Bedste smartwatch til børn i 2024: Smart ure til små håndled

Bedste smartwatch til børn

Hvis du leder efter det bedste smartwatch til børn, er der efterhånden en masse gode muligheder. Smartwatches behøver ikke kun at være til voksne; faktisk er der nu en række smartwatch-modeller på markedet, der henvender sig til et yngre publikum, nogle tilbyder spil og læringsudvikling, hvilket kan være en god grund til at investere i noget bærbar teknologi, når de er på farten.

Disse er efter vores erfaring de bedste smartwatches til børn, inklusive nogle smarte fitness-trackere.

Hvis dit barn er lidt ældre, så kan du også tjekke de bedste smartwatches ud (til voksne og teenagere).

Top smartwatch til børn i test

De bedste smartwatch til børn, du kan købe lige nu

1. Garmin Bounce – bedste smartwatch til børn generelt

SPECIFIKATIONER

GPS: Ja
Vandtæt: Ja Batterilevetid: 2-3 dage

Fordele
 • Understøtter to-vejs tekst- og talebeskeder
 • Sikkerhedskontroller, herunder lokationssporing og nødkontaktsupport
 • Forældrekontrol med support til håndtering af kontaktliste
Ulemper
 • Kræver LTE-abonnement eksklusivt til Garmin
 • Understøtter ikke telefonopkald

Hvis du leder et ur til børn i folkeskolen, overvejer du sandsynligvis ikke et premium smartwatch fra Apple eller Samsung. Garmin Bounce formår at finde en perfekt grænse mellem understøttende tilslutningsmuligheder, forældrekontrol og børnevenlige funktioner med en brugerdefinerbar grænseflade, der er nem at mestre. Børn vil elske forudindlæste spil og få adgang til forenklede apps som Weather. Derudover, jo mere dine børn bevæger sig, låses pædagogiske eventyrfunktioner op gennem den ledsagende Garmin Jr.-app. Når de når deres aktivitetsmål for dagen, kan de tjene ædelstene, som kan bruges til at afsløre sjove billeder.

Bare vær opmærksom på, for at få fuld brug af dette urs LTE-forbindelse, skal du abonnere på et Garmin-abonnement. Men når du gør det, får du tekst- og talebeskedsupport. Derudover viste vores resultater, at der er stærk forældrekontrol, hvilket er et stort plus for pårørende. Dette inkluderer synkronisering med Garmin Jr.-appen, som giver dig adgang til lokalitetssporing i realtid med meddelelser, samt klassetilstande for at sikre, at små hænder er fokuseret på skolearbejde.

Der er også kontrolelementer til at administrere dit barns kontaktliste (op til 20 kontakter), og Assistance-funktionen deler automatisk deres liveplacering og giver straks besked om udpegede familiekontakter. Du kan også hjælpe dem med at deltage i udfordringer og spore aktivitet med enhver af de forudindlæste sportsapps, der også bruger Garmins forbedrede GPS-understøttelse.

2. Fitbit Ace 3 – bedste simple aktivitets ur

SPECIFIKATIONER

Bedst til: Fitness tracking og stil GPS: Nej
Vandtæt: Ja Batterilevetid: 8 dage

Fordele
 • Fantastisk batterilevetid
 • Blød, super holdbar rem
 • Responsiv berøringsskærm
 • Gør motion og sunde vaner sjove
Ulemper
 • Ikke mange spil
 • Sort og hvid skærm

Vi elskede Fitbits Ace 2 fitness tracker til børn, men den nye version – Fitbit Ace 3 – bygger på en allerede næsten perfekt tracker ved at tilføje meget mere batterilevetid. Ja, den er lidt tykkere og dyrere, men Ace 3 kan prale af et friskt udseende og flere funktioner takket være en hjertemonitor.

Den største forbedring er batterilevetiden. Mens Fitbit Ace 2 havde fem dages batterilevetid, har den nye version otte. Og selvom den er fyldt med funktioner, ser den stadig godt ud.

