Bedste foldbare telefoner i 2023

Bedste foldbare telefoner

Der er endelig ved at være vis konkurrence omkring den bedste foldbare telefontitel, da mindst én telefonproducent har forpligtet sig til at frigive en foldbar enhed senere i år for at udfordre Samsungs dominans. Og der kunne også være andre.

Men indtil disse enheder ankommer, fortsætter Samsung med at styre verden af foldbare telefoner, med både Galaxy Z Fold 4 og Galaxy Z Flip 4 tilgængelige for alle, der ønsker en telefon med en skærm, der kan udvides.

Det er derfor, du bør henvende dig til Samsung, hvis du leder efter den bedste foldbare telefon, selvom du bliver nødt til at beslutte dig for, hvilket design du foretrækker. Læs videre for at se, om Galaxy Z Fold 4 eller Galaxy Z Flip 4 er mere egnet til dine behov, eller om du skal vente med at se, hvilke nye enheder der kan dukke op inden årets udgang.

De bedste foldbare telefoner du kan købe i dag

1. Samsung Galaxy Z Fold 4

Specifikationer

Hovedskærmstørrelse: 7,6 tommer (21768 x 1812)
Sekundær skærmstørrelse: 6,2 tommer (2316 x 904)
CPU: Snapdragon 8 Plus Gen 1
RAM/lagerplads: 12GB/256GB, 512GB, 1 TB

Det kan vi lide
 • Opgraderet 50 MP hovedkamera
 • Forbedret multitasking med ny proceslinje
 • Bredere skærm
Vær opmærksom på
 • Stadig meget dyr
 • Ikke speciel prangende kamera under skærm

Samsung fortsætter med at ændre ved sin Galaxy Z Fold, og som et resultat bliver den bedste foldbare telefon bedre med Galaxy Z Fold 4. Vi er særligt imponerede over tilføjelsen af et 50MP hovedkamera til den nye model, som adresserer en lang -stående klage over kamerakvalitet med Samsungs foldbare. Det nye Snapdragon 8 Plus Gen 1-chipsæt øger også ydeevnen.

Samsung har valgt et slankere hængsel på Galaxy Z Fold 4, og selvom det gør den nye version en lille smule lettere end sin forgænger, er dette stadig en stor, omfangsrig enhed. Den nye version drager større fordel af det foldbare design, dog med en proceslinje nederst på skærmen, der gør det lettere at multitaske. Du vil også sætte pris på et bredere billedformat på den ydre skærm, hvilket gør det nemmere at bruge lukket Fold med én hånd.

Foldbare telefoner er muligvis endnu ikke almindelige enheder, men Galaxy Z Fold 4s mange forbedringer tager endnu et skridt i retning af at gøre denne stadig dyre telefon til en mere realistisk mulighed for flere mennesker.

2. Samsung Galaxy Z Flip 4

Specifikationer

Hovedskærmstørrelse: 6,7 tommer (2640 x 1080) Sekundær skærmstørrelse: 1,9 tommer (512 x 260) CPU: Snapdragon 8 Plus Gen 1 RAM/lagerplads: 8GB/128GB, 256GB, 512GB

Det kan vi lide
 • Meget bedre batterilevetid
 • Fantastisk ydeevne
 • Samme pris som sidste model
Vær opmærksom på
 • Minimale kameraopgraderinger
 • Skærmfold er stadig fremtrædende

Galaxy Z Fold 4 er muligvis stjernen, når det kommer til de bedste foldbare telefoner, men du bør ikke se bort fra Galaxy Z Flip 4. Med meget bemærkelsesværdige forbedringer i forhold til sin forgænger – såsom bedre batterilevetid – er Flip 4 et lille kraftcenter, der har nok til at gøre næsten hvad som helst.

Selvom kamerahardwaren kun så lidt forbedring, har Samsungs nattilstandssoftware fået en stor opgradering. Optagelser i svagt lys er langt bedre end dem, Galaxy Z Flip 3 kunne klare. Fotos i dagtimerne er ikke så spændende. De har det typiske gamle Samsung-look.

Den sammenfoldelige 6,7-tommer skærm forbløffer med sine farver og klarhed, selvom skærmfolden er kommet for at blive. Alt i alt er Galaxy Z Flip 4 en kæmpe forbedring, og den er meget nemmere at anbefale.

3. Oppo Find N

Specifikationer

Hovedskærmstørrelse: 7,1 tommer (1920 x 1792)
Sekundær skærmstørrelse: 5,9 tommer (1972 x 988)
CPU: Snapdragon 888
RAM/Lagerplads: 8GB, 12GB/256GB, 512GB

Det kan vi lide
 • Smukt design
 • Fremragende skærme
 • Passer nemt i en lomme, når den er foldet
Vær opmærksom på
 • Begrænset til Kina
 • Kameraer og batterilevetid undervælder

Som vi opdagede i vores sammenligning mellem Oppo Find N og Galaxy Z Fold 3, er denne foldbare telefon fra Oppo den bedste foldbare telefon på flere nøgleområder, ikke mindst manglen på et hul nær dens hængslede skærm. Når Oppo Find N er lukket, sidder dens to halvdele flugter mod hinanden – noget Galaxy Z Fold 3 ikke leverede.

