Bedste Chromebook i 2024: Top 5 bærbare Chromebooks i test

Bedste Chromebook

Chromebooks er kommet langt i de seneste år. De bruges ikke længere kun til at køre Google-apps eller få adgang til internettet. Chromebooks kan udføre næsten alle opgaver, en Windows- eller MacOS-bærbar computer kan udføre, og de kommer ofte til en mere overkommelig pris. De er også kendt for at have lang batterilevetid og solide designs. Google har udviklet Chrome OS til at være perfekt til daglige opgaver som at arbejde med dokumenter og regneark, surfe på nettet og tjekke e-mail. Så hvis prisvenlig og brugervenlighed er det, du leder efter, er en Chromebook sandsynligvis svaret.

Chromebooks findes i alle mulige varianter, så vi her hos Techtilalle har sammensat en liste over de bedste Chromebook-muligheder på markedet, hvad end dine behov måtte være.

Tjek evt. vores komplette guide til de bedste bærbare computere for at se vores topvalg på tværs af alle operativsystemer.

Hurtigt overblik

Bedste Chromebook du kan købe lige nu

Bedste Chromebook i test

1. Acer Chromebook Spin 514 – Bedste Chromebook samlet set

Fordele
 • Smukt design og farvesammensætning
 • Pålidelig ydeevne
 • 1080p webcam
Ulemper
 • Svag lyd
 • Gennemsnitlig batterilevetid for en Chromebook

Hvis du leder efter en fantastisk konvertibel bærbar computer, er Acer Chromebook Spin 514 helt sikkert et valg, du ikke vil fortryde. Du kan enten sætte den op som et telt eller folde skærmen helt tilbage og bruge den som en tablet. Vi var også imponerede over dens livlige skærm, batterilevetid hele dagen og tilslutningsmuligheder. Den er lidt tungt for en konvertibel bærbar, og prisskiltet er højt, men dette er en af de hurtigste og mest kraftfulde Chromebooks, der er tilgængelige i øjeblikket.

Plus, Spin 514 har et fantastisk tastatur, der er en fornøjelse at skrive på, og en batterilevetid, der vil vare op til 13 timer uden opladning. Tilføj derudover to USB-C-indgange, der burde fremtidssikrer tilslutningsmulighederne, og du får en fremragende all-around Chromebook.

Læs vores fulde anmeldelse af Acer Chromebook Spin 514

Bedste Chromebook til prisen

2. Asus Chromebook Plus CX34 – Bedste Chromebook til prisen

Fordele
 • Robust, premium design
 • Førsteklasses tastatur og touchpad
 • To USB-C-indgange med strømforsyning
 • Lang batterilevetid
Ulemper
 • Lidt tung for en 2-i-1 enhed
 • Dyr sammenlignet med Windows-alternativer

En af de bedste ting ved Chromebook er, hvor prisvenlige de er, hvor mange endda kommer til under 4000 kr. Der er en del muligheder i denne prisklasse, men oplevelsen hos nogle billige Chromebooks kan være temmelig kedelig. Hvis du er på jagt efter en Chromebook, der både giver en god oplevelse og kommer til en god pris, så er Asus CX34 førstevalget.

Det er en kraftfuld, rimeligt prissat dagligdags bærbar. Indeni indeholder den en Core i3-1215U-processor, 8 GB RAM og 128 GB indbygget SSD-lagerplads. Den er også æstetisk tiltalende med et slankt, perlehvidt minimalistisk design. Asus gav den endda et 1080p webcam.

Batterilevetiden er ikke den bedste, og højttalerne er ret svage. Det må dog forventes, at du til denne pris bliver nødt til at acceptere nogle ofre, og alt taget i betragtning er disse to ikke så slemme. Asus Chromebook Plus CX34 viser, at selv med ekstra funktioner, behøver en lækker Chromebook stadig ikke at bryde banken.

Lenovo IdeaPad 3 gaming

3. Lenovo IdeaPad 3 gaming – Bedste Chromebook til gaming

Fordele
 • Stor, lysstærk 2560×1600 skærm
 • Ideel trådløs og kablet tilslutning
 • Stærke højttalere
Ulemper
 • Uimponerende design
 • Middelmådigt tastatur og touchpad

Efter at Google besluttede at lukke Stadia cloud-spiltjeneste ned, afskrev de fleste Chromebooks som enheder, der var værd at spille på. Men Lenovo holder håbet i live for gaming Chromebooks med sin IdeaPad 3 Gaming. Den kommer med en Core i5-processor, 8 GB RAM og en 256 GB SSD. Lenovo gav også IdeaPad 3 Gaming en lysstærk 16-tommer 2560×1600 skærm og overraskende gode højttalere.