3. Garmin Vivofit Jr 3 – bedste aktivitetsmåler

SPECIFIKATIONER

Bedst til: Disney og Marvel branding GPS: Nej Vandtæt: Ja Batterilevetid: 1 år

Fordele
 • Karaktermuligheder fra Marvel og Disney
 • 1 års batterilevetid
 • Svømmesikker
 • Forældre kan styre mål
Ulemper
 • Børn kunne vokse fra den
 • Skærmen kunne være lysere

Som navnet antyder, er Vivofit Jr designet primært til at få dit barn til at lave noget aktivt. Hvis de bruger mindst en time i løbet af dagen på at være aktive, så låser de minispil og andre sjove funktioner op på Garmin Jr-appen (styret fra forældrenes smartphone eller tablet). Baseret på vores observationer er det et fint incitament til at få dit barn væk fra skærmen og til at fremme motion, og der er også en række designs og temaer, som dit barn også kan vælge imellem: fra Disney Princess-modellen illustreret ovenfor til Marvel-ure med karakterer som Black Panther og Iron Man.

Sammenlignet med Vivofit Jr 2, anvender Vivofit Jr 3 en smartwatch-lignende firkantet skærm i stedet for det slankere fitnessbåndsdesign fra sin forgænger. Det attraktive farvedisplay viser klokkeslættet og dit barns grundlæggende fitness-statistik, samt karakterer, der er skræddersyet til urets tema.

Der er ingen GPS, og den har ikke en touchscreen, men hvis du ønsker at dit barn skal lave noget aktivt med et sjovt smartwatch, er Vivofit Jr 3 en god mulighed.

4. Xplora X6Play Smartwatch – bedste premium valg

SPECIFIKATIONER

GPS: Ja
Vandtæt: Ja Batterilevetid: 2-3 dage

Fordele
 • Understøtter taleopkald og tekstbeskeder
 • 5 MP kamera
 • Placeringssporing med GPS, Wi-Fi og LBS
Ulemper
 • Kræver dataabonnement
 • Begrænset aktivitetssporing

I disse dage er smartwatches blevet synonymt med at understøtte taleopkald. Hvis dette er en funktion, du ønsker, at dit barn skal have adgang til, så er vores premium-anbefaling en god opgradering. Xplora X6Play er den nyeste udgivelse fra mærkets børnefokuserede smartwatches. Som det er ret almindeligt med ure, der understøtter dataoverførsel, skal du abonnere på mærkets eget 4G LTE-dataplaner for at drage fordel af denne funktion.

Sammen med understøttelse af taleopkald og tekstbeskeder har smarturet et 5 MP-kamera til sjove snaps og 72 timers batterilevetid i standby-tilstand, så den ikke skal genoplades hver nat. Vær blot opmærksom på, at det individuelle timetal vil variere afhængigt af, hvordan dit barn bruger uret. X6Play-uret sporer også dit barns trin og har en IP68-vandafvisning, hvilket betyder, at den kan nedsænkes i 1,5 meter vand i op til 30 minutter uden at beskadige komponenterne (hvilket er fantastisk til den næste strandtur).

En anden fin feature, vi har lagt mærke til, ved Xplora-universet er, at de rutinemæssigt laver aktivitetskampagner for at holde dit barn engageret med yndlingsfigurer fra store underholdningsproducenter som Paramount, Universal Pictures, Netflix og Warner Bros. Dine børn vil også kunne lide, at dette ur kommer med en sort, neongrøn og neonpink sæt stel og løkker, så de kan skifte stil. Du kan dog også købe mange farver fra Xplora-butikken for at lade dem udtrykke deres egen stil.

Og gennem Xplora-appen kan forældre tilpasse kontroller, forudindlæse en godkendt kontaktliste til uret og administrere andre funktioner, såsom forudindstillede skoletilstande og sikkerhedszoner til GPS live-positionssporing.

5. Apple Watch SE – bedste smartwatch til ældre børn

SPECIFIKATIONER

Bedst til: Ældre børn og teenagere
GPS: Ja Vandtæt: Ja Batteritid: 1 dag

Fordele
 • Komfortabel
 • Klar og lys skærm
 • Avancerede sundhedsfunktioner
 • Stilfuld
Ulemper
 • Dyr, hvis den forsvinder eller går i stykker
 • Ingen Android-telefonunderstøttelse

Apple Watch SE er et virkelig fremragende smartwatch til voksne og børn. Det ser godt ud, og det er behageligt, hvilket gør det perfekt, hvis du har en stilbevidst teenager.

Mens Apple har skåret på nogen ting for at få prisen lidt ned, vil dit barn ikke bemærke det (medmindre de virkelig går op i EKG-aflæsninger). Gennem vores grundige produkttest, så føles den som en fuld Apple Watch-oplevelse, med alle de fordele, den bringer i kommunikation, fitness-sporing og sundheds- og sikkerhedsfunktioner.

