Hvad er Apple Music og hvordan fungerer det?

Hvad er Apple Music

Apple Music er en abonnementsbaseret musikstreamingtjeneste, som Spotify, der tilbyder adgang til over 100 millioner sange.

Den er spækket med funktioner, herunder offline-lytning, når du ikke er tilsluttet, og den samler al din musik ét sted – selv sange, der er taget fra en cd. Apple Music tilbyder også live radiostationer og integration med Siri, så du kan styre det meste med stemmekommandoer.

Her gennemgår vi alt, hvad du behøver at vide om Apple Music, inklusive hvor meget det koster, hvad det tilbyder, og hvordan du bruger det.

Hvad er Apple Music?

Apple Music blev lanceret i 2015 efter Apples opkøb af Beats Electronics i 2014, der omfattede den nu udgåede Beats Music-abonnementstjeneste.

Apple Music-tjenesten giver dig ikke kun mulighed for at streame alle sange fra iTunes-kataloget, men også få adgang til al din musik ét sted på alle dine enheder, uanset om det er købt fra iTunes, kopieret fra en cd eller downloadet fra nettet.

Streamingtjenesten tilbyder også anbefalinger, der er skræddersyet til dine interesser, internetradio (i form af blandt andet Apple Music 1 (tidligere Beats 1) radiostation), muligheden for at gemme musik på din enhed til offline lytning, ekspertudvalgte afspilningslister , integration med Siri-assistenten på iOS-enheder og funktioner som Apple Music Sing samt Spatial Audio.

Hvor meget koster Apple Music?

Apple Music er gratis i en måned, når du tilmelder dig den gratis prøveperiode, hvorefter der er tre tilgængelige abonnementer. En plan for en enkeltperson koster 109 kr. om måneden. Et familie- abonnement, som er tilgængeligt for op til seks personer, koster 169 kr. om måneden – hvilket er det samme som Spotifys tilsvarende. Den tredje mulighed er studenter-abonnementet, som koster 59 kr. pr. måned.

Det er værd at bemærke, at der også er Apple One-pakken – beskrevet nedenfor – som vil spare dig penge, hvis du abonnerer på flere Apple-tjenester.

Apple One pakken

Apples servicepakke til Apple Music, Apple TV+ og Apple Arcade, blev lanceret i oktober 2020 og hedder Apple One. Det giver dig mulighed for at abonnere på Apple Music gennem en af to forskellige Apple One-pakker: Enkeltperson og Familie.

Her er, hvor meget hvert Apple One-pakke koster:

  • Enkeltperson: Du får Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade og 50 GB iCloud-lagerplads for 159 kr. pr. måned.
  • Familie: Op til seks medlemmer af din familie får Apple Music, Apple TV+ og Apple Arcade og 200 GB iCloud for 219 kr. pr. måned.

Førstegangsabonnenter kan følge disse trin for at abonnere på Apple One:

  1. Åbn appen Indstillinger på din iOS-enhed.
  2. Gå til dit navn øverst i Indstillinger.
  3. Vælg menuen Abonnementer.
  4. Vælg Hent Apple One.
  5. Vælg det Apple One-niveau, du ønsker.
  6. Vælg Start gratis prøveperiode.

Har du brug for et abonnement?

Hvis du ikke har et betalt abonnement, lader Apple Music dig stadig lytte til musik, du har købt, taget fra en CD eller uploadet til din enhed, men du får ikke adgang til alle de funktioner, Apple Music tilbyder, såsom offlinelytning.

For dem med iTunes Match, vil du være i stand til at bruge Apple Music til at lytte til alt musik, du har uploadet til iCloud uden et Apple Music-abonnement. Du vil også være i stand til at lytte til Apple Music 1 og lytte til annonceunderstøttede Apple-stationer.

Et Apple Music-abonnement tilbyder alle fordelene ved iTunes Match sammen med adgang til hele Apple Music-kataloget. Du får ubegrænset spring-over hos Apple Music-radiostationer, ubegrænset lytning til hele Apple Music-kataloget og adgang til dit købte og kopierede bibliotek.

