De bedste Android-telefoner i 2022

Du kan vælge hvilken som helst af de bedste Android-telefoner fra denne liste, og du vil være garanteret fremragende værdi, de bedste funktioner eller en blanding af de to. Android-markedet er utroligt varieret, og vi er her for at hjælpe dig med at finde den ideelle telefon til dine behov og dit budget.

De dyreste Android-telefoner koster op mod 10.000 kr., men til den pris vil du også opleve den nyeste og mest kraftfulde hardware. I mellemtiden har de billigste telefoner, som koster mellem 2000 kr. og 4000 kr., færre ting at prale med, men kan stadig lege med nogen af flagskibstelefonerne på et par premium-funktioner.

Læs også: De bedste billige smartphones

Og nu hvor 2022 er her, er en række nye enheder ved at blive tilgængelige. Vi taler om Galaxy S22, OnePlus 10 og flere. Vi ser allerede flere telefoner drevet af de nye Exynos 2200 og Snapdragon 8 Gen 1-chips, og Googles andengenerations Tensor-chip forventes at komme i nye telefoner senere på året.

Uanset om din prioritet er en telefon med det bedste kamera, bedste skærm, den kraftigste chip eller det længste batterilevetid – eller noget helt andet – er dette de bedste Android-telefoner, du skal kigge efter.

Hvilke er de bedste Android-telefoner?

Vi har testet de mest populære Android-telefoner i alle former, størrelser og priser, og vores nuværende topvalg er den nye  Samsung Galaxy S22 Ultra. Samsung Galaxy S22 Ultra har etableret sig som den bedste Android-telefon. Vi synes, at en medfølgende S Pen er en fantastisk tilføjelse, og Samsung har lavet nogle gode forbedringer til allerede imponerende kameraer.

Hvis du har lyst til noget premium, men til en lidt mere overkommelig pris, så kan vi godt lide OnePlus 10 Pro, hvis du vil have alle de bedste funktioner, men for færre penge. Hvis du leder efter top fotograferingsfunktioner er Google Pixel 6 Pro et godt valg, ellers er der Realme GT 2 Pro, hvis du søger at betale endnu mindre, men med nogle mere unikke evner.

I den prisvenlige ende er der to gode muligheder mellem OnePlus Nord 2 og Samsung Galaxy A53, uanset hvad dine prioriteter er. Nord 2 tilbyder også stærk fotografering sammen med en strålende skærm og ydeevne over gennemsnittet. Hvor Samsung Galaxy A53 giver dig en fantastisk skærm og anstændige billeder til en god pris.

De bedste Android-telefoner, du kan købe i dag

1. Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy S22 Ultra er den nye konge af Android-telefoner. Den har næsten alt, hvad du kunne ønske dig i en telefon, inklusive en indbygget S Pen-pen. Den har kraftfulde kameraer, en top Exynos 2200-processor, masser af lagermuligheder og en forbløffende smuk skærm.

Galaxy S22 Ultra mangler dog lidt, når det kommer til batterilevetiden, hvis man sammenligner den med sin forgænger. Mens telefonen varede 10 timer og 18 minutter i batterilevetidstesten, så var det med 60Hz opdateringshastighed slået til. Med den 120Hz adaptive tilstand varede Galaxy S22 Ultra kun i 8 timer og 50 minutter, noget under nogle konkurrenter som iPhone 13 Pro Max (som også har en 120Hz adaptiv opdateringshastighed).

Men hvis du er fast i Android-lejren, er der ingen bedre telefon end Galaxy S22 Ultra lige nu. Du skal blot betale 10.000 kr. for privilegiet.

 • Hurtigere S Pen indbygget
 • Super lys skærm
 • Kameraer giver bedre billeder i svagt lys
 • Dyr
 • Kortere batterilevetid end S21 Ultra

Læs vores fulde Samsung Galaxy S22 Ultra anmeldelse.

2. OnePlus 10 Pro

Når man taler om de bedste Android-telefoner, er OnePlus 10 Pro en tæt andenplads. Det er en smukt designet enhed med en stor 6,7-tommer AMOLED-skærm og en jævn 120Hz opdateringshastighed. Den har også kraft til at matche dens iøjnefaldende krop takket være dens Snapdragon 8 Gen 1-processor.