Du vil også gerne bruge Family Setup, som er særligt velegnet til yngre børn, da det giver dig mere kontrol over, hvad de kan med deres Apple Watch.

Family Setup gør enheden til en GPS-tracker, der også giver dig mulighed for at tale med dem gennem smartwatchet. Det er ideelt, hvis du vil kommunikere med dem, mens de er ude, f.eks. ved at give dem besked om, at de snart skal hjem efter at have besøgt en ven.

6. Fitbit Ace 2

SPECIFIKATIONER

Bedst til: Fitness tracking GPS: Nej Vandtæt: Ja Batterilevetid: 5 dage

Fordele
 • Fantastisk holdbart design
 • Pålideligt mærke
 • Fitbit app
 • Animerede ansigter og udfordringer
Ulemper
 • Batteriets levetid kunne være længere

Fitbit Ace 2 er designet til at hjælpe børn på seks år og derover med at lære sunde vaner i en tidlig alder og tilskynde dem til at bruge mere aktiv tid med familie og venner. Ace 2 har et svømmesikkert design med en nyttig kant til at beskytte skærmen under børnerelaterede aktiviteter.

Ace 2 fås i et udvalg af sjove og interessante børnevenlige farver. Den lancerer nye animerede urskiver, motiverende udfordringer for at holde børn i bevægelse, og farverige avatarer og coverbilleder for at personliggøre deres profiler i Fitbit-appen. Derudover kan forældre holde styr på deres børns aktiviteter med en Fitbit-familiekonto.

7. Xplora XGO2

SPECIFIKATIONER

Bedst til: Sikkerhed GPS: Ja Vandtæt: Ja
Batteritid: 2-3 dage

Fordele
 • Foretager telefonopkald
 • Kamera ombord
 • Masser af ekstra funktioner
Ulemper
 • Ret stor i det
 • Kræver et SIM-kort

XGO2 er et af de dyrere smartwatches på vores liste, men det er en værdig investering, hvis du vil anskaffe dit barn et smartwatch, der kan det hele.

XGO2 kombinerer fitness-funktionerne fra Garmin- og Fitbit-urene ovenfor (med Xplora Goplay-platformen kan dit barn tjene virtuelle mønter med deres trin) sammen med de sjove beskeder og selfie-elementer i Kurio. XGO2 er en forbedring i forhold til sin forgænger, XGO, og er vandtæt og kommer med et 700mAH batteri. Den har mobilforbindelse, og der er plads til et SIM-kort, men du skal købe dit SIM-kort separat.

Lokalitetstjenester giver dig mulighed for at spore dit barn og opsætte ‘sikkerhedszoner’, og i en nødsituation kan dit barn trykke på en SOS-knap for at sende en notifikation til urets gemte nødkontakter.

8. Garmin Vivofit jr 2

SPECIFIKATIONER

Bedst til: Holdbarhed GPS: Nej Vandtæt: Ja Batterilevetid: Op til 1 år

Fordele
 • Forældre kan overvåge via mobil
 • Masser af funktioner
 • Disney/Marvel designs
 • Meget lang batterilevetid
Ulemper
 • Der er ikke særlige mange indbyggede spil-apps.

Dette Garmin børne-smartwatch har en lang række funktioner, som kan gøre hver dag til et lille eventyr. Det er et holdbart ur, som kan klare lidt af hvert, og du kan give point for at udføre daglige opgaver og gøremål. Tanken er, at disse point så kan byttes til “godbidder”, så dine børn har et incitament til at børste tænder eller lege stille og roligt med deres brødre.

Farveskærmen og remmen kan tilpasses, og sidstnævnte er blød og strækbar, designet til at være behagelig at have på både dag og nat. VivoFit Jr 2 behøver ikke opladning, fordi batteriet holder i ‘op til’ et år. Det ser faktisk ud til at være mere omkring 6-7 måneder, men det er ikke dårligt, og vil variere afhængigt af brug.

9. VTech KidiZoom DX2

SPECIFIKATIONER

Bedst til: Apps og spil GPS: Nej Vandtæt: Nej Batterilevetid: 2 uger

Fordele
 • Tager billeder og videoer
 • 50 valg af urskiver
Ulemper
 • Mere et stykke legetøj end et brugbart wearable

VTech har skabt det ultimative børne-smartwatch, som har en masse fede funktioner, og som heller ikke er alt for dyr. Dette smartwatch har et kamera til at tage billeder og videoer, en bevægelsessensor til at spore aktiviteter og har en række spil og apps til brug.