Du kan streame sange, der er uploadet til iCloud, modtage udvalgte anbefalinger, og du kan gemme sange i dit bibliotek til offlinelytning.

Hvilke enheder understøtter Apple Music?

Du kan få adgang til Apple Music via følgende enheder:

Mac- og pc-brugere skal også opgradere til den nyeste version af Musik, hvilket du kan gøre fra denne Apple-supportside. I mellemtiden kan Android-brugere gå til denne supportside for at lære mere om, hvordan de får Apple Music op at køre på deres telefoner.

Virker Apple Music på Apple Watch?

Du kan synkronisere musik fra dit Apple Music-bibliotek til dit Apple Watch – ligesom en afspilningsliste. Al musik er lokalt gemt på Apple Watch.

Hvor er Apple Music tilgængelig?

Apple Music er tilgængelig i mere end 100 lande, herunder Danmark. Se hele listen her.

Hvordan finder du rundt i Apple Music?

Når du har downloadet Apple Music-appen og tilmeldt dig, vil du gennemgå en musiktilpasningsproces, som vil bede dig om at vælge musikgenrer, du kan lide og ikke lide, efterfulgt af kunstnere, du kan lide og ikke lide. Når du har bevæget dig igennem den enkle proces, ender du til sidst på skærmen Lyt nu.

Der er en menulinje nederst på skærmen til navigation og til at fremhæve, hvilken sektion af Apple Music du er i. Der er fem skærmfaner i menulinjen:

Lyt nu: Et særlig udvalg af musik, du bør nyde. Det er baseret på, hvad du sagde, du kan lide, dine lyttevaner og den musik, du ejer. Første gang du starter Apple Music, vil du være i stand til at angive, hvilke genrer og kunstnere du kan lide. Fra det tidspunkt vil du se skærmen fyldt med forslag som genrespecifikke afspilningslister, album, gæsteafspilningslister lavet af kunstnere osv. Nyligt afspillet vises også her, såvel som afspilningslister baseret på andre afspilningslister, du allerede har lyttet til.

Browse: Et redaktionelt særligt udvalg af musik fra hele tjenesten. Denne sektion fremhæver også hotte afspilningslister, numre og albums, topsange, nye udgivelser osv. Du kan også se disse nye samlinger efter genre. Du finder blandt andet kunstnerinterviews, daglige top 100-lister, byhitlister, Music By Mood og musik, der kommer snart.

Radio: Et hjem for Apple Music 1, den 24/7, globalt udsendte radiostation. Du vil se en mulighed for at lytte helt øverst i afsnittet. Herunder kan du se Pandora-lignende stationer samt iTunes Radios gamle kanaler. Der er også din egen radiostation, der henter sange, som den tror, du vil nyde, baseret på dine lyttevaner.

Bibliotek: Et sted, hvor du kan navigere gennem al din musik, uanset om den kommer fra iTunes, en cd eller alle de streambare melodier i Apple Music. Hver gang du tilføjer en sang, et album eller en afspilningsliste, kan den findes øverst under Afspilningslister, Kunstnere, Albummer eller Sange. Denne side kan tilpasses.

Søg: Fanen Søg giver dig mulighed for at søge i hele Apple Music-kataloget og dit bibliotek. Du kan endda søge efter tekster, bare skrive nogle få ord fra en sang, du kan lide, og den vil finde den for dig. Det vil også vise dig, hvad der er trending i dette afsnit.

Hvordan virker Apple Music?

Hvordan fungerer Apple Music

Der er flere funktioner, kontroller og muligheder indbygget i Apple Music. Her er nogle, der er værd at huske:

Afspil musik: Tryk på en hvilken som helst afspilningsknap på en afspilningsliste, eller tryk på en individuel sang eller album for at se en miniafspiller vises nederst på skærmen. Tryk på miniafspilleren for at se skærmen Spiller nu og forskellige kontrolelementer, inklusive muligheden for at downloade en sang til offlinelytning, springe over, afspille næste, favorit eller ikke lide, dele, AirPlay, tilføje til dit bibliotek, starte en station eller se sangtekster. Stryg ned for at afslutte.