Men det er ikke alt. OnePlus 10 Pro overgår uden problemer Galaxy S22 Ultra i test, når det kommer til batterilevetid på næsten 12 timer i den adaptive 120Hz-tilstand. Og med 65W opladning kan du nemt fylde den op nærmest ingen tid.

OnePlus 10 Pro holder også for det meste trit, når det kommer til kameraer. Billeder bliver ofte flotte, selvom vi har bemærket en lille gul skær i visse scenarier. Der er en masse nye softwarefunktioner, der udfordrer Samsungs imponerende udbud på Galaxy S22 Ultra. Pixel 6 Pro er dog stadig den bedre kameratelefon. Men når det kommer til stykket, er OnePlus 10 Pro samlet set den bedste smartphone.

 • Fremragende batterilevetid
 • Smukt nyt design
 • Bedste OnePlus-kameraer til dato
 • Lavere pris end sidste år
 • Telefoto er kun 8 MP

Læs vores fulde OnePlus 10 Pro anmeldelse.

3. Google Pixel 6 Pro

Hvis du vil have den bedst mulige Android-oplevelse lige nu, skal du ikke lede længere end Pixel 6 Pro. Det er den nye store dreng fra Google med en ekspansiv 6,7-tommer QHD+-skærm med en dynamisk 120Hz opdateringshastighed. Den har også den nye Tensor-system-på-chip, Googles eget hjemmedyrkede silicium. Den er bygget til kunstig intelligens og maskinlæring og har nogle imponerende funktioner.

Men det er ikke alt. Pixel 6 Pro har de bedste kameraer, vi nogensinde har set på en Pixel, inklusive et teleobjektiv med 4x optisk zoom. Det store 5.000 mAh batteri, selvom det var imponerende på papiret, kom ikke ud nogen bemærkelsesværdige resultater i test. I vores dagligs brug er Pixel 6 Pro dog mere end tilstrækkelig nok til at holde en dag. Og med 30W opladning (opladningsklods sælges separat), kan du hurtigt fylde den op.

Dette er Android-telefonen for fotografentusiaster, såvel som dem, der vil have det nyeste og bedste, når det kommer til selve Android OS. Android 12 skinner absolut på denne telefon. Og med en startpris på omkring 6.800 kr., er den lidt mere overkommelig end de dyreste flagskibstelefoner, der findes.

 • Utrolige kameraer
 • Tensor præsterer godt
 • Smukt nyt design
 • Mere overkommelig pris end andre flagskibe
 • Kortere batterilevetid end konkurrenterne

4. Samsung Galaxy S22 Plus

Selvom vi synes, det er indbegrebet af en iterativ opgradering, er Galaxy S22 Plus ikke desto mindre en fantastisk Android-telefon. Fra den smukke og lyse skærm til den kraftige ydeevne og forbedrede kameraer er mellem-modellen i Galaxy S22-familien et bæst.

Hvis du kunne lide designet på Galaxy S21 sidste år, så vil du med stor sandsynlighed også kunne lide Galaxy S22 Plus. Det er en forfining af Samsungs nye designsprog. Men denne telefon imponerede os dog ikke voldsomt med sine resultater i test når det kom til batterilevetid. Faktisk overgår Galaxy S22 Plus dårligt sin forgænger.

Galaxy S22 Plus står over for hård konkurrence i sin prisklasse, men hvis du vil have den store skærm Galaxy-oplevelse og ikke ønsker at gå efter Galaxy S22 Ultra, er Plus den næstbedste mulighed.

 • Smuk og meget lys skærm
 • Kraftig ydeevne
 • Hurtigere 45W opladning
 • Godt telefoto-kamera
 • Batteritiden er knapt bedre end sidste år

Læs vores fulde Samsung Galaxy S22 Plus anmeldelse.

