Apple AirPods Pro 2 anmeldelse

AirPods Pro 2 anmeldelse

AirPods og AirPods Pro in-ears har altid været et skridt bagefter konkurrenterne, især når det kom til lydkvalitet. De har været gode men ikke fantastiske trådløse øretelefoner. Dejlige at bruge for iOS-brugere, men når aldrig helt de højder, der er etableret af de bedste trådløse øretelefoner i denne overfyldte og populære kategori.

Dette er alt sammen ændret med den nye AirPods Pro 2. Anden generation af Apples flagskibs trådløse ANC-øretelefoner lover en mere kraftfuld processor med fremskridt inden for aktiv støjreduktion, længere batterilevetid, nye funktioner og, endnu vigtigere, bedre lyd.

Design

Placer de to AirPods Pro generationer ved siden af hinanden, og man kan faktisk ikke skelne imellem dem. Bortset fra de lidt omplacerede ventilationsåbninger og mikrofoner, forbliver knop-og-stamme-designet nøjagtigt det samme.

Du får nu fire ørepropper i æsken: en mindre XS-størrelse er inkluderet, hvilket giver dig flere muligheder for at få den perfekte pasform. Hvis du har kæmpet med AirPods’ pasform før, kan den ekstra tip hjælpe. De er også behagelige at have på, takket være et letvægtsdesign, som du ikke behøver at proppe ind i dine ørehuller.

En ting, som den originale Pro blev kritiseret for, var manglen på lydstyrkekontroller på enheden, en fast bestanddel af alle trådløse øretelefoner. Apple har endelig rettet op på dette med et berøringskapacitivt lag på stilkene, hvor du kan stryge op eller ned for at ændre lydstyrken. Der er god haptisk feedback, når du swiper, og selvom det kræver lidt at vænne sig til, er det lydhør, hver gang vi bruger det.

Du skal stadig bruge stilkene til at pause og springe afspilningen over og besvare opkald, mens et langt tryk skifter mellem de forskellige støjreducerende tilstande. Det hele virker, men vi finder det stadig ikke helt så intuitivt som at trykke på øretelefonernes krop som hos Sony eller Bose-rivalerne. På den anden side er der ingen chance for utilsigtede sporskift.

Den største designændring er opladningsetuiet. Den har nu en indbygget højttaler og en incase-snor. Højttaleren udsender toner for at indikere opladning, lavt batteri og for at hjælpe dig med at finde den, hvis du ikke kan finde den. Selve etuiet er den samme lille størrelse. Den glider nemt ned i en lomme eller taske.

Funktioner

AirPods Pro 2 anmeldelse

Lad os komme direkte til det: Den aktive støjreduktion i Pro 2 er imponerende. Der er en umiddelbart mærkbar forskel mellem de nye og gamle modeller, hvor Apple angiveligt blokerer dobbelt så meget baggrundsstøj med de nye øretelefoner. Dette er takket være en kombination af den kraftfulde nye H2-chip og den ‘optimerede’ genplacering af de akustiske åbninger og mikrofoner, siger virksomheden.

Vi fandt det utroligt effektivt. Baggrundsstøj forsvinder til en ren mumlen, uanset om det er kontorsnak eller larm fra trafik. Det er også en behagelig, luftig effekt og gør et godt stykke arbejde med at lade dig nyde din musik uden megen distraktion fra verden omkring dig. Sammenlignet med den originale AirPods Pro, er forbedringen til støjreduktion med 2. generationsmodellen dramatisk.

Apples avancerede H2-chip, der driver øretelefonerne, er ansvarlig for mange af forbedringerne i ydeevne – både ANC og lyd – samt en håndfuld nye funktioner, generel problemfri brug og større effektivitet.

En af disse nye funktioner kaldes “Adaptive Transparency”, som har til formål at reducere pludselige høje og hårde lyde, når du bruger Transparency Mode for at holde dig opmærksom på dine omgivelser.

Vi ville kun ønske, at der var en måde at justere niveauet for ANC på. Bose Earbuds II lader dig opsætte forskellige ANC-niveauer og profiler til forskellige situationer, og det er en virkelig nyttig funktion. Vi vil gerne se Apple inkorporere noget lignende i fremtiden, en der kunne fungere pænt med iPhones fokustilstande.

Opkaldskvaliteten forbliver udmærket. Vores stemme lyder en anelse tynd snarere end helt afrundet over video- og telefonopkald, men stadig meget tydelig og hørbar. Opkaldernes stemmer kommer også rent igennem.