Den er muligvis ikke i stand til at håndtere de mest grafisk krævende spil. Du skal også gøre det meste, hvis ikke alt gaming gennem en cloud-spiltjeneste, da ChromeOS ikke understøtter de fleste moderne spil. Men IdeaPad 3 Gaming Chromebook er mere end i stand til at streame spil fra skyen i gode opløsninger og op til 120Hz. Hvis du ikke har noget imod at betale det månedlige gebyr for en cloud-spiltjeneste, kan denne Lenovo Chromebook følge med de bedste.

Bedste billige Chromebook

4. Lenovo IdeaPad Duet Chromebook – Bedste billige Chromebook

Fordele
 • Lang batterilevetid
 • Fremragende skærm til sin pris
 • Overkommelig pris, plus tastatur inkluderet
Ulemper
 • Tastatur er bedst til små hænder
 • Hængsel kunne være stærkere

Nogle gange er det utroligt, hvor meget du kan få for 2000 kr. eller mindre. Lenovo Chromebook Duet, for eksempel, er en 2-i-1 Chromebook, der tilbyder noget Microsofts Surfaces og Apples iPads ikke vil. Dens tastatur er inkluderet som standard. Ikke alene får du den værdi, men Chromebook Duets tabletskærm er fremragende i sig selv med en overraskende mængde farveoutput og en skarp opløsning på 1920 x 1200 pixel.

Mindre hænder kan finde Chromebook Duets tastatur lidt til den stramme side, men til denne pris er ethvert tastatur en overraskelse og et kup. Chromebook Duet gør tingene endnu bedre med ChromeOS-tablet-optimeringer, der for længst er påkrævet for at udnytte al dens skærmplads. Oven i alt, får du fantastisk batterilevetid.

Bedste Chromebook til skolebrug

5. Acer Chromebook Spin 713 – Bedste Chromebook til skolebrug

Fordele
 • Fantastisk batterilevetid
 • Lyst og farverigt display
 • Fremragende ydeevne
Ulemper
 • Middelmådige højttalere
 • Lille tastatur

Når du leder efter en god Chromebook til studerende, skal du kigge efter en maskine, der er overkommelig, tilbyder solid ydeevne, et stilfuld designet og god batterilevetid. Acer Chromebook Spin 713 klarer den kombination.

Det skyldes til dels dens Intel Core i5-10210U CPU, som giver et væld af hastighed til Chrome OS, og 8 GB RAM til at administrere alle de Chrome-faner, du kan åbne på én gang.

Derudover giver dens skarpe 2256 x 1504-pixel skærm et lyst og levende billede. Oven i købet varede den knap 12 timer i vores batteritest. Det eneste store problem, du kan have med Spin 713, er, at dens størrelse gør den mindre bærbar end nogle alternativer. Men det er selvfølgelig et problem, der er hos alle 13-tommer bærbare computere.

Hvad skal jeg kigge efter i en Chromebook?

Hvis du leder efter et Windows- eller MacBook-alternativ, kan du overveje en Chromebook. Da de er udstyret med processorer, der ikke har så mange kræfter, har de typisk god batterilevetid og er normalt lydløse. De laver fantastiske maskiner til hverdagsbrug, da de er specielt designet til lette opgaver som at surfe på nettet, se Netflix og så videre. Derudover er de stort set virusfri. Når det er sagt, har de fleste Chromebooks minimal RAM og lagerplads. Hvis du er en hardcore gamer eller redigerer videoer, vil du have noget med meget mere kraft, end en Chromebook er i stand til at levere.