Brug Siri: Du kan bede Siri om at “afspille de bedste sange fra 2023”, “afspille flere sange som denne”, “føje det nye Ed Sheeran-album til mit bibliotek”, “afspille alle sange af Ed Sheeran” (for at lytte til alle af Ed Sheerans musik, selvom den ikke er i dit bibliotek), og “spil min musik af Ed Sheeran” (for at høre Ed Sheerans sange, som du har gemt i dit bibliotek). Du kan også bede Siri om at blande sangene i et album eller en afspilningsliste. Du kan også bede Siri om at planlægge musik til for eksempel et middagsselskab, og den vil komme frem med en playliste.

Søg: Tryk på forstørrelsesglasknappen i nederste højre hjørne for at søge efter genrer, sange, album og kunstnere. Søgning fungerer på tværs af Apple Music og din egen musik. Hvis du søger efter Eminem, vil du se topresultater, sange, album, afspilningslister, kunstnere og stationer relateret til Eminem. For at se resultater fra din egen musiksamling skal du blot trykke på “Dit bibliotek”-indstillingen øverst.

Byg bibliotek: Søg efter en kunstner, såsom Taylor Swift, vælg derefter en sang, og tryk på knappen “+” for at tilføje et album eller en afspilningsliste til dit bibliotek, eller tryk på de tre prikker ved siden af en sang og derefter på “Tilføj til bibliotek” . Der er også en “Download” mulighed, når du trykker på de tre prikker, hvilket giver mulighed for offline lytning, eller du kan trykke på pilen ved siden af de tre prikker. For albums vil “+” tegnet blive til et download-tegn, når det er tilføjet.

Rediger afspilningslister: Du kan føje enhver sang eller ethvert album til en afspilningsliste ved at trykke på knappen med tre prikker (flere muligheder) på skærmen Spiller nu og vælge Føj til en afspilningsliste. Derfra kan du tilføje til enhver afspilningsliste eller lave en ny. Under Afspilningslister på biblioteksskærmen kan du også se muligheder for at sortere alle dine afspilningslister og oprette nye. Du skal bare udfylde detaljer og derefter tilføje sange.

Del musik: Tryk på deleknappen på en hvilken som helst sang eller afspilningsliste i menuen med tre prikker for at dele et link til Facebook eller Twitter, sende mail eller beskeder eller kopiere linket.

Hør Apple Music 1: Gå til fanen Radio, og tryk derefter på programmet der er i gang eller et af de udvalgte programmer. Radiofanen viser ikke kun, hvad der er i gang lige nu, men du vil også se en tidsplan for kommende shows og DJ’s nedenfor.

Lyt offline: Apple Music lader dig downloade kopier af alle tilgængelige sange, album eller afspilningslister, du ønsker, til dine enheder. Det er nyttigt, hvis du skal være uden for rækkevidde. Bare gå til en sang eller et album, tryk derefter på pilen eller knappen med tre prikker for at se flere muligheder, og vælg download-knappen for at downloade den til din enhed (og bibliotek). Der er ingen grænser for, hvad du kan holde offline, eller hvor længe. Du kan også trykke på “+” for at tilføje en sang til dit bibliotek og derefter trykke på den igen for at downloade den.

Din konto: Et profilsymbol kan findes i øverste højre hjørne af fanen Lyt nu. Tryk på den for at få adgang til kontorelaterede indstillinger, såsom at se, hvad dine venner lytter til, opgradere dit abonnement og administrere meddelelser.

Er der nogen alternativer?

De oplagte alternativer omfatter: Spotify, YouTube Music, Amazon Music Unlimited, og Tidal. Hver af disse tjenester giver dig mulighed for ikke kun at streame musik, men også fortsætte med at lytte, når du er offline, selvom du skal bruge et betalt abonnement for at få adgang til offline-lytning samt andre premium-funktioner. Du kan lære mere om alle disse tjenester ved at tjekke følgende Techtilalle-guides:

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.