Apple Watch Series 8 anmeldelse

Apple Watch Series 8 anmeldelse
Fordele
  • Samme flotte design og skærm
  • Hudtemperaturlæser til cyklus + søvnsporing
  • Registrering af ulykker
  • Ny watchOS 9 træningsgrænseflade
  • Længere batterilevetid med Energibesparende funktion
Ulemper
  • Ville ønske det lånte Apple Watch Ultras sirene

Ikke så meget er nyt med Apple Watch Series 8, og det er OK. Jeg mener, den kan virke lidt kedeligt sammenlignet med det splinternye Apple Watch Ultra, men misforstå mig ikke – nyttige opgraderinger til sundhedssporing, sikkerhed og tilslutning gør det bedste smartwatch endnu bedre.

De enestående Apple Watch Series 8-opgraderinger sammenlignet med Apple Watch Series 7 er udelukkende inden i. Det nye ur har den længe rygtede hudtemperatursensor og længe ventede laveffekttilstand, som kan forlænge det seneste Apple Watchs batterilevetid til 36 timer. Apple Watch 8 har også en ny funktion til registrering af bilulykker, der udnytter forbedrede bevægelsessensorer til øjeblikkelig hjælp, når du måske har mest brug for det.

Den har samme startpris som sidste model. Men er det nyeste Apple Watch det rigtige for dig? Lad os gennemgå, hvad du har brug for at vide i denne Apple Watch Series 8 anmeldelse.

Apple Watch Series 8 anmeldelse: Design

Det er næsten umuligt at skelne Apple Watch 8 og Apple Watch 7 fra hinanden, med det nye smartwatch med det kurvede chassis og tyndere skærmrammer, der debuterede sidste år. Denne skærm, som er 20% større end Apple Watch Series 6’s, er optimeret til funktioner som Always-On Display, de nye watchOS 9 ansigter og et QWERTY-tastatur til at sende beskeder.

Ja, det er ting, som Apple Watch Series 7 har haft det sidste år. Men jeg går ud fra, at folk, der opgraderer fra ældre Apple Watch-enheder, vil se redesignet som en væsentlig forbedring. Hvis du overvejer at opgradere fra et Apple Watch Series 5 eller Apple Watch Series 4, kan du forberede dig på mere brugbar skærmplads.

På siden af Apple Watch Series 8 finder du den velkendte digitale krone og sideknap, som bruges sammen med touchskærmen til at navigere på enheden. Selvom det ville være dejligt, hvis den fik en handlingsknap på siden som Apple Watch Ultra, er Apple Watch Series 8’s design stadig meget intuitivt.

Apple Watch Series 8-farverne inkluderer Midnight, Silver, Starlight og Product Red. Blå og grønne ure er ikke længere tilgængelige.

Apple Watch Series 8 anmeldelse: Hudtemperatursensor

Lad os se nærmere på hudtemperatursensoren som Apple introducerer i denne opdatering. Hudtemperatursensoren informerer om to områder: søvnsporing og cyklussporing. For søvn kan afvigelser i basistemperaturen natten over hjælpe dig med at holde styr på, hvilke eksterne faktorer der påvirker din regelmæssige hvile. Tænk: rejser eller sene fester.

Hvad angår privatlivets fred, er alle cyklussporingsdata sikret med ende-til-ende-kryptering, og data kan slettes til enhver tid. Du har også kontrol over, hvem du deler dine helbredsdata med. For eksempel vil du måske dele dine cyklusoplysninger med en læge, der hjælper dig med fertilitet.

Læs også: Bedste smartwatch til damer

På et senere tidspunkt kunne Apple bruge hudtemperaturen mere som Fitbit Sense 2, ved at bruge den som en af metrikkerne til at forstå stress. Andre har spekuleret i, at det også kunne bruges til opdagelse af feber. Vi må bare vente og se.

Apple Watch Series 8 anmeldelse: Registrering af ulykke

Registrering af ulykke er ikke en ny Apple Watch Series 8-funktion, jeg håber nogen nogensinde bliver nødt til at teste, men desværre sker der bilulykker. Apple Watch har haft faldregistrering og nød-SOS-funktioner i nogen tid, men Registrering af ulykke er en ny slags sikkerhedsværktøj, der er muliggjort af opgraderede bevægelsessensorer i serie 8.

Apple Watch Series 8 har to nye bevægelsessensorer indeni, plus et forbedret gyroskop og accelerometer. Disse kan sammen sample bevægelse 4x hurtigere end før, så uret vil være i stand til at registrere et styrt præcist, mens det sker. Og i det uheldige tilfælde, at der skulle ske en ulykke, ringer Apple Watch automatisk til nødtjenester og underretter dine nødkontakter. Selvom det er en dyster tanke, kan hurtigere hjælp være et spørgsmål om liv eller død.

Apple Watch Series 8: Batterilevetid

Ved normal brug er Apple Watch Series 8 batterilevetid normeret til 18 timer. Med lav strømtilstand kan uret holde op til 36 timer. Jeg fandt ud af, ved at bruge lavenergitilstand i blot et par timer i løbet af dagen forlængede den til langt over 24 timer.

Opladning er det samme, med en hurtigoplader, der oplader Series 8 op fra 0-100% procent på cirka en time, og 8 minutters opladning før sengetid giver 8 timers søvnregistrering. Jeg vil gerne bemærke, at Apple Watch magnetiske oplader nu også kan bruges til at oplade den nye AirPods Pro 2, hvilket betyder at man ikke behøver at have helt så mange kabler, hvis man har begge produkter.

Apple Watch Series 8 anmeldelse: watchOS 9

Alle watchOS 9-understøttede enheder får Energibesparende funktion. Selvom den ikke er “eksklusiv”, er der flere watchOS 9-funktioner, der skilte sig ud hos Apple Watch Series 8.

Apple Watchs fitness-sporingsgrænseflade fik en større revision i watchOS 9. Du kan nu oprette brugerdefinerede træningspas, skifte automatisk mellem multisport-begivenheder og overvåge dine pulszoner under en træning. Jeg er personligt fan af pulsbaseret træning for at fremme effektiv restitution, så jeg kunne godt lide at se mine zoner til cardio- og HIIT-træning. Alt føltes lige så responsivt og præcist som nogen af de bedste fitness-trackere.

En anden watchOS 9-funktion, jeg bruger dagligt, er den nye medicin-app. Da jeg havde konfigureret min medicin i Health-appen på min iPhone, begyndte mit Apple Watch Series 8 at advare mig samme tid hver dag for at logge mit indtag.

Apple Watch Series 8 anmeldelse: Bedømmelse

Hudtemperatursensoren, Registrering af ulykke og Energibesparende funktion er fine opgraderinger til Apple Watch Series 8 i forhold til Series 7. Jeg vil dog sige, at designet og watchOS 9 er det, der gør oplevelsen så fantastisk, som den er.

Jeg tror, at Series 8 er et godt sted hvis man overvejer at opgraderer sin Apple Watch Series 4 eller Series 5, eller bare enhver, der ønsker en oplevelse med alle funktioner. Den vil også være et godt valg for dem, der har helbredsproblemer, som Apple Watch Series 8 kan hjælpe med at overvåge, såsom hjerteflimmer.

Ville jeg ønske, at lidt mere var ændret? Ja, men for dem med med en iPhone, har Apple Watch Series 8 stort set alt man kunne ønske af et smartwatch. På trods af den voksende konkurrence sætter Apple Watch stadig standarden for wearable teknologi.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.