Bedste bærbare computere til studerende i 2023

Bedste bærbare computere til studerende

Det er vigtigt, at du vælger en af de bedste bærbare computere til studerende, før det nye semester går ordentligt i gang. Hvilken bærbar det skal være afhænger af, hvad du eller den studerende i dit liv studerer, da hvert uddannelse har forskellige teknologiske krav.

Vores guide kommer ind på en række enheder, der er perfekte til forskellige studerende. De fleste studerende har ikke brug for kraften fra en flagskibsmaskine, især hvis de er unge. Det kan være, at du blot skal bruge applikationer, der kører online på en browser, eller er optimeret til at køre på hardware med lav ydeevne, der typisk findes på skoler.

Når det er sagt, kan universitetsstuderende have brug for noget mere kraftfuldt, især hvis de studerer et kreativt felt som visuelle effekter og 3D-modellering, så vi har gjort alt for at inkludere et godt udvalg af bærbare computere udstyret med seriøst kraftfulde grafikkort og masser af RAM i deres systemer. På samme måde kan elever, der studerer videoredigering eller fotografering, være nødt til at prioritere en skærm med stor farvenøjagtighed og høje lysstyrkeniveauer, som er svære – men ikke umulige – at finde på et stramt budget.

Top bærbare computere til studerende

De bedste bærbare computere til studerende lige nu

1. MacBook Air (M1, 2020) – bedste MacBook til studerende

MacBook Air (M1, 2020) er i øjeblikket den mest prisvenlige bærbare computer i Apple-familien, og selvom den sandsynligvis vil blive overhalet i ydeevne af den nyligt udgivne M2-drevne MacBook Air, er den ældre MacBook Air et af vores valg for bedste bærbar til studerende, da den er en del billigere end den seneste model, mens stadig præsterer fremragende.

I test opnåede den et godt stykke over en hel dags brug på en enkelt opladning, så du kan klare din dag uden at sørge for, at du sidder tæt på en stikkontakt, og den har nok porte til at understøtte de fleste af de eksterne enheder, du skal bruge på universitet eller skolen, såsom en mus og webcam.

Den hurtige og kraftfulde M1-chip gør det muligt for MacBook Air at være fuldstændig blæserløs, hvilket er ideel til brug i biblioteker eller områder med stille studier. Den er også blevet godt optimeret til en lang række applikationer, så uanset om du studerer økonomi eller videoredigering, er der meget lidt, som denne kompakte, lette bærbare computer ikke kan klare.

 • Kraftig M1-chip
 • Fremragende batterilevetid
 • Smukt designet
 • Blæserløst design kan påvirke ydeevnen

2. Microsoft Surface Laptop 4 – bedste bærbar med Windows

Apple laver måske fremragende bærbare computere, men deres gamle rival Microsoft har en genial enhed i Surface Laptop 4, og den giver virkelig MacBooks god konkurrence. Hvad gør denne bærbare computer så god til studerende? Den har ikke kun et smukt tyndt og let design, men den har en fremragende PixelSense-berøringsskærm, der er en fornøjelse at bruge til kreativt arbejde.

Den har også et fremragende tastatur, kraftfulde specifikationer (inklusive banebrydende integreret grafik fra enten Intel eller AMD, afhængigt af den opsætning, du går efter) og en utrolig batterilevetid. Dette er så tæt på en rival til MacBook Air, som de kommer, så hvis du ikke er fan af macOS, så kan du være sikker på, at denne vil tjene dig lige så godt.

 • Kan konfigureres til at give en masse ydeevne
 • Smuk skærm
 • Komfortabelt tastatur
 • Ikke nok porte

3. Acer Chromebook 314 – bedste Chromebook til studerende

Acer Chromebook 314 har alt, hvad de fleste elever har brug for for at få deres arbejde lavet: En 14-tommer skærm og over 12 timers batterilevetid, så du kan arbejde hele dagen, med nok strøm til at afslutte lektier om eftermiddagen.

Der er nogle kompromiser ved at købe en Chromebook, især at Chrome ikke kan køre alle de softwareprogrammer, du kan køre på en Windows-computer eller en Mac, men for de fleste studerende vil det ikke være et problem, da mange uddannelsestjenester er tilgængelige på en browser.

