Bedste smartwatch i 2024: Hvilket smartur skal du købe?

Bedste smartwatch

De bedste smartwatch gør mere end at fortælle dig, om du får et opkald eller en sms. De er alt i ét: en fitness-tracker til at tælle dine skridt, en digital pung og i nogle tilfælde kan den fungere som en telefon, selvom din smartphone ikke er i nærheden.

Smartwatches nu til dags har sundhedsfunktioner, der ligefrem kan redde dit liv. Mange af de bedste Smartwatches, kan registrere forhøjet puls og automatisk forbinde dig til nødtjenester, hvis du skulle falde og slå dig slemt. Aflæsninger af elektrokardiogram (EKG) og ilt niveau i blodet (SpO2) er også fordele ved visse modeller. Førstnævnte registrerer tegn på rytmeforstyrrelser i hjertet, mens sidstnævnte er en god indikator for respiratorisk sundhed.

Men de bedste smartwatches gør alle disse ting bedre end andre. Nogle har et stort antal apps, du kan downloade, og nogle har batterier, der knap holder en dag, mens andre kan vare næsten en uge på en opladning. Og selvfølgelig er der praktisk udformning: De bedste smartwatches kan tilpasses, fra deres remme til deres skærme, så de passer bedst til din personlighed.

Vi har nedenfor udarbejdet en guide om de bedste smartwatches, så du ikke behøver navigerer gennem junglen af alle de mange muligheder, der er på markedet.

Hurtigt overblik

De bedste smartwatches du kan købe i dag

1. Apple Watch Series 8

Specifikationer

Størrelser: 41 mm, 45 mm
Batterilevetid (vurderet): 18 timer GPS: Ja Svømmesikker: Ja Pulsmåler: Ja LTE: Valgfri Mobilbetalinger: Apple Pay Kompatibilitet: iOS

Hvad vi ikke kan lide
 • Hudtemperaturlæser til cyklus + søvnsporing
 • Registrering af ulykke
 • Ny watchOS 9 træningsgrænseflade
 • Energibesparende funktion
Vær opmærksom på
 • Ikke meget anderledes end tidligere Apple Watch

Apple Watch 8 er ud fra vores test det bedste Apple Watch til dato. Det er ikke en større opgradering i forhold til Apple Watch Series 7 med hensyn til funktioner, men det har samme flotte design og større skærm. Det nye mellem Apple Watch Series 8 vs. Series 7 er hudtemperatursensoren, som kan informere om cyklus- og fertilitetssporing samt søvnsporing. Series 8 blev også lanceret med den længe ventede energibesparende funktion, som kan forlænge det seneste Apple Watchs batterilevetid til 36 timer. Derudover har Apple Watch 8 en ny funktion til registrering af ulykke, der udnytter forbedrede bevægelsessensorer til øjeblikkelig hjælp, når du måske har mest brug for det.

Ellers er Apple Watch Series 8 en fuldt udstyret sundhedstracker og kommunikationsværktøj. Med watchOS 9 har dette smartwatch det nyeste og bedste af, hvad Apple Watch-oplevelsen har at byde på. Uanset om du vil have et smartwatch til at træne, besvare opkald fra dit håndled eller bruge de bedste Apple Watch-apps, er dette det bedste smartwatch for dig. Så længe du har en iPhone, selvfølgelig.

Læs vores fulde Apple Watch 8 anmeldelse.

2. Samsung Galaxy Watch 5

Specifikationer

Størrelser: 40 mm, 44 mm
Batterilevetid (vurderet): 50 timer GPS: Ja Svømmesikker: Ja LTE: Valgfri
Mobilbetalinger: Samsung Pay

Hvad vi ikke kan lide
 • Sporty, men alligevel alsidigt design
 • Stærkere, ridsemodstandsdygtig skærm
 • Tilføjet hudtemperatursensor
 • Lang batterilevetid
Vær opmærksom på
 • Hudtemperatursensor virker ikke ved lancering

Samsung Galaxy Watch 5 har en ny hudtemperaturlæser, mere ridsemodstandsdygtig skærm og en længere batterilevetid. Det er det bedste Samsung-ur til dato, for selvom der ikke er et væld af forskelle mellem Samsung Galaxy Watch 5 og Galaxy Watch 4, gør ændringerne det, der allerede var en fantastisk enhed, endnu bedre. Og den starter ved en meget fair pris.