Der er over 50 forskellige urskiver med 3D-effekt – både digitale og analoge afhængigt af dine præferencer, og du kan downloade alle dine yndlingsspil og apps for at tilpasse dette smartwatch.

Hvilke er de bedste Smartwatch til børn

Der er en række forskellige funktioner, du kan kigge efter i et smartwatch til børn; nogle er udelukkende til underholdning, mens nogle har gode læringsudviklingsøvelser såsom LeapFrog LeapBand Activity Tracker eller VTech Kidizoom Smart Watch.

Hvis du er en aktiv familie, så er der Fitbit Ace 2 og Fitbit Ace 3 den seneste børneudgave fra Fitbit, som kan hjælpe med at motivere dine børn og spore deres aktivitet.

Endelig er nogle børns smartwatches designet med sikkerhed i tankerne, inklusive en GPS-tracker, som forældre kan overvåge for at sikre, hvor deres børn til enhver tid befinder sig.

Uanset hvad du leder efter, har vores liste nedenfor noget til enhver smag, læs videre for at få det fulde overblik.

Hvilket smartwatch skal du købe til dit barn?

Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal starte, når du skal købe det bedste smartwatch til børn, eller du vil vide mere om, hvilke funktioner du skal være opmærksom på, har vi skitseret de vigtigste kriterier, du skal overveje.

Holdbarhed og design

Det bedste smartwatch til børn bør være et, der sidder behageligt på mindre håndled og samtidig ser godt nok ud til at barnet synes det er smart at have på. Mange modeller på vores liste over de bedste smartwatches til børn tilbyder en række farver og mønstre for at hjælpe dit barn med at udtrykke deres personlighed. Ud over det æstetiske, kig efter lette, holdbare designs, der er nemme at rengøre, så dine børn kan lege uden at tænke så meget over konsekvenserne.

Funktioner

De funktioner, du skal kigge efter, når du køber det bedste smartwatch til børn, afhænger af, hvad du – eller dit barn – skal have det til at gøre. Vil du holde dem aktive? Vælg Garmin- eller Fitbit-modellerne på vores liste, eller vælg et smartwatch til børn fra et mærke, der har specialiseret sig i fitness-trackere til voksne.

Er dine børn mere interesserede i at bruge uret til underholdning eller læring? Så er VTech- og Kurio-modellerne vejen frem. Bluetooth-funktioner er nødvendige for opdateringer og hjælper uret med at synkronisere med apps på telefoner, og Wi-Fi er lejlighedsvis godt at have for nogle onlinefunktioner, men 4G-forbindelse er ikke et must-have.

Sikkerhed

Smartwatches kan være dit barns første indtog i gadgets og sociale netværk, og du vil gerne sikre dig, at det er en positiv, sikker oplevelse for dem. De bedste smartwatches til børn tilbyder forældrekontrol via apps, der hjælper dig med at holde styr på, hvad de små laver, og hvem de taler til. Nogle er udstyret med GPS-sensorer, som er nyttige til aktivitetssporing, men som også kan give dig ro i sindet om, hvor de er.

Hvis sikkerhed er din primære bekymring, så køb et smartwatch med den ekstra sikkerhed af geofencing-funktioner og -meddelelser. Disse vil advare dig, når dit barn kommer ind i eller forlader et sikkert sted, og nogle kan også advare myndighederne. Som med alle gadgets skal du sørge for at holde softwaren på uret og appen opdateret for at beskytte den mod sikkerhedsfejl.

Batteritid

Jo flere sensorer et smartwatch har, jo mere strøm har det brug for, og det kan reducere batteriets levetid drastisk. Desværre er dette blot en kendsgerning i det moderne liv, så du skal afveje, om du vil oplade uret hver nat for et funktionsspækket ur eller er glad for at give afkald på disse funktioner for ugentlige opladninger. Et smartwatch skal dog i det mindste holde en hel skoledag og gerne ud på aftenen.

Læs også vores guide til de bedste smartwatches til damer.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

1 Comment

 1. Fantastisk artikel om de bedste smartwatches til børn. Det er beroligende at vide, at der er sikre og underholdende muligheder derude for vores små. Tak for anbefalingerne og indsigten!

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.