Til gengæld er Chromebooks mindre krævende end både Windows og MacOS, hvilket resulterer i den imponerende batterilevetid, ligesom Chromebooks typisk er meget billigere end rivaliserende tilbud.

Bare fordi noget er prisvenligt, betyder det ikke, at det har lav ydeevne. Acer Chromebook 314 klarer sig ganske fint, når den kører basale kunst-apps, når den er tilsluttet en Android-tablet, hvilket er ideelt til dem, der studerer fag som illustration.

Endelig har den masser af porte til at understøtte alle dine eksterne enheder såsom en mus eller webcam, og du kan omgå de minimale 32 GB eMMC lagerplads ved at have en bærbar SSD eller et flashdrev ved siden af, som du kan gemme alle dine kurser eller lektier på.

 • Fremragende batterilevetid og ydeevne
 • Lys, sprød skærm
 • Ingen touchskærm

4. Dell XPS 13 Plus

Dell XPS 13 er en seriøs arbejdshest og den bedste premium bærbare computer til universitetsstuderende. Drevet af en 12. generations Intel Core i5-processor med integreret Intel Iris Xe-grafik, er denne bærbare computer klar til lidt af hvert. Og med mere end 11 timers batterilevetid har du masser af tid til hvad end du bruger den til. Bærbaren klarede sig konsekvent enten bedre eller på niveau med konkurrerende systemer.

Men du kan være sikker på, at XPS 13 er lige så lækker, som den er kraftfuld. Det lykkedes virksomheden at lave en bærbar computer, der er mindre og lettere end tidligere modeller. På trods af den mindre størrelse tilføjede Dell nogle store ændringer, herunder et større touchpad og tastatur. Plus, du får en 13,4-tommer, næsten-rammeløs-skærm på hver side – den første i verden til at gøre det.

 • Attraktivt førsteklasses design
 • Kraftig ydeevne
 • Ingen rammer overhovedet
 • Fremragende batterilevetid
 • Mangler ældre porte

5. Apple MacBook Pro (13-tommer, M2, 2022)

Mens designet er uændret, giver M2 inde i MacBook Pro 2022 endnu et løft af ydeevne og batterilevetid til Apples allerede fremragende bærbare computer.

MacBook Pro er mere kraftfuld end næsten alle pc’er på markedet, inklusive nogle arbejdsstationer. Og på trods af, at de proppede så meget ydeevne i et så slankt design, holdt Pro’en i urolige 18 timer og 20 minutter i batteritest.

Takket være billedbehandlingsenheden er webkameraet (desværre stadig 720p) bedre end sine 720p-rivaler, og da det kører på Apples ARM-baserede arkitektur, er iPad- og iPhone-apps tilgængelige på Mac.

Mens 14-tommer og 16-tommer MacBook Pro-modellerne kan friste nogle brugere med avancerede behov, er MBP 13-tommer med M2 stadig en stærk mulighed til en langt mere overkommelig pris for dem, der har brug for lidt mere ydeevne end MacBook Air.

 • Fantastisk ydeevne
 • Fremragende batterilevetid
 • Godt webcam
 • Komfortabelt tastatur
 • Stagnerende design
 • Ikke nok porte

6. Acer Swift 3

Acer Swift 3 vil være et ideelt valg, hvis du vil have noget, der ligger mellem MacBook Air og en Chromebook prismæssigt, stil og ydeevne. Den vil ikke vinde mange skønhedskonkurrencer, men denne bærbare computer er perfekt til studerende, der har brug for en økonomisk overkommelig enhed til at komme online og køre Windows-applikationer.

Budgetvenlig betyder heller ikke lav ydeevne, da der er masser af opsætninger til rådighed, så du kan vælge, hvor kraftfuld du har brug for, at bærbaren skal være, fra en fin Intel Core i5-processor op til en kraftigere i7.

Den er temmelig spartansk med hensyn til funktioner, men dens tynde og lette design gør den velegnet til at smide i en taske og bære rundt på skolen hele dagen. Den har også et godt udvalg af porte, hvis du vil tilslutte en mus eller webcam med ledning.