Selvom hudtemperaturlæseren ikke virker ved lanceringen, er der masser at kunne lide ved Galaxy Watch 5. For det første varede den i hele to dage i vores test og nåede næsten 50% opladning fra 0% på 30 minutter. Wear OS 3 med Samsungs hud har også flere fordele, inklusive Google Assistant og bedre samarbejde med dine andre Samsung-enheder.

3. Google Pixel Watch

Specifikationer

Størrelser: 41 mm Batterilevetid (vurderet): 24 timer GPS: Ja Svømmesikker: Ja LTE: Valgfri Mobilbetalinger: Google Wallet

Hvad vi ikke kan lide
 • Minimalistisk design
 • Fuld samling af Google-tjenester ombord
 • Plidelig Fitbit fitness tracking
Vær opmærksom på
 • Store kanter
 • Middelmådig batterilevetid

Google Pixel Watch er uden tvivl det bedste smartwatch til Pixel-telefonbrugere. Selvom det er en førstegenerationsenhed, giver et rent design, en komplet samling af Google-apps og fitnesssporing drevet af Fitbits platform et overbevisende smartwatch. På mange måder er Pixel Watch det bedste fra begge verdener, idet det parrer en førsteklasses Wear OS-oplevelse med Fitbits holistiske sundhedssporing (som er yderligere forbedret med et Fitbit Premium-medlemskab). Der er masser af værktøjer ombord til at blive boende. tilsluttet og blive aktiv.

Men der er plads til forbedringer: De tykke rammer og muligheden for enestående størrelse kan afskrække nogle brugere med hensyn til design, mens vi fandt, at batterilevetiden føles skuffende sammenlignet med andre Fitbit-smartwatches. Alligevel skiller Pixel Watch sig nok ud fra andre smartwatches til Android, hvilket gør, hvad vi betragter som et vellykket første forsøg baseret på vores test.

4. Apple Watch SE (2022)

Specifikationer

Størrelser: 40 mm, 44 mm
Batterilevetid (vurderet): 18 timer GPS: Ja Svømmesikker: Ja Pulsmåler: Ja LTE: Valgfri Mobilbetalinger: Apple Pay Kompatibilitet: iOS

Hvad vi ikke kan lide
 • Lavere pris end tidligere Apple Watch SE
 • Farvetilpasset bundkasse
 • Samme chipsæt som Apple Watch Series 8
Vær opmærksom på
 • Ingen always-on display

Apple Watch SE er en slags hybridenhed, der parrer et ældre Apple Watch-design med Apple Watch Series 8’s chipsæt. Smartwatchet har ikke alle Series 8’s funktioner, men skiller sig stadig ud med dens fantastiske fitnesssporing og sikkerhedsfunktioner. Den tilbyder også en LTE-mulighed, hvilket gør den til et godt valg for dem, der er interesseret i at prøve Family Setup.

Når du vælger mellem Apple Watch Series 8 vs. Apple Watch SE (2022), vil din ultimative beslutning være, om du vil bruge de ekstra penge på en lysere skærm med en altid tændt mulighed, en EKG-monitor og hudtemperatur, og en større skærm. Hvis disse værktøjer ikke er deal-breakers for dig, er SE en yderst egnet mulighed for iPhone-brugere. Den får endda watchOS 9, den mest opdaterede Apple Watch-software med energibesparende funktion, friske nye urskiver, en opgraderet træningsgrænseflade, et redesignet kompasværktøj og den nye medicin-app.

