Sådan refunderer du et spil på Steam: Tips til at få dine penge tilbage

Sådan refunderer du et spil på Steam

Steam er en fantastisk digital platform til at købe dine pc-spil på af forskellige årsager. En af disse er, fordi Valve giver dig mulighed for at refundere et spil, selvom du har spillet noget af det.

Hvis du nogensinde har købt et spil via Steam og derefter har fortrudt købet, fordi det var ødelagt, problemfyldt eller bare ikke levede op til hypen, så er dette artiklen for dig.

Steams tilbagebetalingspolitik er også vidunderligt tilgivende, da den lader dig spille op til to timer af et spil og stadig være i stand til at få en tilbagebetaling for den. Der er dog nogle krav, du skal opfylde, så følg vores guide for at finde ud af mere om, hvordan du refunderer et spil på Steam og får dine penge tilbage.

Krav til Steams tilbagebetalingspolitik

Der er nogle ting, du skal huske på, før du forsøger at anmode om en tilbagebetaling på Steam. Det er teoretisk muligt at indsende en anmodning for alle spil, du har købt på Steam, så længe du har købt det for mindre end 14 dage siden og ikke har spillet mere end to timer.

Så det nytter ikke noget at prøve at anmode om en tilbagebetaling for spil, du købte for et par år siden og aldrig har spillet. De vil for altid være en del af dit Steam-bibliotek.

Steam siger dog, at de stadig vil overveje nogle anmodninger, selvom de ikke opfylder disse krav, afhængigt af årsagerne.

Anmod om en Steam-tilbagebetaling med omhu

Det er værd at bemærke, at selvom Valve er ret afslappet med Steam-tilbagebetalinger, kan du stadig blive nægtet en anmodning, hvis virksomheden har mistanke om, at du misbruger systemet.

Så lad være med at anmode om tilbagebetalinger konstant eller forsøge at bruge systemet til at speedrunne spil og derefter bede om en tilbagebetaling. Din ret til at bede Steam om en tilbagebetaling kan derefter blive tilbagekaldt, og du vil ikke være i stand til at gøre det fremover.

Kan du refundere DLC og in-game content på Steam?

Ud over Steam-spil er det også muligt at refundere andre ting, herunder indhold, der kan downloades, og elementer i spillet.

Som med spil har du en 14-dages periode til at anmode om en tilbagebetaling på DLC, så længe du ikke har spillet det spil, DLC’en relaterer til, i mere end to timer siden købet.

Der er dog nogle undtagelser til dette, som hvis DLC’en fuldstændig ændrer spillet på en måde, der ikke kan gøres om.

Med hensyn til in-game content er politikkerne lidt anderledes. Hvis det er et Valve-udviklet spil, har du normalt 48 timer til at anmode om en tilbagebetaling, så længe købet ikke er blevet ændret, brugt eller overført. Spil fra andre udviklere kan være anderledes.

Hvad hvis du er blevet udelukket?

Valve har en streng politik, når det kommer til udelukkede spillere og tilbagebetaling på Steam. Hvis du har et VAC-forbud (Valve Anti-Cheat-systemet) på din konto eller på et bestemt spil, vil du ikke kunne få en tilbagebetaling for det spil.

Kan du refundere gavespil på Steam?

Hvis en anden har købt et spil til dig via Steam og sendt det som gave, men du ikke kan lide det eller af en eller anden grund ikke kan spille det, så er der flere gode nyheder.

Det er muligt at refundere et gavespil gennem Steam. Du skal først opfylde de samme krav – altså ikke have spillet det i mere end to timer og have det på din konto i mindre end 14 dage, men hvis det er tilfældet, kan du bede Steam om en tilbagebetaling.

Hvis du anmoder om en tilbagebetaling for et spil, som en ven har købt til dig, vil pengene vende tilbage til deres konto, når tilbagebetalingen er behandlet.

Hvad med spil på tilbud?

En anden god funktion ved Steams tilbagebetalingspolitik er, at den også fungerer omkring udsalgsperioder. Så hvis du købte et spil før et Steam-salg, uden at være klar over, at det var ved at ske, og nu er det betydeligt nedsat, så fortvivl ikke, du kan stadig refundere.

Så længe du opfylder de sædvanlige krav, siger Valve, at du kan anmode om en tilbagebetaling for den fulde pris for det spil, du har købt, og derefter købe det igen til den nedsatte pris.

Sådan anmoder du om en tilbagebetaling for et spil på Steam

Sådan anmoder du om en tilbagebetaling for et spil på Steam

For at anmode om en tilbagebetaling for et Steam-spil skal du blot følge et par forskellige trin:

 1. Åbn Steam og klik på hjælpemenuen øverst til venstre i programmet
 2. Klik på Steam Support
 3. Find det spil, du vil refundere, under “nylige produkter” eller klik på “spil og applikationer” for at se flere spil
 4. Klik på det spil, du gerne vil have tilbagebetaling på
 5. Vælg derefter årsagen til, at du ønsker en tilbagebetaling
 6. Vælg, hvordan du ønsker en tilbagebetaling
 7. Vælg enten at refundere til din Steam-pung eller direkte til den oprindelige betalingsmetode, du brugte

Når du forsøger at refundere et spil, vil du finde en række forskellige muligheder, du kan vælge som årsag.

Disse omfatter:

 • Gameplay eller tekniske problemer
 • DLC eller bonusindhold mangler
 • Jeg har problemer med min detail-cd-nøgle
 • Det er ikke, hvad jeg forventede
 • Jeg købte det ved et uheld
 • Jeg vil permanent fjerne dette spil fra min konto

Gameplay og tekniske problemer, køb ved et uheld og “det er ikke, hvad jeg forventede” ses ofte som den mest sandsynlige grund til at anmode om og modtage en tilbagebetaling.

Hvis du har valgt en af grundene og har en chance for at sige, hvorfor du ønsker en tilbagebetaling, anbefaler vi at du gør det. Især hvis der er et problem med spillet med fejl eller problemer, der kan være en legitim klage, som andre også har.

Hvis du ikke er på den pc, du har Steam installeret på, skal du ikke bekymre dig, da du også kan udføre anmodningen på en anden måde. Bare gå over til Steam Support-webstedet, log ind der og følg derefter de samme trin.

Når du har indsendt anmodningen, skal du bare vente. Din anmodning skal kontrolleres, og Valve siger, at godkendelsesprocessen kan tage op til syv dage. Du bør modtage en e-mail, når den er færdig.

Kan du anmode om tilbagebetaling for spil købt andre steder?

Du tænker måske på, om det er muligt at anmode om en refundering på spil, du har købt på et andet websted. Steam giver brugerne mulighed for at indløse koder købt andre steder for at tilføje spillene til deres Steam-bibliotek.

Historisk blev dette brugt til CD/DVD-nøgler, hvor du havde en fysisk kopi af et spil og ønskede at tilføje det til Steam. Men i de seneste år har du mulighed for at købe spil fra steder som Green Man Gaming, Humble Bundle, Fanatical og andre sider. Disse kan derefter indløses på Steam. Dette kan nogle gange være en god måde at gøre et kup med nedsatte spil eller bundter, hvilket gør spil mere overkommelige. Men kan du refundere disse køb via Steam? Kort sagt nej. Hvis du har brug for en tilbagebetaling her, skal du kontakte det relevante websted, hvor du købte nøglen.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.