Men Samsungs telefon har en klar fordel på ét område – du kan ikke få Oppo Find N uden for Kina. Det er en skam, fordi den tilbyder en fantastisk skærm, og telefonen forbliver nyttig, selv når den er foldet sammen. Den er veldesignet nok til også at ligge i en lomme. Selvom Oppo Find N ikke når ud til andre markeder, håber vi, at andre foldbare telefonproducenter lægger mærke til dens robuste design og bliver inspireret af det.

4. Microsoft Surface Duo 2

Specifikationer

Hovedskærmstørrelse: 8,3 tommer (2688×1892)
Sekundær skærmstørrelse: 2 5,3-tommer skærme (1344×1892)
CPU: Snapdragon 888
RAM/Lagerplads: 8GB/128GB, 256GB, 512GB

Det kan vi lide
 • Store løft til processor og kameraer fra den første Surface Duo
 • Optimerede apps udnytter begge skærme
 • Elegant design
Vær opmærksom på
 • Koster mere end den første Surface Duo
 • Fuldskærmsoplevelse skæmmet af separate skærme

I modsætning til Samsungs to telefoner er Microsoft Surface Duo 2 ikke rigtig en foldbar enhed. I stedet har den to separate 5,3-tommer skærme, der åbner op for at give dig et 8,3-tommers arbejdsområde. Du kan køre apps på tværs af de to skærme, selvom du bliver nødt til at kæmpe med et hul, der løber lige ned i midten af din app, hvor skærmene samles. Designet fungerer bedre, når du bruger optimerede apps, hvor forskellige opgaver henvises til forskellige skærme på Surface Duo. Du kan også multitaske ved at køre to apps på forskellige sider af enheden.

Microsoft fortjener kredit for at løse mange af problemerne med den første Surface Duo i denne efterfølger. Hardwaren er up-to-date, og designet er lige så elegant som altid. Men problemet med Microsofts tilgang er, at dette virkelig ikke er en udvidet arbejdsflade – i stedet er det to separate 5,3-tommers skærme, der er yderligere klemt af betydelige rammer. Surface Duo 2 repræsenterer en bedre telefon før, men det er stadig ikke den bedste storskærmsoplevelse derude.

Rygter tyder på, at Microsoft muligvis behandler designklagerne med Surface Duo 3. Og selvom det er en kærkommen nyhed, er vi langt væk fra at se den enhed.

Hvad skal man kigge efter i en foldbar telefon?

Før du køber en foldbar telefon, skal du overveje, hvad den slags enhed vil kunne gøre for dig, som en standardtelefon ikke kan. Selv med Galaxy Z Flip 4’s pris, betaler du stadig generelt mere for foldbare telefoner, så medmindre du virkelig har brug for den ekstra skærmplads, er du muligvis bedre stillet med en phablet eller en af de andre bedste telefoner, som vi har testet.

Hvis du tror, at en foldbar telefon vil hjælpe dig med at få tingene gjort, skal du dog være opmærksom på enhedens konstruktion. Tidlige foldbare telefoner som Galaxy Fold og originale Motorola Razr havde designmæssige særheder, der ikke var af den gode slags. Med Galaxy Z Fold 2 i 2020 lavede Samsung dog nogle kritiske ændringer, der gjorde telefonen mere tilbøjelig til at modstå daglig brug, og det arbejde er fortsat med efterfølgende modeller. Efter at have tilføjet vandafvisning til Galaxy Z Fold 3 arbejdede Samsung på et lettere, slankere hængsel til sine seneste foldbare enheder som Galaxy Z Fold 4 og Z Flip 4.

Der er to skærme at overveje, når du køber en foldbar telefon – den større interne skærm og en sekundær skærm, normalt på ydersiden af enheden. Find ud af, hvad du kan gøre med den udvendige skærm – kan du køre komplette apps, eller er den der bare for meddelelser og et par andre funktioner? Og understøtter skærmen noget som Samsungs kontinuitetsfunktion, hvor den app, du bruger på coverskærmen, venter på dig, når du åbner enheden?

Nogle foldbare telefoner kan faktisk ikke foldes. Microsoft Surface Duo 2 er for eksempel en enhed med to skærme, der åbner op for at afsløre to separate skærme. Mange af LGs nu afgåede telefoner tog samme tilgang.

Bortset fra størrelse, vil du gerne sikre dig, at en lukket foldbar telefon er noget, du er komfortabel med at bære rundt på. Derudover ser du på mange af de samme kriterier, som du ville bruge til at bedømme konventionelle telefoner. Det inkluderer processoren, kameraerne og – især – batterilevetiden. Når alt kommer til alt, er der normalt flere skærme til at holde tændt på en foldbar telefon.

About Anders Buhl 745 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor passion for teknologi og har skrevet om det i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.