5. Fitbit Sense 2

Specifikationer

Størrelser: 40 mm Batterilevetid (vurderet): 6 dage GPS: Ja Svømmesikker: Ja Hjertefrekvensmonitor: Ja LTE: Nej Mobilbetalinger: Fitbit Pay, Google Pay Kompatibilitet: iOS, Android

Hvad vi ikke kan lide
 • Proaktiv stresshåndtering med cEDA
 • Komfortabelt design
 • Robust fitness- og sundhedssporing med Fitbit Premiums
Vær opmærksom på
 • Ingen tredjeparts apps

Sammenlignet med den originale Fitbit Sense har Sense 2 et opgraderet design, interface og EDA-sensor, hvilket gør Fitbits hidtil mest holistiske smartwatch. Takket være avanceret sundhedsanalyse og dyb integration med Fitbit Premium, så har fastholder Sense 2 også et forspring inden for fitness-tracking i forhold til mange af de bedste smartwatches på denne liste.

En opdatering af den stress-opdagende EDA-sensor (elektrodermal aktivitet) spiller en stor rolle i enhedens succes: nu kaldet cEDA (‘c’ for kontinuerlig), overvåger sensoren stressniveauer eller øgede reaktioner i løbet af dagen, hvilket beder brugeren om at tage handling på humørovervågning med Body Response-meddelelser. Dog vil understøttelse af Google Wallet og Google Maps, ikke være tilgængelig for Fitbit Sense 2 ved lanceringen. Der er mærkeligt heller ikke nogen tredjeparts app-support. Alligevel, for et smartwatch, der hjælper dig med at komme i kontakt med, hvordan du har det, så lykkes Sense 2.

6. Garmin Venu 2 Plus

Specifikationer

Størrelser: 43 mm Batterilevetid (vurderet): 10 dage GPS: Ja Svømmesikker: Ja Hjertefrekvensmonitor: Ja LTE: Nej Mobilbetalinger: Garmin Pay
Kompatibilitet: iOS, Android

Hvad vi ikke kan lide
 • Fantastisk AMOLED-skærm
 • Pålidelig fitness tracking og Garmin Coach
 • Opkaldskvaliteten er bedre end forventet
Vær opmærksom på
 • Ikke nok tredjepartsapps

Garmin Venu 2 var allerede et fantastisk fitness-tracking smartwatch. Vi betragter det som et af de bedste Garmin-ure, der både er en god træningskammerat og stilfuld livsstilsenhed. Garmin Venu 2 Plus introducerer opkald på håndleddet og stemmeassistenter. Udover at Garmin stadig er super solid, når det kommer til fitness-sporing og præcis GPS, så er Venu 2 Plus nu endnu bedre for dem, der ønsker, at deres smartwatch skal fungere som en forlængelse af deres smartphone.

Selvom Garmin stadig mangler en stor tredjeparts app-butik og fortsætter med at styre uden om LTE-understøttelse, er det et stort skridt i den rigtige retning i forhold til at mestre den komplette smartwatch-oplevelse, da de nu omfavner flere kommunikationsværktøjer. 10 dages batterilevetid er prikken over i’et.

7. Apple Watch Ultra

Specifikationer

Størrelser: 49 mm Hjertefrekvens: Ja GPS: Ja
LTE: Valgfri Batterilevetid: 36 timer
Svømmesikker: Ja Mobilbetalinger: Apple Pay

Hvad vi ikke kan lide
 • Bedste batterilevetid af alle Apple Watch
 • Ny action knap
 • Nødsirene
Vær opmærksom på
 • Batteritiden kan ikke sammenlignes med konkurrenterne

Apple Watch Ultra er det bedste smartwatch at købe, hvis du er en seriøs atlet eller prioriterer sikkerhedsfunktioner på dit håndled. Ud over de nye watchOS-løbefunktioner har Ultra en ekstra tredje knap – Action-knappen, som er praktisk til træning, men også fungerer som en hurtig måde at få adgang til sikkerhedsfunktioner, såsom Emergency SOS og Apple Watch Ultra’s Siren.