Vi vil faktisk anbefale at få et dedikeret webcam, da det indbyggede på Acer Swift 3 er en af dens få kritikpunkter, sammen med dårlig lydkvalitet fra højttalerne, men sidstnævnte kan også løses ved blot at have nogle høretelefoner af anstændig kvalitet.

 • Meget let at have med sig
 • Fremragende multitasker
 • Højttalerne er gennemsnitlige
 • Webcam-kvaliteten er ‘meh’

7. Microsoft Surface Go 3

Surface Go 3 er den mest prisvenlige 2-i-1 tablet i Microsoft-familien, og selvom den ikke er så kraftfuld som Surface Pro 8 eller endda den ældre Surface Pro 7, har den et lignende design og er mere end i stand til at kører low-demand software og webbaserede applikationer, hvilket gør dette til et ideelt valg for yngre studerende.

Den er endda udstyret med Windows 11, så du får det nyeste Microsoft-operativsystem, og selvom den ikke er så kraftfuld som en større bærbar enhed, kan den stadig køre nogle designapplikationer rimeligt godt. Den har fx ingen problemer med at bruge Clip Studio Paint til at lave nogle digitale illustrationer, men dette er ikke en enhed, du vil bruge til at redigere billeder eller videooptagelser på.

Det er vigtigt at bemærke, at du bliver nødt til at købe tastaturet separat (og stylus også, hvis du vil bruge sådan én), da enheden kun sælges i tabletform, men når den er parret med dets forskellige tilbehør, er Surface Go 3 mere let og kompakt end de fleste traditionelle bærbare computere på markedet.

 • Overkommelig pris for en hybrid
 • Kører fuld Windows 11
 • Ingen Touch Cover eller stylus inkluderet
 • Basismodellens specifikationer er lave

8. MacBook Pro 14-tommer (M1, 2021)

MacBook Pro 14-tommer er ikke kun en af de bedste bærbare computere til studerende lige nu, den er også en af de bedste bærbare computere overhovedet. Dens ydeevne kommer dog med et ret heftigt prisskilt, som kan gøre den svær at retfærdiggøre som et køb, men selvom den bestemt er dyr, så lad os forsikre dig om, at du får en masse for pengene.

De Apple-designede M1-Pro og M1-Max-chips kan køre stort set alle programmer, du kaster efter dem, og mens de fleste rivaliserende bærbare arbejdsstationer ofte ofrer batterilevetid i bytte for strøm, kørte MacBook Pro 14-tommer 17 timer i test uden behov for opladning. Endnu vildere for dem, der er vant til at bruge bærbare gaming-computere eller arbejdsstationer, er, at M1-processorerne tillader designet at være fuldstændig blæserløst, så du kan arbejde i stilhed på biblioteket.

Vores eneste klage er, at mens SD-kortlæseren og HDMI-porten er blevet genindført til MacBook Pro-linjen, er der ingen indbygget USB-A-port, hvilket betyder, at du enten skal købe en adapter fra Apple eller bruge trådløst tilsluttede eksterne enheder som f.eks. en mus eller et tastatur.

Selvfølgelig er den dyr, men for dem på krævende kreative uddannelser vil vi mene, at denne er den bedste bærbare computer til studerende.

 • Det bedste Apple hardware
 • Fantastisk batterilevetid
 • Kan køre iOS-apps
 • Ingen USB-A-port
 • Ekstremt dyr for en studerende

9. Asus Vivobook S14

Asus Vivobook S14 er velafbalanceret for studerende på kreative kurser, hvilket gør den til et nichetilbud på det bredere marked, men ideel til at håndtere low-demand kreative applikationer og software på et stramt budget. Den er udstyret med 11. generations Intel-processorer og et valg mellem enten 8 Gb eller 16 GB RAM, hvilket er rigeligt til at køre det meste software, en studerende har brug for.