5. Google Pixel 6

Googles seneste genration af telefoner har uden tvivl fortjent deres pladser på denne liste. Pixel 6 er en helt ny enhed denne gang med et friskt design, betydelige kameraopgraderinger og den første generation af Tensor-chip. Alt dette samles i en slank krop, der helt sikkert vil overraske positivt.

Den kommer til en meget overkommelig startpris på 4.900 kr., og har lidt til de fleste. Selvom den mangler telekameraet og 120Hz-skærmen, du finder på Pixel 6 Pro, har Pixel 6 stort set alt, hvad du kunne ønske dig, at en Android-telefon skal have.

Hvis vi skulle komme med en klage over Pixel 6, ville det være den skuffende batterilevetid. I vores test klarede telefonen sig langt værre end andre telefoner på denne liste. En del af det kunne have noget at gøre med det ældre 5G-modem, da vi så væsentligt forbedrede resultater, da vi var på LTE versus 5G.

Til gengæld har Pixel 6 alle mulige nye smarte funktioner takket være Tensor-chippen. Og til den pris er det en af de “bedste værdi for pengene telefon” på denne liste.

 • Tensor-chip tilføjer smarte funktioner til telefonen
 • Fremragende fotoredigeringsfunktioner
 • Android 12 er en velkommen opdatering
 • Unikt design
 • Batterilevetiden kan være kort på 5G

Læs vores fulde Google Pixel 6 anmeldelse.

6. Realme GT 2 Pro

Til prisen er det svært at finde et bedre tilbud end med GT 2 Pro. Realme har fyldt deres unikke bio-polymerenhed med alle de ting, du ville forvente af en flagskibs Android, men de har holdt prisen virkelig generøst.

Det er også en fantastisk telefon, hvis du er fan af mærkelige funktioner. Du kan tage nærbilleder i mikroskop-stil, fiskeøje- og 150-graders ultrabrede billeder med de bagerste kameraer, og du kan bruge NFC-funktioner fra enhver side af telefonen.

Ud over disse gimmicks er kvaliteten af billederne dog ikke helt på niveau med andre telefoner på denne liste. Alle andre steder går du dog ikke glip af meget, ved at spare nogle penge og vælge Realme.

 • Pris under gennemsnittet for specifikationer
 • God ydeevne
 • 65W opladning
 • Billedkvaliteten kan være upålidelig

7. Samsung Galaxy S22

Du kan ikke komme udenom det faktum, at de bedste Android-flagskibe koster mange penge – se bare Galaxy S22 Ultras pris på 10.000 kr. Men med Galaxy S22 kan du få mange af de samme funktioner for væsentlig mindre. Og kompromiserne er ret minimale.

Hvis du vælger Galaxy S22, får du stadig en telefon drevet af Exynos 2200, som findes i de andre bedste Android-telefoner, der er udgivet i år. Samsung har også forbedret kameraerne på Galaxy S22, som tager fantastiske billeder i svagt lys og meget gode portrætbilleder. S22’s 6,1-tommer skærm er ikke så lysstærk som Samsungs dyrere modeller, men den er stadig nemt at se, når du er udenfor.

Vi ville ønske, at telefonen tilbød bedre batterilevetid, og at den oplades lige så hurtigt som Samsungs andre nye flagskibe. Men det er små ofre, når de andre funktioner og forbedringer til Galaxy S22 er så gode.

 • Den mest prisvenlige Galaxy S22-model
 • Lys, farverig skærm
 • Forbedret zoom og fotos i svagt lys
 • Solid ydeevne
 • Batterilevetid under gennemsnittet

Læs vores fulde Samsung Galaxy S22 anmeldelse.

8. OnePlus Nord 2

Hvis du kun har 3000 kr. at bruge på en telefon, er det bedste sted at bruge dem, efter vores mening, Nord 2. OnePlus’ andet forsøg på en mellemklassetelefon har forbedret de mangler der var i originalen, og dermed kommet med en god all-around telefon. Den eneste klage, vi har, er, at den ikke tilbyder adaptive opdateringshastigheder til skærmen.

