelefoner. Du kan gå lavere ned i pris, men så skal der ofres mere. En nyere version af denne telefon, Galaxy A33 5G, blev udgivet i 2022, men så skal du ud med 500 kr. mere. Alligevel mener vi stadig, at Galaxy A32 5G er et godt køb i 2023.

Læs vores fulde Samsung Galaxy A32 5G anmeldelse

6. Motorola Edge 30 – Motorolas Pixel 6a-udfordrer

SPECIFIKATIONER

Skærm: 6.5-tommer OLED (1080×2400)
CPU: Snapdragon 778G+ octa-core RAM: 8GB
Lagerplads: 128GB, 256GB Bagkamera: 50 MP f/1.8 Frontkamera: 32 MP f/2.25

Fordele
 • En flot skærm
 • Lækkert design
 • Kompakt, tynd og utrolig let
 • Hurtige opladningshastigheder
Ulemper
 • Ultrabredt kamera kæmper under dårlige lysforhold
 • Tredje kamera er meningsløst

Motorola Edge 30 kan prale af et førsteklasses design med en bagside, der ser godt ud, og det er den letteste 5G-telefon, der findes – noget, der umiddelbart kan mærkes i hånden.

AMOLED-skærmen på 6,5 tommer er skarp og detaljeret, og 144Hz opdateringshastigheden får tingene til at føles jævnere og mere responsive. Den har dog ingen adaptiv opløsning, hvilket gør lidt ondt på den samlede batterilevetid.

Kameraopsætningen er også anstændig for pengene, med den primære 50Mp snapper i stand til at fange detaljerede, veloplyste billeder i både lyse og mørke omgivelser, men det dynamiske område mangler lige det sidste. 50Mp ultrabred er også en fin ekstra ting til naturskønne billeder.

7. Xiaomi Mi 10T Lite

SPECIFIKATIONER

Skærm: 6.67-tommer LCD (1080×2400)
CPU: Qualcomm Snapdragon 750G RAM: 6GB
Lagerplads: 128GB, 256GB Bagkamera: 64 MP f/1.89 Frontkamera: 16 MP f/2.45

Fordele
 • Selvsikkert glasdesign på bagsiden
 • Stort batteri
 • Behagelig 120Hz skærm
Ulemper
 • Kameraet føles sløvt
 • Problemer i 2x zoom-tilstand

Tag et kig på specifikationerne for Xiaomi Mi 10T Lite, og man skulle tro, den kostede meget mere, end den rent faktisk gør – og man kan sige det samme, når man også kigger på poleringen og udseendet af den fysiske hardware. Uanset hvordan du vender og drejer det, er dette en smartphone, der giver dig meget telefon for pengene.

Du får en anstændig batterilevetid, nogle respektable specifikationer (inklusive 6 GB RAM) og et fire-dobbelt-objektiv bagkamera på Xiaomi Mi 10T Lite, samt 5G-forbindelse – hvis næste generations netværk er oppe at køre, hvor du bor, så er denne telefon en af de billigste måder at drage fordel af det.

Den store, skarpe, lyse 6,67-tommer skærm, skal også nævnes, da den er god til alt fra at se film til at surfe på nettet. Det er ikke en perfekt telefon – der er for eksempel ingen trådløs opladning – men du vil have svært ved at finde en enhed, hvor du får mere for dine penge.

Sådan vælger du den bedste billige mobiltelefon

At vælge den bedste billige telefon kan være vanskelig, fordi det egentlig handler om at finde ud af, hvilke kompromisser du er villig til at leve med. Men det er vigtigt at starte med det grundlæggende. Foretrækker du en større skærm? Vælg en billig telefon med en skærm på over 5,5 tommer. De, der ønsker at bruge en telefon komfortabelt med den ene hånd, foretrækker sandsynligvis en telefon under 5 tommer.

Derefter kommer kameraet. Budgettelefoner har typisk en eller to linser, men det begynder at ændre sig. Megapixeltællingen betyder ikke så meget; være mere opmærksom på kameraets muligheder. Se om telefonen kan skyde ultrabrede billeder, hvilket bliver mere almindeligt på billige telefoner. Men forvent ikke optisk zoom – digital zoom er normalen på telefoner til under 4000 kr.

Med hensyn til lagerplads er 32 GB okay, men 64 GB foretrækkes til budgettelefoner. Og hvis det er muligt, se om enheden tilbyder et microSD-kortspor til udvidelse. Batteriets levetid er en stor ting uanset pris, så kontroller batteriets kapacitet på telefonen. Generelt foretrækkes alt over 4.500 mAh.

Hvad er den bedste telefon til et barn?

De fleste børn ønsker selv at vælge deres egen telefon, i hvert fald de lidt ældre børn, men hvis de er lidt yngre, vil du sikkert tage beslutningen for dem.

Her vil du gerne se på noget ultra-overkommeligt, når det kommer til den første smartphone. Den skal også have en anstændig størrelse skærm, lang batterilevetid og være ret holdbar, så du bør nok undgå telefoner med glasbagside.

Da det sandsynligvis vil være dit vigtigste kontaktpunkt med dit barn, vil du også gerne lede efter god opkaldskvalitet, noget der ofte bliver overset på moderne smartphones.

Hvilken mobil er bedst til studerende?

Vi vil også anbefale en mere overkommelig telefon her, men mange af mulighederne på denne liste er nok inden for rækkevidde af de fleste.

Generelle købsbeslutninger bør være, om du foretrækker en næsten-standardversion af Android (som er tilgængelig på Googles Pixel-telefoner, Nokias og Motorola-telefoner), eller ikke har noget imod en tungere udgave, som findes på enheder fra Samsung, Huawei, Xiaomi osv.

Det er også vigtigt at overveje, hvad det vigtigste aspekt på en telefon er for dig, og hvor mange kompromiser du er villig til at indgå på andre områder. Mange telefoner i dette prisleje er målrette mod en specifik funktion, hvilket betyder, at der uundgåeligt skæres nogen steder.

Læs også: Bedste kameratelefoner lige nu

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.