 • Operativsystem: Selvom hvert operativsystem har sine fordele og ulemper, vil jeg hævde, at Chrome OS er et af de mest brugervenlige derude. Når det er sagt, med Chromebooks har du ikke mulighed for at vælge et andet operativsystem, da de udelukkende kører Chrome OS. Du sidder fast med det.
 • Processor: Gå efter en Chromebook i mellemklassen, hvis du kan. De koster overalt i intervallet 3000 kr. til 7000 kr., og mange af dem er udstyret med Intel Pentium-processorer. Disse Chromebooks har bedre browserydeevne og er i stand til at køre mere intense spilapps. Det er den bedste valuta for pengene.
 • RAM: Mange Chromebooks har 4 GB RAM, hvilket ikke er meget. Chromebooks er webbaserede maskiner, så du har brug for en rimelig mængde RAM for at holde disse faner åbne og køre problemfrit. Hvis du kan bruge lidt ekstra, vil du kunne finde en mellemklasse Chromebook med 8 GB RAM.
 • Lagerplads: Jeg anbefaler mindst 64 GB lagerplads. Da du for det meste vil gemme ting i skyen, behøver du ikke et væld af lokal lagerplads.
 • Holdbarhed: Chromebooks er populære på uddannelsesmarkedet, fordi de er temmelig robuste. Jeg siger ikke, at de kan holde til at blive kørt over af en bulldozer, men de er holdbare nok til at håndtere hverdagens udfordringer.

FAQ


1. Hvad er forskellen mellem en almindelig bærbar og en Chromebook?

Når folk taler om almindelige bærbare computere, mener de normalt en Windows PC eller Mac. En Chromebook er stadig en bærbar computer, men den adskiller sig fra en af disse to ved at bruge et unikt operativsystem kaldet Chrome OS, som blev skabt af Google. Tænk på det sådan her: Alle Chromebooks er bærbare computere, men ikke alle bærbare computere er Chromebooks.

I modsætning til andre operativsystemer såsom Windows eller macOS, er Chrome OS optimeret til at køre Google-apps såsom Google Drev, Google Docs, YouTube og andre Google-tjenester. Da de fleste Google-apps er online, kræver Chromebooks generelt en internetforbindelse for at bruge de fleste af deres vigtige funktioner.

Endelig er Chromebooks historisk blevet designet med bærbarhed, brugervenlighed og prisvenlighed i tankerne snarere end topydelse. De giver typisk afkald på den hurtigere, avancerede hardware, som pc’er eller Mac’er kan bruge til en mere minimalistisk, let tilgang til computere.

2. Kan jeg bruge integreret grafik til spil?

Ja, nogle af de nyeste processorer med integreret grafik kan køre moderne pc-spil med anstændige nok indstillinger. For eksempel fandt vi ud af, at i vores test kan Intels seneste Iris Xe-serie med integreret grafik køre nogle af de nyeste spil med 1080p og 30 billeder i sekundet. Desværre er dette ikke tilfældet for al integreret grafik.

Intel og AMDs integrerede grafik har taget store spring i de seneste år med hensyn til spilydelse. Hvis du er på et budget eller leder efter en ultratynd bærbar med integreret grafik, behøver du ikke bekymre dig, du kan stadig spille videre.

3. Hvad er forskellen mellem en billig bærbar og en tablet?

Grænserne bliver udvisket mellem, hvad der er en bærbar computer, og hvad der er en tablet, efterhånden som virksomheder integrerer funktionerne fra begge i deres nyeste enheder. Men der er stadig et par vigtige skel mellem de to. Bærbare computere er generelt større, kommer med mere lagerplads og har bedre ydeevne og funktioner. Tabletter på den anden side er mindre og mere bærbare, har længere batterilevetid og er normalt en smule mere prisvenlig.

Når du vælger mellem en billig bærbar computer og en tablet, bør du først spørge dig selv, hvad den primære brug af enheden vil være. Har du brug for noget til hverdagen med masser af lagerplads? Så vil en bærbar computer – selv en budgetmodel – sandsynligvis være vejen at gå. Eller har du brug for noget, der er lille, nemt at rejse med og har lang batterilevetid? Så kan du overveje en tablet.

4. Er Chromebooks gode gaming-bærbare?

Lige nu, ikke rigtig. Men det afhænger af, hvilken type spil du har tænkt dig at spille. Chromebooks kan fint håndtere webspil og Android-spil. Men hvis du ønsker at spille de nyeste højtydende 3D-spil, vil en Chromebook ikke klare det. Dette skyldes det faktum, at Chromebooks ikke kører Windows, og de har sandsynligvis ikke nok GPU-kraft.

For nylig har Google dog arbejdet hårdt på at bringe cloud-spil til Chromebooks. Denne tjeneste bruger en ekstern pc eller konsol til at spille spil streamet gennem skyen til Chromebook. Men indtil denne tjeneste bliver mere udbredt, vil Chromebooks ikke være i stand til at håndtere de bedste AAA-titler.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.