Bedste MacBook i 2023: Find den bedste MacBook til dig

Sådan opdaterer du din macbook

At finde den bedste MacBook til dig kan være lidt en vanskelig opgave. Ikke alene har Apples 2021 MacBook Pro’er både M1 Pro- og M1 Max-chips, men de har også to splinternye MacBooks, der har Apple M2-chippen. Og derudover er MacBooks med M1-chippen stadig super gode enheder.

Når man har kigget nærmere på de bedste MacBooks, kan du se, at én størrelse ikke passer til alle. Der er specifikke grunde til, at du bør vælge den M1-drevne MacBook Air og MacBook Pro M1 på startniveau, eller bruge mere på 14- og 16-tommer-systemerne, hvor du har et valg mellem M1 Pro og M1 Max.

Og nu hvor Apple har frigivet en ny 13-tommer MacBook Pro 2022 og MacBook Air 2022, har vi nogle nye Apple bærbare computere drevet af M2-chippen, der kæmper om en plads på denne liste.

Top MacBooks

De bedste MacBooks, du kan købe i dag

Bedste macbooks

1. MacBook Air M2 (2022)

MacBook Air M2 er virkelig Air-navnet værdig. Og vi siger ikke, at den tidligere MacBook Air M1 ikke var god. Den hjalp med at introducere verden til Apples chip kraft. Det er bare, at det at putte revolutionerende ydeevne i det samme gamle design ikke føltes som et spring fremad.

Den nye MacBook Air er et frisk pust, (hvis du ved, hvad jeg mener) og det skyldes, at Apple parrede en endnu hurtigere M2-chip med et design, der er markant tyndere og lettere. Når du bærer denne 1,2 kg og bruger den, er dette en bærbar computer, der minder om den ikoniske originale Air, som Steve Jobs trak ud af en manilla-konvolut for 14 år siden.

MacBook Air M2 er simpelthen den bedste bærbare computer til pengene. Du får fremragende ydeevne, en levende skærm og fremragende batterilevetid, alt sammen pakket ind i et design, der er dejligt bærbart. Ja, det er en høj pris, men vi vil uden tvivl anbefale denne over den lidt billigere MacBook Air M1 på grund af dens bedre ydeevne og skærm sammen med skarpere webcam og MagSafe-opladning.

 • Vidunderligt bærbart design
 • Lys og farverig 13,6-tommer skærm
 • Stærk M2 ydeevne
 • Imponerende lang batterilevetid
 • Hak en smule distraherende
 • SSD langsommere end MacBook Pro M2
 • Understøtter kun en enkelt ekstern skærm

2. MacBook Air med M1

MacBook Air var altid den bedste MacBook for de fleste, men nu er den bedre for endnu flere mennesker end nogensinde før. Apples beslutning om at udskifte deres Intel-processorer med deres egen Apple chip, begyndende med M1-chippen i MacBook Air, har virkelig gjort underværker. Denne bærbare computers 14 timer og 41 minutters batterilevetid er den bedste for en MacBook Air nogensinde. Plus, M1 leverer vanvittigt hurtig ydeevne, så meget at den kan køre seriøse spil problemfrit.

MacBook Airs webcam er også blevet opgraderet, da M1-chippen giver signalbehandlingstricks til at forbedre klarhed og farvenøjagtighed. Og selvfølgelig er Magic Keyboard her stadig, hvilket giver en behagelig skriveoplevelse. Dolby Atmos-lydunderstøttelse betyder, at nogle film og tv-shows vil lyde endnu bedre end før. MacBook Air er nu ikke bare den bedste MacBook til din gennemsnitlige Apple-bruger, men den er tættere på titlen som kongen af de bærbare computere, end den har været i årevis.

 • Superhurtig ydeevne
 • Utrolig lang batterilevetid
 • Komfortabelt tastatur
 • Har stadig tykke rammer
 • Ikke så mange porte

3. MacBook Pro 13-tommer (M2, 2022)

MacBook Pro’en på 13-tommer fra 2022 er den første M2-drevne Apple bærbare computer, der kom på markedet. Selvom designet ikke har ændret sig, lover Apple et stort spring i ydeevne, uanset om du redigerer billeder eller videoer eller kører flere programmer på én gang.

Og baseret på tests leverer M2-chippen i den grad og tilbyder væsentlig bedre ydeevne end de konkurrerende bærbare Windows-computere. M2 slår også M1-chippen med en betydelig margin i forskellige benchmarks. Plus, den nye MacBook Pro 2022 leverer noget af den længste batterilevetid, vi har set fra en moderne bærbar, og overgår 18 timers driftstid.

Men selvom denne bærbar har Apples nye chip, så er designet ved at være lidt forældet. Du får samme formfaktor, samme porte, samme skærm og samme webcam. I mellemtiden byder den nye MacBook Air 2022 på en større skærm med tyndere rammer, et 1080p webcam og et tyndere, lettere design.

Det ville være nemt at sige, at den nye MacBook Pro ikke er pengene værd, og at det er bedre at vente på sin moderne fætter, MacBook Air. Der er en vis sandhed i det, men man skal ikke tage fejl af, at det stadig er en af de bedste bærbare computere til superbrugere.

