Flere iPhone 15 er gået i stykker efter trådløs opladning i BMW

iPhone 15 event

Hvis du er ejer af en iPhone 15 og en eller form for BMW, så skal du måske undgå bilens trådløse opladningsplade indtil videre. En række ejere har rapporteret, at den trådløse oplader til bilen ødelægger NFC-chippen inde i iPhone 15.

Brugere har rapporteret deres problemer på Twitter/X og MacRumors-forummet. Brug af BMW’s trådløse opladningsplade får tilsyneladende iPhone 15 til at vise en hvid skærm og gå i datagendannelsestilstand – hvorefter NFC-chippen tilsyneladende ikke fungerer.

NFC-chippen er en ret vigtig del af enhver smartphone, især en iPhone. Den er blandt andet ansvarlig for Apple Pay-betalinger og digitale bilnøgler. Berørte brugere bliver mødt med en fejlmeddelelse, der erklærer, at de “ikke kunne konfigurere Apple Pay” uden nogen synlig måde at løse problemet på.

Nogle brugere hævder, at de har har fået en erstatning for deres iPhone i Apple Store – og for mindst én berørt kunde hævdede Apple, at NFC-enheden måtte have været dårlig. Desværre ser det ud til at præcis det samme sker med udskiftningerne.

Det er ikke klart, hvad det faktiske problem er, og hvorfor det kun påvirker iPhone 15 og BMW trådløse opladningspuder. Flere rapporter synes at bemærke, at dette ikke var et problem med iPhone 14– og iPhone 13-enheder, hvilket antyder, at problemet er specifikt hos iPhone 15.

Det er også uklart, hvilke BMW-modeller der er skyld i, kun at det fælles element er den trådløse opladningsplade. Det betyder, at BMW-ejere, der har en iPhone 15, eller dem, der har til hensigt at købe en snart, bør undgå at bruge den trådløse opladningsplade for enhver pris indtil videre. Ikke før problemet kan identificeres, og enten Apple eller BMW udsender grundig vejledning om, hvordan de trådløst kan oplade uden at gå i stykker med telefonen.

I mellemtiden, hvis din telefon skal oplades, mens du er i bilen, skal du slutte den til en USB-port eller en powerbank.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.