Batterilevetiden på AirPods Pro 2 er også blevet væsentligt forbedret, og er nu på niveau med de bedste. Du får seks timer i øretelefonerne på en enkelt opladning (med ANC tændt), med i alt op til 30 timer med opladningsetuiet. Det er seks timer mere end den tidligere model (som toppede med 24 timer i alt) – og er nu langt mere konkurrencedygtig sammenlignet med Sony WF-1000XM4 (otte timer i opløbet, 24 timer i alt) og Sennheiser Momentum True Wireless 3 (syv timer, 28 timer i alt).

Apples Spatial Audio med dynamisk sporing vender tilbage, hvilket giver en fordybende 360-graders effekt, når du lytter til musik eller ser videoer. Som før klarer nogle numre sig bedre end andre, og generelt foretrækker vi stadig stabiliteten og den stramme sammenhæng i det originale stereomix. Du kan nu tilpasse Spatial Audio til din profil for også at få en mere præcis effekt.

Dem med en Android-enhed vil desværre ikke have adgang til nogen af disse ekstra funktioner, og der er stadig ingen Android-app til AirPods. De store tech-brands – Apple, Samsung og Google – beholder deres flagskibsprodukters bedste funktioner hos dem selv, og belønner dem, der holder sig i deres økosystem. Selvom det betyder, at platform-neutrale rivaler som Sony og Bose har bredere appel, er AirPods Pro 2 stadig et kig værd, uanset hvilken enhed du bruger, da de lyder rigtig godt.

Lyd

AirPods Pro 2 anmeldelse

Og de lyder rigtig godt. Apple har altid imponeret med klarheden og den tonale neutralitet af deres produkters lydkvalitet kombineret med en vidunderlig måde med stemmer. Der er alt det i AirPods Pro 2, men nu med ekstra vægt, flere detaljer og endnu større dynamisk subtilitet.

Inde i hver øretelefon er en ny brugerdefineret lyddriver med lav forvrængning og højdynamisk forstærker, som kombineret med H2-chippens avancerede lydalgoritmer resulterer i en lyd, der er blevet forbedret på alle måder fra den originale Pro.

Lyden er engagerende og underholdende lige fra det sekund, man begynder at lytte. Det er en rigere og mere kraftfuld lyd.

Apple er nu på niveau med Sony og Bose-rivalerne, hvor de tidligere prøvede at indhente dem. Den livlige Sony WF-1000XM4 lyder nu let i forhold til Apples rigere, mere fyldige lyd. De dyrere Bose QC Earbuds II har stadig fordelen. De lyder endnu mere subtile, mere jævnt komponerede, og den soniske karakter er bedre afbalanceret på tværs af de forskellige ANC-tilstande.

Men der er ingen tvivl om, at Apple har udjævnet spillefeltet. AirPods Pro 2 lyder selvsikker, som om de endelig har fundet deres fodfæste. De leverer en lyd, der er super solid, samtidig med at de er meget nemme at lytte til.

Det er værd at bemærke, at der stadig ikke er understøttelse af codecs i høj opløsning eller højere kvalitet, hvilket er i modstrid med de 24-bit højopløselige lydspor, der er tilgængelige i Apple Musics store katalog. AirPods Pro 2 bruger det grundlæggende AAC-codec over Bluetooth. Dette halter bagefter aptX HD og Sonys LDAC-codecs, der er i stand til at transmittere flere data trådløst. Vi kan kun håbe, at Apple, som har vist, at de er seriøst omkring lyd, snart har noget i ærmet til fremtidige generationer.

Dom

Vi vil indrømme, at vi ikke forventede et så stort spring i ydeevne fra AirPods Pro 2, da de blev annonceret. Vi forventede bestemt ikke, at de ville nå op niveau med klassens bedste som Sony og Bose, men med AirPods Pro 2 har Apple mere end indhentet det.

Støjreduktion er overbevisende effektiv, de er endnu en gang dejlige at bruge, og mest af alt. De lyder fantastisk. Det er en alsidig præstation.

Der er måder, hvorpå Apple kan forbedre AirPods endnu mere (ANC-tilstande, lyd-codecs i højere kvalitet), men vi er glade for at se virksomheden forbedre, når det kommer til lyd. Vi vidste, at Apple var seriøs omkring lyd, da vi hørte AirPods Max-hovedtelefonerne, og det er fantastisk at se, at de bringer det niveau til den mere populære, mindre og relativt mere overkommelige AirPods Pro-serie.

  • Klar, detaljeret og kraftfuld lyd
  • Fremragende støjreduktion
  • Længere batterilevetid
  • Let og intuitiv brug med iOS-enheder
  • Mange funktioner er kun begrænset til iOS-enheder
  • Tilpasbare ANC-tilstande ville være nyttige

Læs også: Bedste in-ear høretelefoner

About Anders Buhl 975 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.