Dens 49 mm skærm er enorm, mens hele uret er bygget til eventyr. Rammen er lavet af titanium med en læbe rundt om skærmen for at tilføje mere beskyttelse. Skærmen er lavet af safirglas, og uret har en øget vandtæthed på 100m. Med op til 60 timers batterilevetid (med energibesparende funktion til) har den også udholdenhed til at følge med. Det er stadig ikke den bedste batterilevetid i forhold til Garmins sportsure, men det er bedre end noget andet Apple Watch.

Apple Watch Ultra er et seriøst smartwatch. Vi fandt ud af, at det ikke er for alle, men afhængigt af dine behov kan det skabe den rette balance.

8. Fitbit Versa 4

Specifikationer

Størrelser: 40 mm Batterilevetid (vurderet): 6 dage GPS: Ja Svømmesikker: Ja Hjertefrekvensmonitor: Ja LTE: Nej Mobilbetalinger: Fitbit Pay, Google Pay Kompatibilitet: iOS, Android

Hvad vi ikke kan lide
 • Fantastisk design med slank profil
 • Nøjagtig skridttælling
 • God batterilevetid
Vær opmærksom på
 • Problemer med pulsnøjagtighed
 • Ingen tredjeparts apps

Fitbit Versa 4 er det bedste smartwatch til step tracking baseret på vores test. Vi vil sige, at det ikke er det bedste smartwatch til fitness-sporing generelt, da det kæmper med at give nøjagtige pulsmålinger. Men hvis du leder efter noget, der får dig i gang med påmindelser om trin hver time og advarsler, når du har nået dit daglige mål, er dette smartwatch et godt valg.

Ikke nok med det, Versa 4 er et lækkert smartwatch med en slank profil og et slank metallisk design. Det ligner meget Fitbit Sense 2, ja, men dette er det bedre valg, hvis du er på et strammere budget eller ikke er så interesseret i stress-tracking. Versa 4 har stadig pålidelig søvnsporing og andre frynsegoder tilgængelige via Fitbit Premium.

9. Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Specifikationer

Størrelser: 42 mm, 46 mm
Batterilevetid (vurderet): 40 timer GPS: Ja Svømmesikker: Ja LTE: Valgfri
Mobilbetalinger: Samsung Pay

Hvad vi ikke kan lide
 • Slankt design og sjove urskiver
 • Forbedret Wear OS-software
 • Kropssammensætningsanalyse
Vær opmærksom på
 • Batterilevetiden kunne forbedres

På trods af at der er et nyere Galaxy Watch 5, forbliver Samsung Galaxy Watch 4 Classic tilgængeligt som det bedste smartwatch for dem, der kan lide et traditionelt look. Denne ‘klassiske’ version af uret har luksuriøse egenskaber, nemlig den fysiske roterende kant.

Takket være en 3-i-1 sundhedssensor måler Galaxy Watch 4 Classic puls, tager EKG’er og aflæser kropssammensætning. Og selvom funktionerne hos den er tiltalende, så hylder den stadig Tizen, hvilket gør den til det ideelle tilbehør til de bedste Samsung-telefoner. Bemærk, at visse funktioner er eksklusive til Samsung-brugere, så ikke alle Android-brugere vil drage fordel af alt, hvad Galaxy Watch 4 kan gøre.

10. TicWatch Pro 3 Ultra GPS

Specifikationer

Størrelser: 47 mm Batterilevetid (vurderet): 3 dage (op til 45 dage i Essential Mode) GPS: Ja Svømmesikker: Ja LTE: Nej
Mobilbetalinger: Google Pay

Hvad vi ikke kan lide
 • Fantastisk interface, der altid er tændt
 • God konditionssporing
 • Langvarig batterilevetid
Vær opmærksom på
 • Har ikke Wear OS 3 endnu

TicWatch Pro 3 Ultra GPS er måske ikke det mest bemærkelsesværdige Wear OS smartwatch på markedet, men det imponerer, hvor nogle af dets konkurrenter mangler: batterilevetid. Smart design, lys skærm og solid fitness-tracking hjælper med at runde TicWatch Pro 3 Ultra GPS til at være et af de bedste smartwatches, du kan købe. Til omkring de 2000 kr. er TicWatch Pro 3 Ultra GPS også mere overkommelig end mange af de udendørs sektorcentrerede smartwatches, du finder på markedet nu.