Hvor de fleste budgetvenlige bærbare computere er dårligt egnede til kreativt arbejde, er Asus Vivobook S14 blevet skabt til det. Den kører for eksempel Adobe Photoshop såvel som Clip Paint Studio som enhver digital illustrator bruger, selvom den kan kæmpe lidt, hvis du har brug for noget til at redigere en masse rå videooptagelser eller gengive 3D-modeller.

Den har masser af porte til at understøtte en række eksterne enheder som tegnetablets med tre USB-A-porte samt en Thunderbolt USB-C. Vi vil foreslå dette som et bedre alternativ til en 2-til-1-enhed for grafiske designere, da du får mere kraft, og understøttelsen af en dedikeret tegnetablet vil være en stor forbedring i forhold til dem, der er indbygget i de budgetvenlige hybridtablets.

 • Meget rimeligt prissat
 • God farveskala for kreative arbejdere
 • Bærbar og let
 • Ikke den højeste opløsning

Hvad skal jeg kigge efter hos den bedste bærbare computere til studerende?

En af de vigtigste ting ved en bærbar til studerende er ofte bærbarhed – hvilket betyder en let, kompakt maskine, som er let at tage med sig. Selvom det kan være fantastisk at have mini hjemmeunderholdning eller et gaming system, så kan en tung bærbar computer med en 17 tommer skærm, være rigtig irriterende at slæbe frem og tilbage.

Vi vil generelt anbefale en 13 eller 14 tommer skærm bærbar computer som den bedste mulighed for studerende. Denne passer nemt ind i en rygsæk eller taske og vil i de fleste tilfælde være rimelig let.

Du vil gerne kombinere dette med god batterilevetid, der kan få dig igennem en dag med fjernstudie, og når batteriet løber tør, skal det hurtigt kunne genoplades. Du vil måske også overveje en ekstern powerbank (se vores guide til de bedste powerbanks).

Hvor meget ydeevne har jeg brug for i en studenter bærbar?

Hvor meget ydeevne den bedste studenter laptop skal have afhænger meget af, hvad du studerer. Hvis du kun skal bruge din bærbare computer til at skrive essays og andre skriftlige opgaver, tage noter, se og streame medier og måske oprette forbindelse til onlinekurser, så har du slet ikke brug for særlig meget ydeevne og en Chromebook eller en 2-in-1 til en overkommelig pris burde være rigeligt.

Men hvis du studerer på et kreativt kursus og har brug for at køre intensiv software, vil du have mere processorkraft og sandsynligvis mindst 8 GB RAM, hvis ikke mere, hvis du laver videoredigering eller 3D-arbejde, der kræver gengivelse. Designstuderende kan have gavn af en bærbar computer med et godt grafikkort.

Hvilket mærke er bedst til studerende?

Når du køber en bærbar computer til studerende, vil du have en enhed, der er velbygget, overkommelig og pålidelig. For det sidste punkt er det generelt bedst at gå med mærker, der har et godt omdømme – du vil have, at din bærbare computer får dig igennem i det mindste hele dit studieforløb, hvis ikke meget længere.

Gode mærker når det kommer til pålidelighed er Dell, HP, Acer, Asus og Microsoft til bærbare Windows-computere og så selvfølgelig Apple. Hvis man studerer det kreative har Asus deres fantastiske VivoBook-serie, som tilbyder gode priser på enheder bygget med kreative fagfolk og studerende i tankerne, så tjek dem, hvis du starter et fag med videoredigering eller digital illustration.

Det er også altid værd at tjekke, om din skole har en bestemt politik eller anbefaling. Nogle anbefaler at bruge Windows-baserede bærbare computere for at reducere problemer med softwarekompatibilitet eller lette teknisk support.

Er Chromebooks gode bærbare computere til studerende?

Ja de er. Ikke alle studerende har brug for masser af specifikationer. Vi har inkluderet en Chomebook som nummer 3 i vores guide, fordi for mange studerende giver det god mening at opgive lagerkapacitet for super hastighed. De apps, som Chromebooks kører, fylder meget lidt, og med indbygget understøttelse af Google Drev betyder det, at dine dokumenter også er gemt i skyen.

About Anders Buhl 889 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor passion for teknologi og har skrevet om det i mange år.