 • Lynhurtig ydeevne
 • Fantastisk batterilevetid
 • Skarp, levende skærm
 • Komfortabelt tastatur
 • Samme gamle design
 • 720p webcam
 • Begrænsede antal porte

4. MacBook Pro 14-tommer

Den nye 14-tommer MacBook Pro er den Mac du skal få, hvis du har 1. har budgettet og 2. har behovet for flere porte. Det er simpelthen fordi dens nye Liquid Retina XDR-skærm med en 120Hz opdateringshastighed er fantastisk. Dine yndlingsfilm og alt andet vil simpelthen se bedre ud. Plus de nye M1 Pro (og dyrere M1 Max)-chips leverer endnu mere hastighed end nogensinde før, mens de stadig muliggør batteri hele dagen.

Oven i købet bragte Apple MagSafe-opladning, HDMI-out og en SD-hukommelseslæser tilbage til MacBook Pro. Det betyder, at du ikke behøver at medbringe en USB-C-dongle for at forbinde til en skærm eller bruge ekstern hukommelse. Når det er sagt, er der stadig ingen USB-A, hvilket er noget, vi er begyndt at indse, at Apple ikke har planer om at bringe tilbage. Andre bemærkelsesværdige ændringer inkluderer fjernelsen af Touch Bar (som aldrig beviste sit værd), som er blevet byttet ud med fysiske F1-F12-taster. Apple har også øget det interne webcam til 1080p fra 720p. MacBook Pro føles bestemt som en bærbar computer på Pro-niveau igen.

 • Utroligt hurtigt
 • Smuk mini-LED-skærm
 • Fantastisk batterilevetid
 • Ingen USB-A-port

5. MacBook Pro 16-tommer

Vil du have det hele? Så leder du måske efter den skræmmende 16-tommer MacBook Pro, som har enten M1 Pro- eller M1 Max-chips, der leverer vilde mængder af ydeevne. En opgradering i forhold til den tidligere intel-baserede model, denne model har tyndere rammer for at give mere plads til de smukke mini-LED Liquid Retina XDR-skærme. Når du først er kommer over hakket i skærmen, vil du blive imponeret over dens kontrast og glathed, især med dens 120Hz opdateringshastighed.

Oven i købet får du alle de porte, som professionelle efterspørger. Det er ikke kun den sikkerhedsfokuserede MagSafe 3-opladningsport, men HDMI-udgang til tilslutning af skærme og en SD-hukommelseslæser til tilslutning af hukommelseskort til rigtige kameraer. Og tro ikke, at MagSafe ville fjerne USB-C-opladning: MacBook Pro’s Thunderbolt 4/USB4-porte lader også. Oven i det har du et 1080p webcam, en trio af forbedrede mikrofoner og et fantastisk sekspunkts højttalersystem.

 • Smuk Liquid Retina XDR-skærm
 • Utrolig ydeevne
 • Fantastisk batterilevetid
 • Skærmen er stadig ikke 4K
 • Dyr

Sådan vælger du den bedste MacBook

Ydeevne: Hvis du ved, at du ikke presser dine bærbare computere til deres grænser, så skaf MacBook Air og få standard modellen. Dens 8-core M1-chip og 8 GB RAM vil overraske dig med deres hastighed. Opgrader den til 16 GB RAM, hvis du holder mange applikationer åbne på én gang. De, der arbejder med mere krævende applikationer, skal enten have M1 MacBook Pro med 16 GB RAM, eller overveje at få en Intel-baseret MacBook med 32 GB RAM. De nye M2-drevne MacBooks giver lidt en mellemvej mellem de originale M1 MacBooks og M1 Pro og M1 Max bærbare computere.

Grafik og spil: Med M1-baserede MacBooks får du enten en 7-core eller 8-core integreret GPU, og vi har set fantastiske resultater på 8-core versionen. Den M2-drevne MacBook Pro leveres med 10 GPU-kerner som standard. Så opgrader, hvis du vil spille på din Mac. Ja, du kan spille seriøse videospil på Mac nu. Det er imponerende.

Størrelse og vægt: 13-tommer MacBook Air og Pro adskiller sig kun ved Airs kileform og lidt lettere vægt. MacBook Pro på 1,4 kg er 100 g. tungere end MacBook Air. Ikke overraskende er 16-tommer MacBook Pro – som vejer 2 kg. – bedst for dem, der enten ikke har noget imod vægten i tasken eller ikke bevæger sig så ofte.

Hvis du er studerende og leder efter en god bærbar, så læs vores guide til de bedste bærbar computere til studerende.

About Anders Buhl 889 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor passion for teknologi og har skrevet om det i mange år.

4 Comments

 1. Jeg overvejer en macbook til min virksomhed.

  Jeg skal redigere en lille smule video og skrive en masse tekster.

  nogle ideer?

  • Jeg vil mene den nye MacBook Air M2 (2022), kunne være en god mulighed.
   Det er en god all-rounder med masser af processer-kraft til redigering af video, og så vil den også let kunne klarer andre opgaver, du har brug for i din virksomhed.
   Du har nok ikke brug for den dyre MacBook Pro 16-tommer. Det er primært dem, der arbejder med tunge visuelle-redigeringsprogrammer.

 2. Hej Anders.
  Jeg sidder lidt med samme dilemma, som øvrige kommentar, da jeg er i tvivl om valg af Macbook. Jeg er selvstænding og skal bruge computeren til alt det administrative, mange programmer åbne og så køre en sjat Adobe Pakke (primært Illustrator og InDesign, men også de andre ind imellem). Hvilken computer ville du anbefale?

  • Hej Cathrine

   Som jeg nævnte er den nye MacBook Air M2 (2022) en god all-rounder, der tilbyder god processer-kraft og lang batterilevetid til redigerings-arbejde.
   Hvis du dog arbejder meget med intensive og tunge grafiske opgaver, skulle du måske overveje en MacBook Pro 14 tommer.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.