Igen lægger det vægt på udholdenhed – dette smartwatch holder op til 45 dage med visse indstillinger aktiveret. Desværre kører softwaren ikke så glat, som du måske ser på Samsung Galaxy Watch 5 eller Google Pixel Watch, som begge har den seneste version af Wear OS 3 (denne TicWatch er berettiget, men er endnu ikke blevet opdateret). Selvom du leder efter noget, der er holdbart og rækker langt, tror vi, at der er meget at kunne lide ved TicWatch Pro 3 Ultra GPS.

Hvad er den bedste smartwatch?

Efter at have været igennem en masse test, når det kommer til de bedste smartwatch, er vores topvalg endt hos Apple Watch Series 7, som bygger på mange års sundhedsfunktioner og kommunikationsopgraderinger, men tilføjer en lysere skærm, tyndere skærmkanter og hurtigere opladning. Vi har kun hørt nogle få rygter om Apple Watch 8 og watchOS 9, så indtil videre er Series 7 det bedste, du kan få.

Apple Watch 3 giver stadig god værdi for pengene, selvom Apple Watch SE er en bedre mulighed, der er værd at tjekke ud. SE er en hybridmodel, der mangler avancerede sundhedsfunktioner og en always-on display, men den har stadig et kompas, faldregistrering og GPS.

Samsungs Galaxy Watch 4 er den mest værdige Apple Watch-udfordrer – faktisk er det den bedste smartwatch til Android og det mest overbevisende Wear OS 3 smartwatch. Den tilbyder to forskellige designs, og ja, den ene af dem bevarer den roterende ramme som er en fan-favorit. Den seneste smartwatch er den første til at køre den nye forenede Goole Wear OS-software og leveres med kropssammensætningsanalyse.

Den bedste smartwatch fra Fitbit er Fitbit Sense. Vi kan godt lide, hvordan den giver dig et godt afrundet syn på din krop, i stedet for at forvente, at du selv skal administrere aflæsninger og tests.

Google Pixel Watch kommer også til efteråret. Den har et rundt ansigt og låner nogle fitness-tracking-funktioner fra Fitbit.

Sådan vælger du den bedste smartwatch til dig

Når du leder efter den bedste smartwatch til dig, er du noget begrænset af den smartphone, du ejer. Hvis du for eksempel vil have et Apple Watch, skal du have en iPhone. Og mens Wear OS-ure fungerer med både Android og iPhones, får du langt mindre funktionalitet, når du ikke er tilsluttet en Android-enhed. Der er også masser af forskelle mellem Apple Watch og Fitbit.

Samsungs smartwatches tilbyder mest i forhold til krydsfunktionalitet, men selv her vil Android-telefonejere få mere i form af svar på notifikationer og muligheden for at foretage og modtage telefonopkald.

Når du derefter vælger et smartwatch, vil du også gerne have et, der sidder godt på dig. Dem med mindre håndled kan finde større smartwatches – dem på 44 mm – at være for store og besværlige at have på. Hvis du har brug for funktioner som cyklus- eller graviditetssporing, vil du måske også finde vores liste over de bedste smartwatch til damer nyttig.

Derudover vil du også gerne finde et smartwatch, der passer til din stil. Selvom Apple Watch er begrænset til én form, kan du købe det med forskellige stile. Samsungs smartwatches giver lidt flere valgmuligheder, mens Wear OS-ure, som er lavet af en række firmaer, herunder Fossil, Skagen, Kate Spade, Moto, Tag Heuer, Diesel og andre, giver dig mange flere muligheder, når det kommer til deres design.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

1 Trackback / Pingback

 1. Det bedste smartwatch til dig - Loebesiden

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.