Højdepunkterne ved OnePlus Nord 2 er dens kraftige Dimensity 1200-AI-chipsæt, de alsidige kameraer og 65W opladning, der overgår enhver anden enhed i denne kategori. Det er en fantastisk telefon at gå efter, hvis dit budget er begrænset, eller du ikke kan se tiltrækningen ved de avancerede funktioner, der findes på dyrere telefoner.

 • Fantastiske kameraer til prisen
 • 65W kablet opladning
 • Solide specifikationer
 • Fast opdateringshastighed

9. Samsung Galaxy A53

Mens Galaxy S22 Ultra er toppen af Android-telefoner, er det ikke alle, der har 10.000 kr. at bruge på deres næste telefon. Men du behøver ikke bryde banken for at få en fantastisk Samsung-telefon – Galaxy A-serien er fyldt med gode funktioner og til rimelige priser, og Galaxy A53 er det seneste eksempel på dette.

På trods af en pris på kun omkring 3000 kr., tilbyder Galaxy A53 en 120Hz opdateringshastighed på sin 6,5-tommer skærm. Du får også et fint Exynos 1280-chipsæt og anstændige brede og ultrabrede kameraer. (Vi kunne godt undvære makro- og dybdesensorerne, der sidder lidt klodset på bagsiden af telefonen.)

Galaxy A53 matcher den gennemsnitlige smartphone, når det kommer til batterilevetid, og du kan få endnu mere batterilevetid ved at skifte til 60Hz opdateringshastighed, hvis du foretrækker det. Men det er dens prisskilt, der nok er A53’s mest eftertragtede feature. Det er ingen tvivl om, at der er endnu en super solid lavpris Android-mulighed.

 • Udvidelig lagerplads op til 1 TB
 • God skærm med 120Hz opdateringshastighed
 • Flot design og solid byggekvalitet
 • Fremragende software support
 • Middelmådig ydeevne

10. Samsung Galaxy Z Fold 3

Galaxy Z Fold 3 er den bedste foldbare telefon, Samsung nogensinde har bygget, og forbedrer den Galaxy Z Fold 2, der kom før den. Begge skærme på denne nye model opdateres nu ved 120Hz for mere jævn rulning, og Samsung har generelt gjort telefonen mere holdbar. S Pen-understøttelse giver ekstra funktionalitet, selvom S Pen er valgfrit tilbehør, som du skal betale ekstra for.

Samsungs seneste foldbare er gået lidt tilbage med hensyn til batterilevetid, muligvis på grund af den hurtigere opdateringshastighed, og kameraerne har ikke ændret sig fra sidste års model. Men der er en hurtigere processor og bedre app-understøttelse til den foldbare skærm. Debutprisen er også lavere trods den stadig starter ved omkring 12.000 kr. Hvis du vil prøve en billigere foldbar telefon, er der Samsungs Galaxy Z Flip 3.

 • Mere holdbar, vandafvisende design
 • Dobbelt 120Hz skærm
 • Forbedret multitasking
 • Dyr
 • Skuffende batterilevetid

Sådan vælger du den bedste Android-telefon til dig

Det første sted at starte, når du skal købe den bedste Android-telefon til dig, er dit budget. Og der er basalt set et par forskellige pris-niveauer. De billigste Android-telefoner koster under 3000 kr. og tilbyder for det meste det grundlæggende, når det kommer til at bruge apps, tage billeder og holde forbindelsen.

Når du bevæger dig op til omkring 5000 kr., vil du finde mere overbevisende telefoner, med bedre processorer, materialer af højere kvalitet og flere kameraobjektiver. Hvis du bevæger dig ind i intervallet 7000 kr. og derover, så vil de bedste telefoner tilbyde ydeevne i flagskibskaliber sammen med banebrydende computerfotografering og specielle funktioner.

De dyreste premium Android-telefoner tilbyder foldbare designs. Galaxy Z Fold 3 er den mest fuldt udstyrede af disse telefoner, men Galaxy Z Flip 3 og dens pris til under 6000 kr. gør den for mange til den mere tiltalende mulighed.

Læs også: De bedste telefoner samlet set

About Anders Buhl 566 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor passion for teknologi og har skrevet om det i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.